Stad & Regio

FC Utrecht is betrokken bij haar stad en regio. Met een groot netwerk worden diverse initiatieven uitgerold in de stad, regio en provincie. Hierbij ligt de focus op het verder ontwikkelen van de Partnerclubs. De publieke waarden die een Partnerclub kan vervullen in zijn/haar omgeving is hetgeen waar FC Utrecht zich voor inzet. De verbinding van de wijk naar de Partnerclub en andersom is hierbij het centrale doel. Met de verschillende samenwerkingspartners van een betreffende wijk wordt er gezamenlijk gewerkt aan dit doel.

Sportcampus Traiectum

Onder de naam Multi-Sportcampus Traiectum bundelt FC Utrecht de krachten met vier andere topsportclubs in de regio Utrecht-Oost. FC Utrecht, Hellas Utrecht, VV Utrecht, UZSC en SV Kampong werken samen op onder andere het gebied van faciliteiten, onderwijs, voeding, training en sponsoring. Gezamenlijk stellen de clubs alles in het werk om atleten maximaal te kunnen laten presteren en de topsport in de regio naar een hoger niveau te tillen.

Traiectum wordt dé sportcampus van de toekomst; de plek waar sporters en coaches samen het beste uit zichzelf halen en samen stad en land inspireren én in beweging krijgen. De sportcampus geeft Utrecht in het algemeen, en Utrecht-Oost in het bijzonder, een geweldige boost. Een plek van Utrechters, door Utrechters én voor Utrechters. 

Meer informatie over de Multi-Sportcampus Traiectum vind je hier.

SVO De Dreef

FC Utrecht maakt zich samen met verschillende samenwerkingspartners hard om kinderen en jongeren structureel in beweging te brengen, met als centraal punt Partnerclub SVO De Dreef in Overvecht. In de wijk Overvecht ligt de beweegparticipatie onder deze doelgroep 5% lager dan de het gemiddelde van de stad Utrecht.

In samenwerking met JOGG, ROC Midden Nederland, JoU Jongerenwerk en Universiteit Utrecht moet SVO De Dreef een plek worden waar kinderen zich kunnen ontwikkelen op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Overvecht is de eerste wijk waar dit traject wordt ingezet om een actieve en gezonde levensstijl te stimuleren. Kinderen en jongeren enthousiasmeren voor sport, elkaar te ontmoeten en hierin een gezonde leefstijl te stimuleren, is hierin een belangrijk doel.

De ervaringen die in Overvecht worden opgedaan zullen in de toekomst worden ingezet in andere delen van de regio Utrecht. Thijs van Es, Algemeen Directeur van FC Utrecht: “De aftrap in Overvecht is slechts een startpunt. Deze partijen hebben alles in huis om -naast Overvecht- ook in andere wijken mee samen te werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren. Zo zijn ze bekend met hun leefwereld en hebben ze expertise op het gebied van (positieve) gezondheid. Op naar een gezonde jeugd en gezonde toekomst voor de jeugd in de regio Utrecht!”

* Gemeenten met een convenant waarbij structureel wekelijks wijkactiviteiten door FC Utrecht en de gemeentelijke sportaanbieder wordt aangeboden. 

FC Utrecht in de Wijk

FC Utrecht in de Wijk is een project dat is gericht op de jeugd, met als doel om deze groep meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

FC Utrecht is wekelijks met een divers sport- en beweegaanbod te vinden in (kracht)wijken van deze en andere gemeenten in de provincie. 

Contact opnemen?

Contact Nathan Voet

Nathan Voet

Projectcoördinator Strategie & Innovatie

Vragen vanuit het hart of een bijzonder verzoek? Neem contact op met Nathan Voet en vul onderstaand formulier in.

"Bij DHL Parcel denk je al snel aan onze geelrode busjes op de weg. Maar we zijn meer dan een logistieke partij. Bij DHL nemen we ook onze verantwoordelijkheid voor de medewerkers, maatschappij én het milieu. Zo bezorgen we bijvoorbeeld alle pakketten standaard klimaatneutraal. Daarnaast zetten onze medewerkers zich via de stichting DHL Cares in voor goede doelen en maatschappelijke initiatieven in de Benelux. Deze projecten sluiten altijd aan bij onze pijlers GoGreen, GoTeach en GoHelp.

Ook FC Utrecht in de wijk sluit hier goed bij aan. Samen met de club zijn we de twaalfde man in de Utrechtse wijken en maken het verschil door kinderen op een speelse manier bewust te maken van een veilige omgeving."

"FC Utrecht in de Wijk is een mooi project en het is ontzettend goed om te zien hoe groot de impact is die gemaakt wordt. In Utrecht groeit 8% van de kinderen op in armoede, dat zijn gemiddeld 2 a 3 kinderen in een schoolklas en voor deze kinderen is sporten niet vanzelfsprekend. Het is goed dat FC Utrecht deze kinderen ook een sportkans geeft met daarbij de kans op de ontwikkeling van #skills4life, zoals zelfvertrouwen en respect. Hier doen we het met elkaar voor. IT4Kids is een trotse partner van dit programma."

"De afgelopen jaren hebben we samen met FC Utrecht een aantal waardevolle maatschappelijke activiteiten in het kader van financiële educatie ontwikkeld. Wij zijn blij dat we die activiteiten, in de wijken waar FC Utrecht vanuit het hart actief is, samen impactvoller kunnen maken."