16 weetjes over FC Utrecht - NEC

14 maart 2024

Over Hidde ter Avest, alweer een volle Bunnikside, Ron Jans en nog veel meer.

Het is de enige thuiswedstrijd die FC Utrecht deze maand speelt; die van zondag, tegen NEC. Een vooruitblik op het duel in Stadion Galgenwaard aan de hand van feitjes en weetjes, powered by Unibet.

De eerder ontmoeting met NEC van dit seizoen is er eentje om eigenlijk vooral snel te vergeten: 3-0 werd het op 23 september 2023 in Nijmegen. Dirk Proper, Magnus Matsson en Bas Dost maakten de goals namens de Gelderlanders.

FC Utrecht verloor dit seizoen van geen enkele tegenstander 2 keer. NEC won deze jaargang van geen enkele ploeg 2 maal.

De laatste 5 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuiswedstrijd speelde tegen NEC, bleef de FC uit de Domstad ongeslagen.

Begin deze week gingen al de laatste tickets voor de Bunnikside over de toonbank voor het duel met NEC. Het is al de elfde keer dit seizoen dat die tribune is uitverkocht.

Op eigen veld is FC Utrecht in de Eredivisie inmiddels 9 wedstrijden ongeslagen. Dat is de langste ongeslagen thuisreeks van de Utrechters sinds een serie van 11 thuisduels zonder nederlaag in mei-december 2021.

FC Utrecht won de laatste 3 thuiswedstrijden op rij. De laatste keer dat de Utrechtse FC een serie van 4 thuiszeges neerzette, was in het najaar van 2021.

NEC won de vorige 3 Eredivisieduels. De laatste keer dan de Nijmegenaren 4 matchen op rij wonnen in de Eredivisie was begin 2010, toen Wiljan Vloet er trainer was.

NEC heeft nu 39 punten op de teller staan. Dat zijn er net zoveel als in de gehele vorige jaargang. De laatste keer dat NEC in een Eredivisieseizoen meer dan 39 punten pakte, was in 2015/2016 onder leiding van Ernest Faber: 46 stuks.

In Stadion Galgenwaard scoorde FC Utrecht dit seizoen tot nu toe 20 goals in de Eredivisie. Dat zijn er nu al net zoveel als in heel de vorige jaargang.

NEC hield, evenals FC Volendam en Vitesse, dit seizoen in uitwedstrijden in de Eredivisie nog nooit de 0.

Hidde ter Avest speelde tot nu toe 99 officiële wedstrijden namens FC Utrecht en kan tegen NEC dus de 100 aantikken. De verdediger speelde voor FC Twente exact 100 matchen.

NEC’s Youri Baas wordt 21 jaar op de dag van de wedstrijd. Baas maakte zijn Eredivisiedebuut in Stadion Galgenwaard, toen nog als speler van Ajax op 28 augustus 2022.

Sinds Ron Jans als Hoofdtrainer aan de slag ging bij FC Utrecht speelde geen team zo vaak gelijk in de Eredivisie als FC Utrecht: 9 remises. NEC volgt in dat rijtje met 8 onbesliste duels.

Alleen de begin deze maand overleden Kees Rijvers won als trainer in de Eredivisie meer wedstrijden van NEC dan Ron Jans: 15 om 14.

Rogier Meijer, oefenmeester van NEC, heeft Johan Neeskens geëvenaard als de NEC-trainer met de meeste uitzeges in de Eredivisie: 15. Neeskens had daar 77 uitpartijen voor nodig, Meijer 46.

Bij FC Utrecht staan Mike van der Hoorn, Ryan Flamingo, Marouan Azarkan en Oscar Fraulo op scherp. Bij NEC is Calvin Verdonk 1 gele kaart verwijderd van een wedstrijd brommen.