Logo Excelsior

1 - 1

fc-utrecht-logo

Remise in Rotterdam: FC Utrecht oogst punt bij Excelsior

Aan de uitpartij tegen Excelsior heeft FC Utrecht een punt overgehouden. Dankzij een doelpunt van Jens Toornstra kwam het team van Hoofdtrainer Ron Jans na de rust op voorsprong, maar al snel na die treffer deed Siebe Horemans namens de Rotterdammers wat terug: 1-1.

Liveblog laatst geupdate om:
29-01-2024 om 09.16

'Dat het niet goed voelt, overheerst'

23.58 uur

FC Utrecht en Excelsior delen de punten. In het Van Donge en De Roo Stadion eindigt de wedstrijd met de Rotterdammers in een 1-1 gelijkspel. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera om zijn nabeschouwing te geven.

📸 Door de lens van de fotograaf

23.04 uur

Alvast een eerste serie foto's: zo zie je Excelsior - FC Utrecht door de lens van onze fotograaf.

📊 Statistieken

22.57 uur

De cijfers die het onderonsje tussen FC Utrecht en Excelsior vanavond in Kralingen heeft opgeleverd:

📋 Karakteristieken

22.54 uur

De gegevens die voor altijd verbonden zijn aan editie 2023/2024 van Excelsior - FC Utrecht:

Excelsior - FC Utrecht 1-1 (0-0)
63 Jens Toornstra 0-1
65 Siebe Horemans 1-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 4.400.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling Excelsior:
Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Casper Widell, Redouan El Yaakoubi, Arthur Zagré (46. Kik Pierie); Julian Baas, Kenzo Goudmijn, Noah Naujoks (66. Cisse Sandra); Derensili Sanches Fernandes (66. Oscar Uddenäs), Troy Parrott, Couhaib Driouech.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo (80. Can Bozdogan), Oscar Fraulo, Jens Toornstra (80. Victor Jensen); Taylor Booth (66. Ole Romeny), Sam Lammers, Othmane Boussaid.

⏱️ Afgelopen

90

Pol van Boekel fluit drie keer: het eindsignaal. FC Utrecht neemt een punt mee terug naar de Domstad vanavond.

🔃 Verse krachten

80

Twee verse krachten in de ploeg van FC Utrecht, waar Can Bozdogan en Victor Jensen de plekken innemen van Ryan Flamingo en Jens Toornstra.

Het publiek in het uitvak ziet een slotoffensief wel zitten. "Alles of niets!", klinkt het. 

🔃 Wissels aan beide kanten

66

FC Utrecht wisselt: Ole Romeny vervangt Taylor Booth.

Ook vervangingen bij Excelsior. Daar komen Oscar Uddenäs en Cisse Sandra in de ploeg voor Derensili Sanches Fernandes en Noah Naujoks.

⚽️ 1-1...

65

FC Utrecht heeft maar kort kunnen genieten van de voorsprong. Siebe Horemans schiet de gelijkmaker binnen: 1-1.

⚽️ 0-1!

63

Ja!

Goal!

Jens Toornstra denkt, met de bal aan zijn voet op de rand van de zestien: ik haal eens uit.

En wat een briljant idee! De bal lijkt van richting te worden veranderd, maar dat maakt niet uit: raak is raak. En raak is 0-1! 

💥 Aluminum redt FC Utrecht

58

FC Utrecht ontsnapt aan een tegentreffer. En daarbij mag de bijzondere dank uitgaan naar het Kralingse aluminium. Troy Parrot schiet de bal op de paal, en via die paal en de andere stuitert de bal weer terug het veld in. Vasilis Barkas heeft 'm vervolgens te pakken.

▶️ Deel 2 is van start!

46

De tweede helft is begonnen. FC Utrecht speelt nu in de richting van het uitverkochte uitvak.

Gewisseld is er in de rust bij de Utrechters niet. Aan Rotterdamse zijde wel een vervanging: Kik Pierie lost Arthur Zagré af.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Rotterdam.

FC Utrecht is de bovenliggende partij, maar komt moeizaam tot kansen. Dat verklaart de stand halverwege: 0-0.

💥 Fraulo!

29

Daar is dan een grote kans voor FC Utrecht!

Othmane Boussaid vindt Sam Lammers, die Oscar Fraulo bereikt. De Deen stuit op Stijn van Gassel, die zijn doel goed verkleint en de openingstreffer voorkomt.

🏟️ Uitverkocht

17

Een uitverkocht Van Donge & De Roo Stadion vanavond. De toeschouwers zien een tot nu toe onderhoudende partij, waarin grote kansen vooralsnog achterwege blijven.

🔋 Energieke start

9

FC Utrecht begint fanatiek en energiek aan de wedstrijd. Een paar keer is de ploeg van Ron Jans al dreigend in de buurt van het doel van Stijn van Gassel. De captain van Excelsior is vooralsnog niet op de proef gesteld.

▶️ We zijn van start!

1

De bal rolt in het Van Donge & De Roo Stadion. 

FC Utrecht speelt in de eerste helft richting de Van Persie Tribune en voetbalt na de break dus in de richting van het uitverkochte uitvak.

⏳ Bijna zover!

20.48 uur

De aftrap nadert in Rotterdam! Enkele beelden van de warming-up in Kralingen:

👕 Kijkje in de kleedkamer

20.23 uur

FC Utrecht in het lichtblauw vanavond!

👀 Excelsior's basisploeg

20.06 uur

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft voor de wedstrijd van vanavond de volgende spelers een basisplaats toebedeeld: Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Redouan El Yaakoubi, Casper Widell, Troy Parrott, Kenzo Goudmijn, Arthur Zagré, Couhaib Driouech, Noah Naujoks, Derensili Sanches Fernandes, Julian Baas.

Drie oud-spelers van FC Utrecht dus in de Rotterdamse basis: El Yaakoubi, Zagré en Sanches Fernandes.

🚏 'Bestemming bereikt!'

19.51 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn inmiddels ook van de partij in Kralingen. Enkele beelden van de aankomst van de selectie van de Utrechtse FC:

📋 De elf van Jans

19.32 uur

Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht kiest voor dezelfde elf spelers als vorige week. 

In de wedstrijdselectie debuteert Tim Handwerker. Voor Jesse van de Haar is het voor het eerst dit seizoen dat hij in de wedstrijdgroep zit. 

🏟️ Rondkijken in Kralingen

18.56 uur

De spelersbus is nog onderweg, maar de mediacrew van FC Utrecht is al van de partij in Kralingen. Tijd voor een rondje door het Van Donge & De Roo Stadion!

👀 Handwerker speelgerechtigd

18.19 uur

Of Ron Jans vandaag een beroep op hem doet, dat is natuurlijk nog maar de vraag. Zeker is dat Tim Handwerker, die eerder deze week neerstreek in Utrecht speelgerechtigd is voor de FC uit de Domstad.

📺 Match Preview

17.17 uur

De ultieme videovooruitblik op Excelsior - FC Utrecht: da's de Match Preview. Enjoy!

👋 Weerzien met oude bekenden

16.02 uur

Excelsior-uit, dat betekent ook: een weerzien met de nodige oude bekenden.

Wat te denken van de trainer van de Rotterdammers, Marinus Dijkhuizen: hij stond in het verleden nog bij FC Utrecht in de spits en werkte in diverse voetbaltechnische functies in de Domstad.

Ook Redouan El Yaakoubi is een oude bekende. De Utrechter speelde voor Jong FC Utrecht. Arthur Zagré: (foto) ook al een bekende naam. De Fransman stond in het vlaggenschip van de Utrechters geregeld linksback. Derensili Sanches Fernandes kwam uit voor Jong FC Utrecht en het eerste elftal van de Utrechtse FC. Hij speelt in Kralingen met rugnummer 30. Een verwijzing naar zijn tijd in ‘Nuldertig’, wellicht?

👏 Volle bak in het uitvak

14.58 uur

Een vol uitvak: het is bij FC Utrecht dit seizoen meer regel dan uitzondering. Ook vanavond in Rotterdam is er maximale support voor het team van Hoofdtrainer Ron Jans.

Voor iedereen die naar Kralingen afreist: een goede reis en tot straks in het Van Donge & De Roo Stadion!

👀 De arbitrage

13.44 uur

De scheidsrechter vanavond: Pol van Boekel. Het volledige arbitrale zestal:

📊 Feitjes en weetjes

13.01 uur

FC Utrecht is 10 Eredivisieduels op rij ongeslagen. Blijft de ploeg van Ron Jans ook in Kralingen overeind, dan zet FC Utrecht voor de tweede keer in de clubgeschiedenis een reeks van minstens 11 Eredivisiepartijen zonder nederlaag neer. In de periode november 1990 – maart 1991 bleef FC Utrecht 13 competitieduels op rij ongeslagen. Toen was Ab Fafié de trainer.

Nog veel meer feitjes en weetjes over Excelsior – FC Utrecht lees je HIER.

🎂 Twee jarigen

12.11 uur

Twee oud-spelers van FC Utrecht zijn vandaag jarig. Op de taart van René Stam staan 59 kaarsjes. En Ricky van Wolfswinkel (foto) viert vandaag zijn 35ste verjaardag.

Proficiat, mannen!

⚽️ Ook FC Utrecht Vrouwen in actie

10.55 uur

Niet alleen het eerste elftal van FC Utrecht komt vandaag in actie, ook voor FC Utrecht Vrouwen is het matchday. Telstar Vrouwen is vanmiddag de tegenstander van de Utrechtse voetbalvrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch.

Een voorbeschouwing op die wedstrijd lees je HIER.

📺 FC Utrecht TV

10.06 uur

Een nieuwe week en dus ook: een kakelverse aflevering van FC Utrecht TV! In deze episode is Souffian El Karouani te gast in de studio, maken we nader kennis met de talentvolle Tijn den Boggende en blikken Mike van der Hoorn en Taylor Booth vooruit op Excelsior-uit.

📆 Vandaag in...

08.59 uur

FC Utrecht speelt in 1974 voor het eerst een wedstrijd op 27 januari. NAC komt op bezoek in Utrecht en keert met lege handen terug in Noord-Brabant: 3-2 voor de Utrechters wordt het.

Ook de volgende twee potten van FC Utrecht op 27 januari leveren winst op. In 1980 wordt MVV in Utrecht geklopt (2-0) en in 1991 is de ploeg uit Maastricht opnieuw een prooi voor FC Utrecht: 4-1.

In de jaren erna staat FC Utrecht nog regelmatig op het veld op 27 januari. In 2002 wordt het 2-2 tegen Feyenoord, in 2007 wordt met 1-0 gewonnen van Excelsior. De eerste nederlaag op 27 januari is een feit in 2008, als NEC met 2-0 te sterk is.

Drie keer vaker is het voor FC Utrecht matchday op 27 januari: in 2013 (3-1 winst op Willem II), 2019 (een 0-1 thuisnederlaag tegen Willem II) en in 2021. Dan wordt AZ in Alkmaar met 0-1 verslagen.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Zaterdag, wedstrijddag! FC Utrecht sluit de voetbaldag af met een uitwedstrijd tegen Excelsior. In Kralingen wordt om 21.00 uur afgetrapt.