Bekervoetbal in Limburg: FC Utrecht Vrouwen aan de bak in Sittard

17 maart 2024

Ploeg van Linda Helbling speelt vanmiddag (zondag) in kwartfinale tegen Fortuna Sittard Vrouwen.

Bekervoetbal op het programma vanmiddag (zondag) voor FC Utrecht Vrouwen. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling neemt het in Limburg op tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De kwartfinalepartij begint om 14.30 uur.

Voor FC Utrecht Vrouwen begint het bekertoernooi, zoals dat voor alle teams uit de Azerion Vrouwen Eredivisie geldt, in februari in de achtste finales. Daarin treffen de Utrechtse voetbalsters het op het derde niveau uitkomende RKSV Nuenen Vrouwen. En hoewel dat Brabantse team al een goede cuprun achter de rug heeft én in de competitie op dreef is, is het klasseverschil in Nuenen groot: 0-6 wordt het voor FC Utrecht Vrouwen, waarvoor Amber Visscher (2), Lotje de Keijzer, Senne van de Velde, Dieke van Straten en Ilse van der Zanden de doelpunten scoren.

Precies genoeg goals in Zwolle
Fortuna Sittard Vrouwen heeft een loting die een stuk pittiger is en moet bij de laatste zestien van het toernooi op bezoek bij mede-Azerion Vrouwen Eredivisionist PEC Zwolle Vrouwen. Goals van Charlotte Hulst en Tessa Wullaert zijn voor het team uit Limburg precies genoeg voor een plek in de volgende ronde: 1-2.

Utrechtse doelpuntendroogte
Zo flink als FC Utrecht Vrouwen in het duel met RKSV Nuenen Vrouwen op schot is, zo spaarzaam zijn de doelpunten de laatste weken in de Azerion Vrouwen Eredivisie voor de equipe van Hoofdtrainer Linda Helbling. Na de 4-2 thuiszege op Telstar Vrouwen in januari lukt het de voetbalsters uit de Domstad niet te scoren tegen sc Heerenveen Vrouwen (0-0), PSV Vrouwen (0-2), AZ Vrouwen (0-0) en Ajax Vrouwen (0-2). FC Utrecht Vrouwen staat in de Azerion Vrouwen Eredivisie nu op plek zeven.

Sittardse doelpuntendroogte
Drie posities hoger op de ranking is Fortuna Sittard Vrouwen terug te vinden. Het team van oefenmeester Roger Reijners weet echter de afgelopen weken ook de weg naar het net maar moeizaam te vinden. De Limburgse voetbalsters scoorden niet in hun laatste vier Azerion Vrouwen Eredivisiewedstrijden: 0-4 tegen ADO Den Haag Vrouwen, 0-0 bij sc Heerenveen Vrouwen, 3-0 bij PSV Vrouwen en 0-1 tegen AZ Vrouwen.

Half dozijn treffers
Eerder dit seizoen kwam FC Utrecht Vrouwen er tegen Fortuna Sittard Vrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch amper aan te pas. Doelpunten van Tessa Wullaert (3), Hildur Antonsdottir (2) en Féli Delacauw zorgden voor een 0-6 score. Binnen twintig minuten stond het toen al 0-4. Dat duel volgde op twee andere dikke zeges die Fortuna Sittard Vrouwen toen boekte: met 7-1 werd Telstar Vrouwen geklopt en met 4-0 ontdeden de Limburgse voetbalsters zich van sc Heerenveen Vrouwen, in wat overduidelijk een periode was waarin de geel-groenen in topvorm staken.

Live updates via Instagram
Het bekerduel met als inzet een plek bij de laatste vier begint vanmiddag (zondag) om 14.30 uur in het Fortuna Sittard Stadion. Niet van de partij? Volg dan updates over de wedstrijd via het Instagramaccount van FC Utrecht Vrouwen.