Activiteiten in het Stadion

Wij willen dat het bezoeken van wedstrijden in Stadion Galgenwaard voor iedereen toegankelijk is. Het bezoeken van een wedstrijd moet voor iedereen een beleving zijn. Daarom vinden er in en rondom het stadion tijdens de thuiswedstrijden diverse maatschappelijke activiteiten plaats.

Een aantal daarvan zijn structureel, zoals de Charitybox, de blinden- en rolstoeltribune en het Ouderenvak. Daarnaast vinden er ook diverse bijeenkomsten plaats over maatschappelijke thema’s en zijn er specifieke activiteiten voor bepaalde doelgroepen.

ROLSTOELTRIBUNE

Voor onze mindervalide supporters is er in Stadion Galgenwaard een Rolstoeltribune ingericht. Op de Rolstoeltribune in Stadion Galgenwaard hebben wij maximaal 50 plaatsen beschikbaar voor rolstoelers en hun begeleider. Op de ruim ingerichte tribune kun je samen met je begeleider ongestoord genieten van de wedstrijd.

BLINDENTRIBUNE

Daarnaast beschikt FC Utrecht ook over een Blindentribune. De Blindentribune, speciaal voor mensen met een visuele beperking, is gevestigd op rij 25 tot en met 30 van het tribunevak U op de Zuidtribune. Wie de Blindentribune bezoekt, krijgt bij het betreden van de tribune een headset overhandigd en kunnen door verslag van onze speciale verslaggevers de wedstrijd live volgen.

CHARITYBOX

De Charitybox wordt elke thuiswedstrijd door FC Utrecht ter beschikking gesteld aan supporters die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Charitybox van Stadion Galgenwaard biedt elke thuiswedstrijd plaats aan twaalf supporters. Ken je iemand die het verdient om een thuiswedstrijd op een bijzondere manier mee te maken? Vul hier het aanmeldformulier in.

OUDERENVAK

FC Utrecht biedt senioren van 65 jaar en ouder de mogelijkheid om in Stadion Galgenwaard een wedstrijd te komen kijken. Speciaal voor hen is een deel van vak G op de hoofdtribune in gebruik genomen als Ouderenvak. Het Ouderenvak is gemakkelijk toegankelijk voor onze ouderen. Met slechts 8 treden zit je al op je plek in het stadion. Kaarten voor het Ouderenvak zijn hier te verkrijgen.

FANBUS

Iedere thuiswedstrijd van FC Utrecht wordt de FC Utrecht-spelersbus omgetoverd in een Fanbus. De spelersbus van FC Utrecht wordt ter beschikking gesteld aan kinderen die om verschillenden redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.