FC Utrecht U4U trapt pilot af ‘In beweging naar Werk’

08 mei 2023

Medewerkers van het Antonius Ziekenhuis duurzaam terug naar passend werk.

Op maandag 8 mei is FC Utrecht in samenwerking met USG Restart in Stadion Galgenwaard gestart met de pilot van een traject  ‘In beweging naar Werk’. Dit traject is opgezet voor medewerkers van het Antonius Ziekenhuis en is een zogenaamd 2e Spoortraject, met als doel mensen die langdurig in verzuim zitten weer duurzaam naar een passende baan te begeleiden.  

De deelnemers zullen de komende zes maanden in een groep worden begeleid door een ervaren loopbaancoach van USG Restart, een organisatie die zich onder andere richt op het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en loopbaancoaching. “USG Restart is blij met FC Utrecht als partner, samen innoveren we binnen een vakgebied waar een wereld te winnen is”, aldus Rob Duijs, Manager Duurzame Inzetbaarheid USG Restart. “Schouder aan schouder zetten beide organisaties zich vanuit eigen kracht in, om medewerkers in de zorg duurzaam inzetbaar te houden.”

De deelnemers worden onder andere ondersteund bij het ontwikkelen van vaardigheden die zij nodig hebben om te re-integreren in een (andere) werkomgeving en andere vaardigheden. Daarnaast zal FC Utrecht met de deelnemers gaan bewegen onder begeleiding van een ervaren sportcoach, waarmee de club hen niet enkel fysiek, maar ook mentaal fit zal maken. Het is bewezen dat sport en bewegen een positieve invloed hebben op de gezondheid, fitheid en mentale gesteldheid. FC Utrecht is ervan overtuigd dat dit bij zal dragen aan de route naar de beste versie van jezelf.

Deze 2e Spoor-pilot is opgezet voor het Antonius Ziekenhuis, maar zal bij deze succesvolle afronding ook uitrollen voor andere werkgevers. Wilt u hier meer informatie over, neem dan HIER contact op met FC Utrecht U4U.