fc-utrecht-logo

1 - 0

NEC

Sam Lammers schiet FC Utrecht naar driepunter

Een doelpunt van Sam Lammers leverde FC Utrecht vanmiddag (zondag) drie punten op. Dankzij een goal van de aanvaller, die knap afrondde na een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani, werd in een sfeervol Stadion Galgenwaard NEC geklopt: 1-0.

Liveblog laatst geupdate om:
17-03-2024 om 17.10

🏅 Souffian in de prijzen

17.10 uur

Linksback Souffian El Karouani, die met zijn prachtige voorzet Sam Lammers in staat stelde de winnende treffer te maken, is in de prijzen gevallen: hij is uitgeroepen tot Uitblinker van de Wedstrijd.

📈 Tien keer ongeslagen

16.44 uur

FC Utrecht is, na de 1-0 winst op NEC, tien Eredivisiethuisduels op rij ongeslagen.

Om dat aantal eer aan te doen: tien foto's van de wedstrijd van vanmiddag:

🧱 Weer de nul

16.40 uur

Een clean sheet voor FC Utrecht vanmiddag: en dat is voor de derde keer op rij in eigen huis. In de eerste tien thuiswedstrijden van dit seizoen hielden de Utrechters het doel steeds niet schoon.

📊 Statistieken

16.34 uur

Eén doelpunt was vanmiddag genoeg voor de zege. Dit zijn enkele andere getallen die horen bij FC Utrecht - NEC, editie 2023/2024:

📄 Karakteristieken

16.30 uur

De namen en feiten die de clubarchieven ingaan, in het mapje 'FC Utrecht - NEC, seizoen 2023/2024':

FC Utrecht - NEC 1-0 (0-0)
61. Sam Lammers 1-0

Gele kaarten: Can Bozdogan, Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Bram Nuytinck (NEC).

Toeschouwers: 21.147.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Niklas Vesterlund, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Zidane Iqbal (46. Ryan Flamingo), Can Bozdogan, Jens Toornstra; Marouan Azarkan (46. Victor Jensen), Sam Lammers, Othmane Boussaid (85. Oscar Fraulo).

Opstelling NEC:
Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk (85. Lars Olden Larsen); Lasse Schöne (78. Sylla Sow), Mees Hoedemakers, Rober González (85. Youri Baas); Kodai Sano, Koki Ogawa, Sontje Hansen (72. Yvandro Borges Sanches).

⏱️ AFGELOPEN!

90

De wedstrijd zit erop, FC Utrecht houdt de punten in Stadion Galgenwaard. Een treffer van Sam Lammers bleek vandaag genoeg voor de volle buit tegen NEC: 1-0!

🟨 Van der Hoorn bestraft

90

Geel voor Mike van der Hoorn, die de watervlugge Yvandro Borges Sanches naar de grond trekt.

🧤 Barkas staat goed

88

Vasilis Barkas kiest, bij een kansrijke aanval van NEC, goed positie. Mede daardoor kan de sluitpost de inzet van Sylla Sow onschadelijk maken.

🔃 Wissels over en weer

85

Een vervanging bij FC Utrecht, waar Oscar Fraulo komt voor Othmane Boussaid.

Ook twee wissels bij NEC, dat Lars Olden Larsen en Youri Baas brengt voor Calvin Verdonk en Rober González.

💥 Jensen lost een schot

81

Balverlies bij NEC leidt een aanval van FC Utrecht in. Victor Jensen komt tot een schot. Jasper Cillessen redt.

🔃 NEC wisselt offensief

78

Een aanvallende wissel in het team van NEC, waar controleur Lasse Schöne wordt vervangen door Sylla Sow. Dat is een aanvaller, die in het verleden ook speelde voor FC Utrecht.

💥 Lammers bijna!

75

Opnieuw krijgt Sam Lammers de bal in de Nijmeegse zestienmeter voor zijn voeten. Hij schiet: net naast.

🔃 NEC wisselt

72

Een vervanging in de ploeg van NEC, waar Jong Oranje-international Sontje Hansen wordt afgelost door Yvandro Borges Sanches. Hij komt uit voor de nationale ploeg van Luxemburg.

⚽️ GOAL! 1-0!

61

Raak! Goal! 1-0!

Een heerlijke voorzet van Souffian El Karouani, nota bene tegen zijn vorige club, en daarop volgt een prachtig staaltje afronden van Sam Lammers: FC Utrecht op voorsprong!

💥 Bozdogan haalt uit!

48

Een lekker schot van Can Bozdogan! De middenvelder haalt uit en aan de bal zit een lastige stuit. Keeper Jasper Cillessen redt met moeite.

In de nastoot nog een mogelijkheid voor FC Utrecht, maar Ryan Flamingo krijgt de bal er niet in, na een klutssituatie.

▶️ Tweede helft is begonnen!

46

De tweede helft is van start en aan de kant van FC Utrecht twee nieuwe gezichten: Victor Jensen en Ryan Flamingo lossen Marouan Azarkan en Zidane Iqbal af.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard.

Weinig kansen over en weer in de eerste helft. De stand na 45 minuten is, wat dat betreft, dan ook een logische: 0-0.

🟨 Ook Bozdogan op de bon

42

De tweede prent van de middag is voor Can Bozdogan, die op de aanvallende helft van FC Utrecht een overtreding begaat op een NEC'er.

👀 Ogawa mist het doel

37

Koki Ogawa, één van de twee Japanners in de NEC-basis, probeert de bal in de verre hoek binnen te draaien. Vasilis Barkas schat de situatie goed in en kijkt de bal naast.

🧤 Mooie save

31

Een heerlijke save van Vasilis Barkas! Hij vliegt naar de korte hoek en stompt de door Calvin Verdonk geschoten bal weg.

🟨 Nuytinck bestraft

28

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Bram Nuytinck. De NEC-verdediger wordt door Danny Makkelie bestraft voor een overtreding.

👀 Een bijzonder eerbetoon

20

Zojuist, voorafgaand aan de wedstrijd: een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere supporter.

▶️ Game on!

1

De bal rolt aan het Herculesplein, waar FC Utrecht in de eerste helft richting de Cityside speelt en na de rust dus richting de Bunnikside voetbalt.

⏳ Nog maar even!

14.11 uur

Iets meer dan een kwartier nog, dan begint de wedstrijd!

📋 De elf van NEC

13.24 uur

Rogier Meijer heeft de volgende elf een basisplaats toebedeeld bij NEC: Jasper Cillessen; Philippe Sandler, Mees Hoedemakers, Sontje Hansen, Rober González, Bram Nuytinck, Koki Ogawa, Lasse Schöne, Kodai Sano, Calvin Verdonk, Bart van Rooij.

📋 Enkele wijzigingen in basiself

13.01 uur

Bij FC Utrecht in de basiself enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. Niklas Vesterlund, Zidane Iqbal en Marouan Azarkan staan aan de aftrap, in plaats van Hidde ter Avest, Ryan Flamingo en Victor Jensen. 

🗣️ Jans en Barkas blikken vooruit

11.48 uur

"Ik vind het geweldig om thuis te spelen, de band met het publiek en met de ploeg en de staf. Dat is zo positief en dat moeten we zo houden", aldus Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht. "Ik ben ervan overtuigd dat hier niet veel ploegen gaan winnen en dat is mede te danken aan ons publiek."

Bekijk de volledige Match Preview: 

🏟️ Rondje door het stadion

11.26 uur

Straks zijn meer dan 20.000 mensen van de partij, maar nu is het er nog rustig: in Stadion Galgenwaard. Een rondje door het stadion:

🤓 Feitjes en weetjes

10.58 uur

Op eigen veld is FC Utrecht in de Eredivisie inmiddels 9 wedstrijden ongeslagen. Dat is de langste ongeslagen thuisreeks van de Utrechters sinds een serie van 11 thuisduels zonder nederlaag in mei-december 2021.

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar FC Utrecht - NEC lees je HIER.

📸 Training in beeld

10.35 uur

Even terug naar een paar dagen geleden, op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht: foto's van de training.

🗣️ Bijpraten met Leroy George

10.12 uur

Zeg je ‘FC Utrecht’ en ‘NEC’, dan kunnen er natuurlijk tal van namen de revue passeren. Zeker ook die van Leroy George, die bij beide clubs mooie tijden meemaakte. Daarop blikt hij deze week met veel genoegen terug aan de FC Utrecht TV-desk in Stadion Galgenwaard: 

⚔️ Ook FC Utrecht Vrouwen vandaag in actie

09.39 uur

Niet alleen FC Utrecht's eerste elftal komt in actie vanmiddag, ook FC Utrecht Vrouwen speelt een wedstrijd. De ploeg van Linda Helbling neemt het in de beker op tegen Fortuna Sittard Vrouwen. In Limburg wordt om 14.30 uur afgetrapt. 

Een voorbeschouwing op Fortuna Sittard Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen lees je HIER.

⚖️ Makkelie heeft de leiding

09.11 uur

Het treffen tussen FC Utrecht en NEC staat onder leiding van Danny Makkelie. Het volledige arbitrale zestal:

🎉 Grandel is jarig

08.37 uur

International van Guadeloupe en oud-speler van FC Utrecht Franck Grandel is vandaag jarig. De in Point-à-Pitre geboren keeper van weleer blaast vandaag 46 kaarsjes uit.

Joyeux anniversaire, Franck!

⚔️ Matchday!

08.00 uur

FC Utrecht - NEC. De wedstrijd van vandaag is de enige thuispartij die de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans deze maand speelt.