Eerste thuisduel van 2024 voor FC Utrecht Vrouwen: Telstar Vrouwen te gast

27 januari 2024

Ploeg van Linda Helbling vanmiddag (zaterdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

De eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht Vrouwen in het jaar 2024 staat voor de deur. Vanmiddag (zaterdag) neemt het team van Hoofdtrainer Linda Helbling het op tegen Telstar Vrouwen. Er wordt op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.00 uur afgetrapt.

Kansen op een goed resultaat zijn er voor FC Utrecht Vrouwen afgelopen week tijdens de eerste match van het jaar wel degelijk, maar in Den Haag lukt het de Domstedelingen niet te oogsten tegen ADO Vrouwen. Een doelpunt van Lotje de Keijzer kan een nederlaag niet voorkomen: 2-1. Op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie blijft FC Utrecht Vrouwen daardoor staan op plek zes, al is nummer zeven ADO Vrouwen nu wel tot op één punt genaderd.

Eerder dit seizoen Telstar Vrouwen de baas
Een driepunter op eigen veld, daar gaat FC Utrecht Vrouwen nu voor. Winnen van Telstar Vrouwen; het zou niet voor het eerst zijn dit seizoen dat het team van Hoofdtrainer Linda Helbling dat presteert. Op 8 oktober 2023 komen de Noord-Hollandse speelsters door een doelpunt van Felice Hermans nog wel op een 1-0 voorsprong, maar is het in het 711 Stadion FC Utrecht Vrouwen dat zegeviert dankzij treffers van Eshly Bakker en Tami Groenendijk: 1-2.

Alleen punten in Noord-Holland
Telstar Vrouwen staat voorlaatste in op de ranglijst. Wat opvalt, is dat de Witte Leeuwinnen al hun punten hebben verzameld in Noord-Holland; vier op eigen veld, één in Amsterdam tegen Ajax Vrouwen en drie in Wormerveer bij AZ Vrouwen. Tijdens de afgelopen drie speeldagen sprokkelt Telstar Vrouwen geen enkel punt. Er wordt verloren van PSV Vrouwen (1-3), PEC Zwolle Vrouwen (0-4) en Fortuna Sittard Vrouwen (7-1).

Live op televisie, ook updates op Instagram
De wedstrijd FC Utrecht Vrouwen – Telstar Vrouwen wordt live uitgezonden door ESPN. Op dat kanaal begint de voorbeschouwing om 13.50 uur. De bal gaat op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.00 uur rollen en updates over de wedstrijd zijn ook te volgen via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen.