WerkFIT

U4U geeft mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te re-integreren naar een betaalde baan. Door de combinatie van coaching en sport worden de deelnemers geactiveerd om weer onderdeel te worden van de maatschappij.

Aanpak

Vanuit Stadion Galgenwaard wordt een WerkFIT programma aangeboden bestaande uit twee vaste dagdelen per week. Hierbij trainen de deelnemers in groepsverband op het voetbalveld, leren samenwerken, met kritiek of feedback omgaan en worden mentaal weerbaarder. Daarnaast is er een wekelijkse groepsbijeenkomst, in Stadion Galgenwaard, waarbij onder andere professionele, gecertificeerde coaching en loopbaanbegeleiding centraal staan.

Uitstroom en nazorg

Het doel van het programma is om de deelnemers een duurzame ‘transfer’ te laten maken naar de arbeidsmarkt met als resultaat; een betaalde baan.
Voor deze transfer naar de arbeidsmarkt wordt het betrokken netwerk van FC Utrecht, van supportersverenigingen tot businessclub en talloze andere partners aangesproken. Zodra een deelnemer uitstroomt, wordt middels diverse incentive voor een langdurige nazorg gezorgd, om zo de binding met FC Utrecht te behouden of te creëren. Hiermee wordt recidive voorkomen en wordt er een uniek sociaal vangnet binnen de provincie Utrecht gecreëerd.

Aanvullend op dit groepstraject biedt FC Utrecht een individueel re-integratie traject aan, waarmee we een stap verderzetten voor een persoon en maatwerk leveren.

Informatie en aanmelden

Ben je het zat om op de (reserve)bank te zitten en wil je weer in actie komen? Dan nodigt FC Utrecht jou uit om in een zes maanden durend WerkFIT programma van FC Utrecht te werken aan jouw werkzame toekomst! Meld je dan nu aan via de link bovenaan deze pagina! Of wil je meer informatie, neem dan contact op via het contactformulier.