U4U

U4U is een uniek platform waarmee FC Utrecht op een professionele, gelijkwaardige en laagdrempelige manier re-integratie- & resocialisatietrajecten aanbiedt. Het platform is opgericht om mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt een helpende hand te bieden. U4U is een initiatief van FC Utrecht en brengt kennis, expertise en netwerk bijeen.

Re-integratie

Door het inzetten van elkaars kwaliteiten is FC Utrecht ervan overtuigd dat de club mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam kunnen laten meedraaien in de maatschappij. Via een plan op maat wordt aan verschillende competenties gewerkt door middel van diverse trajecten, waaronder dagbesteding, werkFIT trajecten, maar ook snuffel-werk/stageplekken bij aangesloten partners behoren tot de mogelijkheden. U4U kijkt naar het talent van de deelnemer en de ontwikkeling hiervan. Hiermee wordt de deelnemer ‘gezien’ en dat bouwt vertrouwen op. Verder wordt het netwerk van FC Utrecht ingezet om een duurzame uitstroom te realiseren. Hiermee wordt een sociaal vangnet gecreëerd binnen U4U. Tijdens het traject, maar zeker ook daarna.

Resocialisatie

U4U zet zich in voor resocialisatie, waarbij er door verschillende programma’s bewustwording wordt gecreëerd. Middels participatie worden sociale- uitvoerende- en/ of planmatige competenties ontwikkeld. Het uiteindelijke doel van het resocialisatie traject is om een betere versie van jezelf te worden en respect te creëren binnen-, maar ook buiten Stadion Galgenwaard.

Partners