Initiatieven

FC Utrecht zet zich zeer actief in voor haar supporters, maar ook voor de omgeving in zijn geheel en nog verder dan dat. FC Utrecht doet dit middels meerdere projecten en activaties. Echte acties vanuit het Hart om te helpen. 

Charitybox

De Charitybox is zonder twijfel één van de mooiste skyboxen in Stadion Galgenwaard. Deze skybox is speciaal ingericht om mensen, met een bijzonder verhaal of verzoek, een steuntje in de rug te bieden. Meestal gaat het hierbij om supporters met een ernstige ziekte, laatste wens of supporters die om wat voor reden dan ook geen plaats kunnen nemen op de reguliere publiekstribune. Met dank aan de gastheren/gastvrouw is deze Charitybox al jaren een uniek plekje in Stadion Galgenwaard.

Vak Vanuit het Hart

Naast de Charitybox zijn er meer speciale locaties in het stadion te vinden. Zo is er het Vak Vanuit het Hart. FC Utrecht ontvangt wekelijks verschillende verzoeken. Het Vak vanuit het Hart wordt elke thuiswedstrijd bezocht door mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om naar een wedstrijd van FC Utrecht te komen kijken.

MIVA

FC Utrecht kent al jaren twee mindervaliden-tribunes. De Blindentribune, speciaal voor mensen met een visuele beperking, waarbij de wedstrijd live te volgen is via speciale verslaggevers door middel van een headset. Daarnaast biedt de Rolstoeltribune in Stadion Galgenwaard vijftig plaatsen voor supporters in een rolstoel.

Draag die Band

Al meerdere seizoenen bundelen UMC Utrecht en FC Utrecht hun krachten onder de noemer 'Draag die Band' om bewustzijn te creëren over het meten van bloeddruk. Met bijna 1 op de 3 mensen die mogelijk onwetend te kampen heeft met een hoge bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, is dit initiatief van cruciaal belang. Jaarlijks sterven bijna 40.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van hart- en vaatziekten, wat overeenkomt met twee keer een uitverkocht Stadion Galgenwaard. Door regelmatige bloeddrukmetingen thuis mogelijk te maken, dragen FC Utrecht en het UMC Utrecht bij aan het voorkomen van veel leed. Sluit je aan als aanvoerder, neem jouw verantwoordelijkheid en draag die band!

OldStars

FC Utrecht OldStars is een groep 65-plussers die wekelijks Walking Football speelt, bij elkaar komt om gezamenlijk een kop koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. De FC Utrecht OldStars zetten zich niet alleen in door een potje voetbal te spelen, zij zijn ook dé ambassadeurs van FC Utrecht vanuit het hart. De FC Utrecht OldStars ondersteunen bij talloze maatschappelijke initiatieven en -acties. Zo vertegenwoordigen zij FC Utrecht op Walking Football toernooien en waren zij ook te vinden bij verschillende maatschappelijke initiatieven in stad en regio. In samenwerking met partner John West faciliteert FC Utrecht de OldStars om deze actieve rol in de maatschappij uit te voeren en daarmee andere leeftijdsgenoten te inspireren.

FC Utrecht in de Wijk, Partnerclub Vanuit het Hart

De FC Utrecht Partnerclubs zijn een belangrijk onderdeel van het technische hart van de club. Sinds seizoen 2022/2023 heeft FC Utrecht een intensief traject ingezet bij SVO De Dreef in de Utrechtse krachtwijk Overvecht, om alle inwoners te betrekken bij initiatieven in en rondom SVO De Dreef. Samen met een officiële partnerclubcoach, die wekelijks veelvuldig aanwezig is op de club en in de wijk, wordt er een gestructureerd netwerk gerealiseerd om gezamenlijk de wijk en de Partnerclub op de kaart te brengen. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar het technisch kader maar ook naar allerlei sociaal maatschappelijke thematieken.

Door middel van een intensieve, positieve en interactieve samenwerking met lokale partijen, is FC Utrecht elke week te vinden in deze wijk. Partners vanuit het hart zoals DHL, IT4Kids, JOGG, VSBFonds en a.s.r. spelen een belangrijke rol in dit initiatief. Met hun kennis en expertise wordt jeugd op een inspirerende manier in beweging gebracht.

a.s.r.

De spelers van de FC Utrecht Academie werden dit jaar aan de hand van kennissessies financieel geïnspireerd. Naast de thematieken waar zij structureel aan werken zoals Fysiek en Mentaal fit, werd er in samenwerking met a.s.r. gefocust op het onderdeel financiële zelfredzaamheid. Middels de financiële kennissessie Moneyways werden de O18 en Jong FC Utrecht op een interactieve manier aan het denken gezet.

Ook kregen de ouders van de academie de kans om aan te sluiten bij een financiële sessie ‘Ik krijg nooooit wat’, waarin ouders tips en tricks ontvingen hoe zij hun kinderen het beste konden leren omgaan met geld.

"Het is voor mij echt een eyeopener geweest betreft mijn eigen financiële situatie", vertelde een speler van Jong FC Utrecht.

Grâchmuur

De ‘Grâchmuur’ is een project door en voor supporters, waarbij zij zichzelf of andere supporters middels een unieke tegel kunnen vereeuwigen in Stadion Galgenwaard. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar een supportersfonds en supporters bepalen aan welke (maatschappelijke) initiatieven de opbrengst vervolgens besteed wordt. Zo is er bijvoorbeeld een op maat gemaakte fiets, in samenwerking met de supportersvereniging (SVFCU), aangeschaft voor een supporter.

Contact opnemen?

Bij FC Utrecht ontvangen we regelmatig bijzondere verzoeken om wensen, activiteiten en evenementen te vervullen. Het afgelopen jaar hebben we tal van dergelijke verzoeken mogelijk gemaakt, variërend van het beschikbaar stellen van Stadion Galgenwaard voor trouwfoto's tot het ondersteunen bij het aankleden van een uitvaart. Op deze manier streven we ernaar om onze supporters te helpen bij het verwezenlijken van hun wensen en verzoeken. We behandelen elk verzoek vanuit het hart en bieden ondersteuning waar mogelijk.

Voor het verzenden van het formulier dien je akkoord te gaan met de Privacyvoorwaarden

Partners

Partners