1 - 0

Zegereeks uitgebreid: FC Utrecht klopt Heracles Almelo

FC Utrecht heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de Eredivisie, waarin de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans inmiddels vijftien duels op rij ongeslagen is. In een sfeervol Stadion Galgenwaard was een doelpunt van Victor Jensen vanavond (vrijdag) voldoende voor de drie punten: 1-0.

Liveblog laatst geupdate om:
24-02-2024 om 00.04

💪 'Een heel BELANGRIJK en LEUK MOMENT'

23.59 uur

FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) drie punten gepakt tegen Heracles Almelo. In Stadion Galgenwaard werd Victor Jensen de matchwinner dankzij een laat doelpunt. Na afloop staan Hoofdtrainer Ron Jans en Victor Jensen voor de camera om hun verhaal te doen over de 1-0 overwinning op de Heraclieden.

📸 Overwinning in beeld

23.03 uur

FC Utrecht - Heracles Almelo, gezien door de lens van onze fotograaf:

📊 Statistieken

22.13 uur

De statistieken? Ook die hebben we natuurlijk weer bijgehouden. Dit zijn ze:

📝 Karakteristieken

22.10 uur

Alweer een overwinning, alwéér ongeslagen. Dit zijn de karakteristieken die horen bij FC Utrecht - Heracles Almelo, editie 2023/2024:

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-0 (0-0)
79. Victor Jensen 1-0

Gele kaarten: Jens Toornstra, Souffian El Karouani, Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Sven Sonnenberg, Marko Vejinovic (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 20.012.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht: 
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest (80. Niklas Vesterlund), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (80. Can Bozdogan), Jens Toornstra (65. Victor Jensen); Marouan Azarkan (65. Jeppe Okkels), Sam Lammers, Othmane Boussaid (90. Zidane Iqbal).

Opstelling Heracles Almelo:
Michael Brouwer; Jannes Wieckhoff (77. Kelvin Leerdam), Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Jetro Willems (82. Sem Scheperman); Brian De Keersmaecker, Ajdin Hrustic; Jordy Bruijn (56. Marko Vejinovic), Mario Engels (82. Mohamed Sankoh), Fredrik Oppegård; Jizz Hornkamp.

😀 Afgelopen!

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken: de punten blijven in Utrecht!

🟨 Van der Hoorn bestraft

88

Verdediger Mike van der Hoorn van FC Utrecht wordt door Jochem Kamphuis op de bon geslingerd: geel.

🔃 Dubbele wissel

79

Een dubbele wissel bij FC Utrecht. Can Bozdogan en Niklas Vesterlund lossen Oscar Fraulo en Hidde ter Avest af.

⚽️ GOAL! 1-0!

79

Ja! Raak!

FC Utrecht op voorsprong! Victor Jensen tikt bij de tweede paal een door Souffian El Karouani voorgegeven bal in: 1-0!

🔃 Leerdam valt in

77

Heracles Almelo brengt een verse kracht. Kelvin Leerdam vervangt Jannes Wieckhoff.

🟨 El Karouani het boekje in

74

De tweede gele kaart van de avond is ook voor een speler van FC Utrecht. Souffian El Karouani maakt een overtreding op het middenveld en krijgt een prent.

📍 Okkels krijgt een kans

73

Een dot van een kans voor Jeppe Okkels! De Deense invaller wordt aangespeeld in de zestienmeter en schiet: naast. Enkele minuten eerder waagt ook Othmane Boussaid een poging. Ook het schot van de Belg mist het doel.

🔃 Twee verse krachten

65

Ron Jans voert een dubbele wissel door.

Jens Toornstra en Marouan Azarkan gaan naar de kant. Zij worden vervangen door Victor Jensen en Jeppe Okkels.

🔃 Eerste wissel

55

De eerste vervanging van de partij is een feit. Jordy Bruijn maakt plaats voor Marko Vejinovic.

▶️ De bal rolt weer!

46

Deel twee van FC Utrecht – Heracles Almelo is begonnen. In Stadion Galgenwaard, waar het nog steeds flink regent, zijn halverwege door Ron Jans en Erwin van de Looi geen wissels doorgevoerd.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. 

Een doelpuntloze eerste helft, waarin FC Utrecht de beste en meeste kansen heeft gehad maar doelman Michael Brouwer niet wist te passeren.

🟨 Toornstra op de bon

41

Een slimme schijnbeweging van Jizz Hornkamp leidt een kansrijke aanval van Heracles Almelo in. Voordat de ploeg uit Overijssel daadwerkelijk gevaarlijk kan worden, grijpt Jens Toornstra in. Hij moet zijn overtreding wel bekopen met een gele kaart.

💥 Lammers stuit op Brouwer

36

Een fraaie poging van Sam Lammers! Na een corner van Jens Toornstra produceert de spits van FC Utrecht een doelpoging. Goalie Michael Brouwer houdt de bal tegen in de korte hoek.

▶️ De bal rolt weer!

32

Het probleem met de verlichting is verholpen, de wedstrijd is hervat!

⏸️ Wedstrijd ligt stil

32

De wedstrijd is stilgelegd. Er is een probleem met de lampen in de Bunniksidetribune. Daar wordt tijdens deze break aan gewerkt.

📍 Druk van FC Utrecht

26

FC Utrecht is de bovenliggende partij en voert de druk op de laatste linie van Heracles Almelo flink op. Pogingen van Othmane Boussaid en Souffian El Karouani leveren geen werk op voor doelman Michael Brouwer van de bezoekers.

💥 Toornstra bijna!

13

Jens Toornstra! Wat scheelt het? Een door de middenvelder geschoten bal gaat net voorlangs. Bij de tweede paal kan Ryan Flamingo bovendien net niet intikken.

📍 Aftasten

10

Een minuut of tien gespeeld inmiddels in Stadion Galgenwaard, waar het nog wachten is op grote kansen. Wel al een mogelijkheid, zojuist, voor Mike van der Hoorn. Zijn inzet werd in de kiem gesmoord.

▶️ Here we go!

1

De bal rolt, de wedstrijd is begonnen: FC Utrecht – Heracles Almelo is begonnen in de stromende regen in een drukbezocht Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Cityside en voetbalt na de break dus in de richting van de Bunnikside, die voor de tiende keer dit seizoen is uitverkocht.

📸 Warming-up

19.37 uur

Vanuit een regenachtig Utrecht: zeven foto's van de warming-up.

📋 De elf van Heracles

18.53 uur

Ook Erwin van de Looi heeft zijn opstelling bekendgemaakt. De elf die namens Heracles Almelo aan de start staan: Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff, Sven Sonnenberg, Jordy Bruijn, Mario Engels, Jizz Hornkamp, Brian De Keersmaecker, Jetro Willems, Ajdin Hrustic, Justin Hoogma, Fredrik Oppegård.

👀 Opstelling

18.35 uur

De opstelling van FC Utrecht is bekend!

Het basiselftal van de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans vertoont de nodige gelijkenissen met de equipe die afgelopen zondag aan de start stond tegen FC Twente in Enschede. Sterker nog: er is maar één verschil. Dat is dat Marouan Azarkan vanavond in de basis staat, en niet Taylor Booth.

📱 Volg FC Utrecht ook op WhatsApp

16.16 uur

Updates van FC Utrecht ontvangen via WhatsApp? Dat kan! Sinds enkele maanden is FC Utrecht namelijk ook daar te vinden, met een eigen kanaal. Klik HIER om FC Utrecht te gaan volgen op WhatsApp Kanalen.

📸 Thuis

15.00 uur

Een kijkje in Stadion Galgenwaard, een uur of vijf voor de aftrap.

👕 Shirts onder de hamer

13.53 uur

Een uniek FC Utrecht-shirt toevoegen aan je collectie? Dat kan de komende dagen. De tricots die de spelers van FC Utrecht vanavond in de partij tegen Heracles Almelo dragen, worden namelijk geveild.

Meer informatie over de veiling verschijnt vanaf vanavond op DEZE website.

📺 Winst in Almelo

13.08 uur

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Almelo van Heracles. Die partij was de eerste die de Utrechtse FC speelde onder leiding van Hoofdtrainer Ron Jans.

Nog even terug naar toen:

⏪ Classic Goals

12.21 uur

FC Utrecht - Heracles Almelo: wat leverden eerder ontmoetingen tussen die clubs al juweeltjes van doelpunten op!

Een duik in de archieven:

🏟️ Een volle Bunnikside, alweer!

11.33 uur

Alle kaarten voor de Bunnikside zijn voor de wedstrijd FC Utrecht - Heracles Almelo over de toonbank gegaan. Het is de tiende keer dat de Bunnikside dit seizoen is uitverkocht, en de vijfde maal op rij dat die tribune tot en met het allerlaatste plekkie is gevuld.

Voor de wedstrijd van vanavond zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor de Noordtribune, Zuidtribune en de Cityside. Je kunt HIER tickets aanschaffen en er meer info over vinden. 

Nieuwsgierig naar wat meer achtergronden over de andermaal uitverkochte Bunnikside? Dan moet je HIER zijn.

🤓 Feitjes en weetjes

10.44 uur

Jens Toornstra maakte afgelopen zondag de winnende treffer. Het was voor de middenvelder in de Eredivisie doelpunt nummer 22 namens FC Utrecht. Dat zijn er net zo veel als bijvoorbeeld Gert Kruys en is er 1 meer dan bijvoorbeeld Frans Adelaar. Toornstra heeft nu 3 spelers in het vizier die 23 keer in de Eredivisie scoorden namens de Utrechtse FC: Édouard Duplan, Willem Janssen en Pieter Bijl.

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar FC Utrecht - Heracles Almelo? Je leest ze HIER!

📺 Sam Lammers te gast in FC Utrecht TV

09.42 uur

Natuurlijk: in de uitzending van FC Utrecht TV van deze week ging het over de fijne overwinning op FC Twente in Enschede. Maar samen met Sam Lammers, die te gast was in de studio, werd ook vooruitgeblikt op het duel met Heracles Almelo. 

Hoe Lammers zijn eerste weken in de Domstad heeft ervaren, wat hij verwacht van Heracles-thuis en nog veel meer: je ziet het in FC Utrecht TV:

⚖️ Kamphuis fluit

09.28 uur

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van Jochem Kamphuis. Het arbitrale zestal van vandaag:

📆 Vandaag in...

08.43 uur

De eerste drie wedstrijden die FC Utrecht op 23 februari speelt, zijn eigenlijk duels om vooral snel te vergeten. Gescoord wordt er door de Utrechters op deze datum namelijk niet in 1975 tegen PSV (thuis, 0-0), in 1992 tegen Ajax (uit, 1-0) en in 1997 tegen Sparta Rotterdam (thuis, 0-1).

Bij de vierde poging die FC Utrecht waagt op 23 februari is het raak. In 2003 komt Ajax op bezoek in Stadion Galgenwaard en zegevieren de Domstedelingen. Een doelpunt van Dirk Kuyt is voldoende voor de volle buit, zien 18.000 toeschouwers die dag: 1-0.

Ook de volgende twee duels op 23 februari worden door FC Utrecht gewonnen. In 2007 wordt NEC ruim verslagen (thuis, 3-0) en in 2014 gaat FC Groningen in Stadion Galgenwaard over de knie: 1-0. 

Een doelpogingenverhouding van 29 om 3 (!) ten spijt, lukt het FC Utrecht op 23 februari 2019 niet Excelsior te verslaan. Alessandro Damen houdt in Stadion Galgenwaard simpelweg alle ballen tegen die op zijn doel worden afgevuurd: 0-0.

De meest recente partij die FC Utrecht speelt op 23 februari, is in 2020. FC Twente wordt met 2-1 verslagen. Invaller Jonas Arweiler is de matchwinner. Wie de dag erna Algemeen Dagblad doorbladerde, kon daar niet omheen:

⚔️ Vrijdag, wedstrijddag!

08.00 uur

Vrijdag, wedstrijddag! FC Utrecht versloeg afgelopen weekend een ploeg uit Overijssel (FC Twente, in Enschede, met 0-1) en is er alles aan gelegen dat vanavond nogmaals te doen. Het treffen met Heracles Almelo begint om 20.00 uur.

Nog geen kaartje? Er is vrije verkoop, wat betekent dat je geen (Seizoen)Clubkaart nodig hebt om één of meerdere tickets aan te schaffen voor de wedstrijd van vanavond. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar, tot 17.00 uur bovendien te koop in de Fanshop en vanaf 18.30 uur beschikbaar bij de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside.