3 - 2

Liveblog: FC Utrecht - FC Emmen

FC Utrecht heeft op de slotspeeldag van seizoen 2022/2023 een driepunter gescoord. Goals van Mike van der Hoorn, Tasos Douvikas en Nick Viergever leverden een zege op tegen FC Emmen: 3-2.

Liveblog laatst geupdate om:
28-05-2023 om 18.56

Silberbauer reageert: 'De play-offs in met een goed gevoel'

18.51 uur

"We wilden een goede ritme vasthouden, energie besparen en uiteraard dat Tasos de topscorerstitel zou winnen", vertel Silberbauer na afloop. "Iedereen gunde Tasos de prijs van harte, maar daarnaast moesten we wel blijven doen wat we moesten doen."

Bekijk hier de volledige nabeschouwing.

En de Koning van de Wedstrijd? Douvikas! 👑

18.12 uur

Hoe kan het eigenlijk ook anders, vandaag: Tasos Douvikas is uitgeroepen tot Koning van de Wedstrijd!

Primeur: FC Utrecht-speler Eredivisietopscorer 📈

18.08 uur

Hij zorgde vandaag voor een primeur: Tasos Douvikas. De spits van FC Utrecht maakte dit seizoen 19 treffers en is daarmee, samen met PSV's Xavi Simons, topscorer van de Eredivisie geworden. Nog nooit eerder eindigde een speler van FC Utrecht bovenaan in dat klassement. 

Lees HIER een artikel over het in de wacht slepen van de Willy van der Kuijlen Trofee door Douvikas.

Douvikas wint David di Tommaso Trofee 🏆

18.05 uur

Altijd weer een bijzonder en mooi moment: de uitreiking van de David di Tommaso Trofee. Vanmiddag, na afloop van de wedstrijd, was het zover. En het was Tasos Douvikas de publieksprijs in de wacht sleepte.

Lees HIER een artikel over de winst van Douvikas in het David di Tommaso Trofee-klassement.

Statistieken 📊

16.51 uur

En natuurlijk, we hebben ook een aantal wedstrijdstatistieken onder elkaar gezet. Het overwicht dat FC Utrecht op het veld had tegen FC Emmen, is redelijk goed terug te zien in die cijfers:

Karakeristieken

16.48 uur

Dit zijn de namen en de getallen die horen bij FC Utrecht - FC Emmen, editie 2022/2023:

FC Utrecht - FC Emmen 3-2 (1-1)
2. Mike van der Hoorn 1-0
35. Ole Romeny 1-1
53. Tasos Douvikas 2-1
58. Mark Diemers 2-2
79. Nick Viergever 3-2

Gele kaart: Richairo Zivkovic (FC Emmen).

Rode kaart: 63. Mike van der Hoorn (FC Utrecht). 

Toeschouwers: 22.065.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mark van der Maarel (46. Hidde ter Avest); Can Bozdogan, Jens Toornstra (60. Rocco Robert Shein), Sander van de Streek (60. Victor Jensen); Othmane Boussaid (82. Naoki Maeda), Tasos Douvikas, Bart Ramselaar (67. Ruben Kluivert). 

Opstelling FC Emmen:
Mickey van der Hart; Mike te Wierik (46. Arnoud Luzayadio), Michaël Heylen, Julius Dirksen (74. Maurlio de Lannoy), Dennis Vos; Jari Vlak (66. Miguel Araujo), Ben Scholte, Mark Diemers (66. Azzeddine Toufiqui); Mohamed Bouchouari, Ole Romeny (46. Richairo Zivkovic), Jasin-Amin Assehnoun.

AFGELOPEN!

90

Dat was 'm: Eredivisiewedstrijd 34 van dit seizoen. FC Utrecht verslaat, ondanks het feit dat het in het laatste deel van de wedstrijd met tien spelers aan de bak moet, FC Emmen met 3-2! 

🔃 Maeda valt in

82

Nog een wissel in de ploeg van FC Utrecht: Naoki Maeda vervangt Othmane Boussaid.

FC Utrecht leunt ondanks het feit dat de ploeg met een man minder speelt niet achterover, maar jaagt juist op doelpunten. 

⚽️ Opnieuw aan de leiding! 3-2!

79

Ja, weer een goal!

FC Utrecht komt voor de derde keer vandaag op voorsprong tegen FC Emmen!

Nu is het aanvoerder Nick Viergever die, na een prachtige corner, bekwaam raak kopt: 3-2!

🔃 De Lannoy erin bij FC Emmen

74

Een wissel in de ploeg van FC Emmen: Julius Dirksen verlaat geblesseerd het veld. Maurilio de Lannoy lost hem af.

🟨 Zivkovic op de bon

73

Ook een tweede oud-speler van FC Utrecht die nu uitkomt voor FC Emmen krijgt vandaag een extra vermelding op het wedstrijdformulier: Richairo Zivkovic krijgt een gele kaart voor een stevige overtreding waarmee hij bovendien een kansrijke aanval van FC Utrecht onderbreekt.

🔃 Vervanging

66

Hoofdtrainer Michael Silberbauer anticipeert op de nieuwe situatie die is ontstaan, nu Mike van der Hoorn niet meer op het veld staat. De Deense oefenmeester brengt verdediger Ruben Kluivert voor aanvaller Bart Ramselaar.

🟥 Van der Hoorn eraf

63

FC Utrecht moet verder met tien man. Mike van der Hoorn begaat een overtreding op Jasin-Amin Assehnoun en wordt door Richard Martens bestraft met een rode kaart.

🔃 Dubbele wissel

60

Een dubbele wissel nu bij FC Utrecht.

Rocco Robert Shein en Victor Jensen komen in de ploeg en lossen Sander van de Streek en Jens Toornstra af.

⚽️ 2-2...

58

Die voorsprong is snel verdwenen: FC Emmen komt via oud-speler van FC Utrecht Mark Diemers op 2-2. Hij kopt de bal van dichtbij in het doel.

⚽️ JA! GOAL! 2-1!

53

FC Utrecht komt voor de tweede keer op voorsprong!

En de maker van het doelpunt: Tasos Douvikas. De Griek schrijft zijn negentiende Eredivisiedoelpunt van dit seizoen binnen door van dichtbij de bal in te tikken. Dat levert FC Utrecht een 2-1 voorsprong op en zorgt ervoor dat Douvikas nog dichter is bij de topscorerstitel van de Eredivisie!

🔃 Drie nieuwe gezichten

46

De tweede helft is begonnen en de toeschouwers zien dat er in beide ploegen wijzigingen zijn doorgevoerd.

Bij FC Utrecht is Hidde ter Avest in de ploeg gekomen voor Mark van der Maarel. Aan de kant van FC Emmen zijn Richairo Zivkovic en Arnoud Luzayadio de vervangers van Ole Romeny en Mike te Wierik.

Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht begon ijzersterk, kwam rap en verdiend op voorsprong en leek toen op weg naar een tweede treffer, maar het was FC Emmen dat tien minuten voor de break de gelijkmaker scoorde: 1-1. 

Daarna pakte FC Utrecht de draad weer op en kwamen er weer kansen, maar de stand is nog steeds in balans. 

⚽️ 1-1...

35

Het staat gelijk.

Ole Romeny prikt van dichtbij de bal tegen de touwen: 1-1. FC Emmen krijgt amper kansen in Utrecht, maar met deze mogelijkheid gaan de Drenten uiterst zorgvuldig om.

FC Utrecht dicteert

22

FC Utrecht heeft de touwtjes tot nu toe stevig in handen in het duel met FC Emmen.

Aan Utrechtse kant wordt Tasos Douvikas met man en macht gezocht: elk doelpunt dat de Griek vandaag maakt, betekent een flinke toename van de kans dat hij de eerste FC Utrecht-speler wordt in de geschiedenis die aan het einde van het Eredivisieseizoen topscorer van de competitie is. 

Van de Streek gevaarlijk

11

Een heerlijke steekpass van Jens Toornstra levert een mogelijkheid op voor Sander van de Streek. De middenvelder probeert Mickey van der Hart met een sliding in de luren te leggen, maar dat lukt niet.

⚽️ 1-0!

2

En daar is al de 1-0!

Na de poeier van Can Bozdogan volgt een corner, en daarna krijgt FC Emmen de bal niet goed weggewerkt. Jens Toornstra zet voor en bij de tweede paal kopt Mike van der Hoorn feilloos diagonaal raak: een heerlijke start voor FC Utrecht!

Bozdogan probeert het

2

De eerste doelpoging van de middag is een feit. Een poeier van Can Bozdogan wordt met wat problemen verwerkt door Mickey van der Hart. 

We zijn van start!

1

De bal rolt in een sfeervol Stadion Galgenwaard, waar René Schuurmans net tot genoegen van alle aanwezigen zijn hit 'Laat de zon in je hart' ten gehore bracht. Buitengewoon toepasselijk, gelet op het stralende zonnetje van vanmiddag!

Kick-off nadert ⏳

14.11 uur

De aftrap van FC Utrecht - FC Emmen komt nu toch echt in zicht!

In een zonovergoten Stadion Galgenwaard staan beide ploegen vanmiddag tegenover elkaar tijdens de laatste speelronde van het reguliere seizoen.

Een nadere kennismaking met Jesse van de Haar 📺

13.52 uur

Hij debuteert vandaag in de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Jesse van de Haar.

Eerder dit seizoen verscheen op het YouTube-kanaal van FC Utrecht de Special 'Van de Haar: Zo vader, zo zoon'. Bekijk de video en maak nader kennis met de 18-jarige aanvaller uit de jeugdopleiding van FC Utrecht: 

De elf van FC Emmen 👀

13.46 uur

Bij FC Emmen staat oud-speler van FC Utrecht Mark Diemers in de basis.

Op de bank bij de ploeg uit Drenthe nog twee voetballers die in het verleden uitkwamen voor FC Utrecht: keeper Eric Oelschlägel en aanvaller Richairo Zivkovic.

Daar zijn de spelers! 🚏

13.20 uur

Ze zijn er: de spelers van FC Utrecht, bij Stadion Galgenwaard. Onze fotograaf zat klaar om de aankomst van het team van Hoofdtrainer Michael Silberbauer vast te leggen:

De opstelling 📋

13.07 uur

Daar is-ie: de opstelling van FC Utrecht voor de wedstrijd van vandaag!

Voor het eerst in de wedstrijdselectie van het eerste elftal: Jesse van de Haar. De 18-jarige aanvaller maakte op 8-jarige leeftijd zijn entree in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Van de Haar, wiens vader Hans in het verleden ook voor FC Utrecht speelde, maakte dit seizoen deel uit van de selectie van FC Utrecht O18. De voorbije periode deed Van de Haar al regelmatig mee met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Utrecht op 28 mei 📆

11.17 uur

FC Utrecht is foutloos op 28 mei.

Op die datum speelde de Utrechtse FC voor het eerst in 1995. Toen werd in Deventer met 2-4 van Go Ahead Eagles gewonnen. 

In 2017 speelde FC Utrecht op 28 mei een buitengewoon memorabele wedstrijd. In de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal wonnen de Utrechters met 3-0 van AZ. Er volgde een verlenging en daarna was het tijd voor strafschoppen. Die nam FC Utrecht het beste. Nacer Barazite, die gisteren zijn 33ste verjaardag vierde, scoorde de winnende. En dus ging FC Utrecht Europa in.

Ook in 2018 bereikte FC Utrecht op 28 mei Europees voetbal. In GelreDome werd met 0-2 gewonnen van Vitesse.

 

Een kijkje in het stadion 👀

10.50

Het wordt druk vanmiddag in Stadion Galgenwaard. Maar nu, een kleine vier uur voor de aftrap, kun je aan het Herculesplein nog een speld horen vallen. Een kijkje in het stadion:

Facts & Figures 📊

10.15 uur

Komt Mike van der Hoorn vandaag in actie, dan is FC Emmen-thuis voor de verdediger zijn 100ste Eredivisiewedstrijd namens FC Utrecht.

Dat en nog veel meer over het duel van vandaag in een kakelverse aflevering van Facts & Figures: 

Lekker lezen 📖

09.46 uur

Natuurlijk is er ook vandaag weer een FC Today. Het programmaboekje wordt gratis verspreid in en rondom Stadion Galgenwaard. In het wedstrijdmagazine tref je deze keer onder meer een interview met Michael Silberbauer, het verhaal over de Grâchmuurtegel van Michel Meerveld, zijn Mark van der Maarel en Richairo Zivkovic uitgelicht, kom je een poster tegen van Sean Klaiber, vind je een lekker en gezond recept... En nog veel meer!

Niet van de partij vandaag, of lees je liever online? Dat kan HIER.

Training in beeld 📸

09.23 uur

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht werkte de spelersgroep van de Utrechtse FC deze week toe naar FC Emmen-thuis. Onze fotograaf was vrijdagochtend van de partij. Een impressie van die training:

Silberbauer blikt vooruit 🗣

08.52 uur

“Het belangrijkste aan de wedstrijd van zondag, voor mij, is dat we in het momentum blijven van hetgeen we tot nu toe hebben gedaan”, zegt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht over het thuisduel met FC Emmen. “En dat we de play-offs ingaan met een goed gevoel. En dat we de motivatie hebben om ervoor te zorgen dat we straks de topscorer van de Eredivisie in huis hebben.”

Bekijk de volledige vooruitblik van de Deense oefenmeester: 

Houd rekening met drukte 👀

08.27 uur

Direct maar even een huishoudelijke mededeling: het wordt druk vandaag bij FC Utrecht - FC Emmen. Dik 21.000 tickets gingen voor die pot al over de toonbank. Houd daar rekening mee, kom op tijd naar Stadion Galgenwaard én vergeet niet na de wedstrijd nog even op je plekkie te blijven zodat je de uitreiking van de David di Tommaso Trofee kunt meemaken!

Matchday! 🏟

08.00 uur

Veel ogen zullen vandaag gericht zijn op Tasos Douvikas. Hij staat bovenaan het topscorersklassement van de Eredivisie. Wordt hij de eerste FC Utrecht-speler die zich aan het einde van de jaargang Topscorer van de Eredivisie mag noemen? Ook vindt, na afloop van de wedstrijd, de uitreiking van de David di Tommaso Trofee plaats. Het belooft dus een bijzondere middag te worden in Stadion Galgenwaard.