Activaties

FC Utrecht zet zich zeer actief in voor haar supporters, maar ook voor de omgeving in zijn geheel en nog verder dan dat. FC Utrecht doet dit middels meerdere projecten en activaties. Echte acties vanuit het Hart om te helpen. 

Het ondersteunen van de Mihai Nesu Foundation is een goed voorbeeld hiervan. De wedstrijd FC Utrecht – AZ, op 9 oktober 2022, stond deels in het teken van de Mihai Nesu Foundation. Met een shirtveiling is ruim 7.000 euro opgehaald voor de stichting van Mihai Nesu. De stichting zet zich in voor kinderen met een beperking in Roemenië.

OldStars

FC Utrecht OldStars is een groep 65-plussers die wekelijks Walking Football speelt, bij elkaar komt om gezamenlijk een kop koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. De FC Utrecht OldStars zetten zich niet alleen in door een potje voetbal te spelen, zij zijn ook dé ambassadeurs van FC Utrecht vanuit het hart. De FC Utrecht OldStars ondersteunen bij talloze maatschappelijke initiatieven en -acties. Zo vertegenwoordigen zij FC Utrecht op Walking Football toernooien en waren zij ook te vinden bij verschillende maatschappelijke initiatieven in stad en regio. In samenwerking met partner John West faciliteert FC Utrecht de OldStars om deze actieve rol in de maatschappij uit te voeren en daarmee andere leeftijdsgenoten te inspireren.

Herdenkingsdienst

Elk jaar op 30 juni herdenkt FC Utrecht alle supporters die de club zijn ontvallen. Deze herdenkingsdienst wordt gehouden bij Gedenkpark Daelwijck in Utrecht. Er worden speeches gehouden, kransen gelegd, liederen gezongen en er wordt een minuut stilte in acht genomen. De FC Utrecht Herdenkingsdienst wordt uitgezonden via het YouTube-kanaal van de club. Supporters kunnen in aanloop naar de dienst de naam of namen doorgeven van dierbare FC Utrecht-supporters die er niet meer zijn. Die namen worden getoond in de video.

Grâchmuur

De ‘Grâchmuur’ is een project door en voor supporters, waarbij zij zichzelf of andere supporters middels een unieke tegel kunnen vereeuwigen in Stadion Galgenwaard. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar een supportersfonds en supporters bepalen aan welke (maatschappelijke) initiatieven de opbrengst vervolgens besteed wordt. Zo is er bijvoorbeeld een op maat gemaakte fiets, in samenwerking met de supportersvereniging (SVFCU), aangeschaft voor een supporter.

FC Utrecht in de Wijk, Partnerclub Vanuit het Hart

De FC Utrecht Partnerclubs zijn een belangrijk onderdeel van het technische hart van de club. Sinds seizoen 2022/2023 heeft FC Utrecht een intensief traject ingezet bij SVO De Dreef in de Utrechtse krachtwijk Overvecht, om alle inwoners te betrekken bij initiatieven in en rondom SVO De Dreef. Samen met een officiële partnerclubcoach, die wekelijks veelvuldig aanwezig is op de club en in de wijk, wordt er een gestructureerd netwerk gerealiseerd om gezamenlijk de wijk en de Partnerclub op de kaart te brengen. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar het technisch kader maar ook naar allerlei sociaal maatschappelijke thematieken. 

Door middel van een intensieve, positieve en interactieve samenwerking met lokale partijen, is FC Utrecht elke week te vinden in deze wijk. Partners vanuit het hart zoals DHL, IT4Kids, JOGG, VSB Fonds en a.s.r. spelen een belangrijke rol in dit initiatief. Met hun kennis en expertise wordt jeugd op een inspirerende manier in beweging gebracht.

a.s.r.

De spelers van de FC Utrecht Academie werden dit jaar aan de hand van kennissessies financieel geïnspireerd. Naast de thematieken waar zij structureel aan werken zoals Fysiek en Mentaal fit, werd er in samenwerking met a.s.r. gefocust op het onderdeel financiële zelfredzaamheid. Middels de financiële kennissessie Moneyways werden de O18 en Jong FC Utrecht op een interactieve manier aan het denken gezet.

Ook kregen de ouders van de academie de kans om aan te sluiten bij een financiële sessie ‘Ik krijg nooooit wat’, waarin ouders tips en tricks ontvingen hoe zij hun kinderen het beste konden leren omgaan met geld.

"Het is voor mij echt een eyeopener geweest betreft mijn eigen financiële situatie", vertelde een speler van Jong FC Utrecht.

Contact opnemen?

Vragen vanuit het hart of een bijzonder verzoek? Neem contact op via onderstaand formulier.

Voor het verzenden van het formulier dien je akkoord te gaan met de Privacyvoorwaarden