14 weetjes over FC Utrecht - Heracles Almelo

21 februari 2024

Over Sam Lammers, Emil Hansson, Jens Toornstra en nog veel meer.

FC Utrecht en Heracles Almelo trappen speelronde 23 van dit Eredivisieseizoen af. In Stadion Galgenwaard staan beide ploegen vrijdag vanaf 20.00 uur tegenover elkaar. Een vooruitblik op die partij aan de hand van weetjes, powered by Unibet.

Het is weinigen ontgaan: FC Utrecht heeft afgelopen weekend een clubrecord gevestigd. De 0-1 zege op FC Twente betekende voor de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans de veertiende ongeslagen competitiepartij op rij. En daarmee is de mijlpaal die in 1991 werd bereikt, dertien duels in successie zonder nederlaag, uit de boeken gespeeld.

Ook voor Ron Jans zelf is het trouwens een record: veertien Eredivisieduels op rij zonder nederlaag. In 2011 bleef hij met sc Heerenveen al eens dertien duels op rij ongeslagen. Maar ook dat record is nu dus voltooid verleden tijd.

Heracles Almelo was de eerste tegenstander die Ron Jans trof als oefenmeester van FC Utrecht. Op 16 september 2023 werd het in Overijssel 1-3 voor de Utrechters. Ole Romeny, Victor Jensen en Navajo Bakboord (eigen goal) verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Van de laatste 10 wedstrijden die FC Utrecht tegen Heracles Almelo speelde in alle competities, won de ploeg uit de Domstad er 8.

Op eigen veld is FC Utrecht bezig aan een reeks van 4 overwinningen op rij, in alle competities, tegen Heracles Almelo. In de laatste 6 thuisduels met de Heraclieden is FC Utrecht ongeslagen: 5 zeges, 1 gelijkspel.

FC Utrecht is, het is al genoemd, 14 Eredivisiewedstrijden op rij zonder nederlaag. Het laatste team van buiten de ‘Traditionele Top Drie’ met een ongeslagen serie van minstens 15 partijen in de Eredivisie was FC Twente, april-november 2010.

De laatste 3 competitieduels werden door FC Utrecht stuk voor stuk gewonnen. Daarmee is de ploeg aan de langste zegereeks bezig sinds oktober-november 2022, toen driepunters werden gescoord in 4 wedstrijden op rij.

FC Utrecht pakte dit seizoen meer punten tegen clubs uit het linkerrijtje (15), dan tegen teams uit het rechterrijtje: 14. Heracles Almelo staat veertiende en behoort dus tot die tweede categorie.

Heracles Almelo pakte dit seizoen tot nu toe 5 punten tegen teams uit het linkerrijtje, waartoe ook FC Utrecht behoort.

Alleen FC Volendam (53 tegentreffers) incasseerde dit seizoen zoveel doelpunten in de Eredivisie als Heracles Almelo: 52. De Almeloërs kregen van alle Eredivisieteams dit seizoen tot nu toe de meeste schoten tegen: 423.

Jens Toornstra maakte afgelopen zondag de winnende treffer. Het was voor de middenvelder in de Eredivisie doelpunt nummer 22 namens FC Utrecht. Dat zijn er net zo veel als bijvoorbeeld Gert Kruys en is er 1 meer dan bijvoorbeeld Frans Adelaar. Toornstra heeft nu 3 spelers in het vizier die 23 keer in de Eredivisie scoorden namens de Utrechtse FC: Édouard Duplan, Willem Janssen en Pieter Bijl.

Heracles Almelo heeft op dit moment drie clubtopscorers. Mario Engels, Emil Hansson en Jizz Hornkamp maakten allemaal 5 goals in de Eredivisie dit seizoen.

Sam Lammers was sinds zijn komst naar FC Utrecht in alle 3 de wedstrijden die hij speelde in Stadion Galgenwaard goed voor een assist.

Middenvelder Oscar Fraulo van FC Utrecht staat op scherp. Aan de kant van Heracles Almelo geldt dat voor Marko Vejinovic, Anas Ouahim en Mario Engels.