Bunnikside voor tiende keer dit seizoen uitverkocht

20 februari 2024

Voor vijfde maal op rij gaan alle tickets voor sfeertribune over toonbank.

Alle kaarten voor de Bunnikside zijn voor de wedstrijd FC Utrecht - Heracles Almelo over de toonbank gegaan. Het is de tiende keer dat de Bunnikside dit seizoen is uitverkocht, en de vijfde maal op rij dat die tribune tot en met het allerlaatste plekkie is gevuld. Een nadere blik op de Bunnikside en de bezetting van de oosttribune van Stadion Galgenwaard.

Tien keer een uitverkochte Bunnikside: het is een evenaring van het aantal van vorig seizoen. Met als grote verschil: de afgelopen jaargang gingen in tien van de negentien gevallen alle Bunnikside-tickets over de toonbank, dit seizoen is het bordje ‘Uitverkocht’ voor de tiende keer op de Bunnikside-tribune opgehangen in een tijdsbestek van dertien duels. De tribune was tot en met het allerlaatste plekkie gevuld bij de thuisduels met Feyenoord, Almere City FC, Ajax, RKC Waalwijk (beker), Excelsior, RKC Waalwijk (Eredivisie), PSV, FC Volendam en Fortuna Sittard en is dat dus aanstaande vrijdag, als Heracles Almelo op bezoek komt, opnieuw.

Daarmee is op de Bunnikside bij uitstek de trend zichtbaar die al jaren van toepassing is op het gehele Stadion Galgenwaard: de thuisduels van FC Utrecht worden door steeds meer mensen bezocht. Bleef het toeschouwersgemiddelde van FC Utrecht in 2013/2014 en 2014/2015 nog ruim onder de 17.000, afgelopen seizoen waren gemiddeld telkens ruim 20.000 supporters van de partij bij de thuismatchen van de rood-witten. Het heeft er veel van weg dat die score dit seizoen zelfs nog overtroffen gaat worden.

Het merendeel van de supporters op de Bunnikside bestaat elke wedstrijd uit Seizoenkaarthouders: ruim 70 procent. Van die groep is ruim de helft al minstens vier jaar elke wedstrijd weer van de partij. Nog eens 28 procent heeft één tot drie jaar een Seizoenkaart. Het overige deel, 18 procent, debuteert dit seizoen als Seizoenkaarthouder op de Bunnikside.

Ruim een kwart van de Seizoenkaarthouders en kopers van losse tickets voor de Bunnikside komt uit de stad Utrecht. Andere plaatsen die op de sfeertribune goed vertegenwoordigd zijn: Nieuwegein (9 procent van de bezoekers), Maarssen (6 procent), Houten (6 procent) en IJsselstein (5 procent).

De Bunnikside trekt dit seizoen een relatief jong publiek. De best vertegenwoordigde leeftijdsgroep op de oosttribune: 19 tot en met 24 jaar (23 procent), gevolgd door 25 tot en met 30 jaar (19 procent). Meer dan de helft van de Bunniksidebezoekers van dit jaar behoren tot de leeftijdsgroep 13 tot en met 30 jaar.