Topsport in Overvecht

Het FC Utrecht Topsportcentrum is de plek waar het eerste elftal van FC Utrecht in de zomer van 2021 zijn intrek heeft genomen. Vanuit daar, in Overvecht, wordt door het vaandelteam van de FC keihard gewerkt aan de realisatie van de sportieve ambities van de club. De spiksplinternieuwe accommodatie is gelegen aan de Manitobadreef 4-8. Het beloftenteam en de jeugdploegen van FC Utrecht trainen op Sportcomplex Zoudenbalch, een accommodatie die is gelegen op een steenworp afstand van Stadion Galgenwaard. Het adres daarvan: Koningsweg 320.

Sportcomplex Zoudenbalch is bovendien de plek waar de jeugdploegen van FC Utrecht nagenoeg al hun thuisduels spelen, en met enige regelmaat speelt ook Jong FC Utrecht er competitiepartijen. Om dat mogelijk te maken, werd het complex in de zomer van 2018 flink verbouwd.

Sinds januari 2018 is Sportcomplex Zoudenbalch een rookvrije accommodatie. Dat sluit naadloos aan bij het streven van de club om van Utrecht de meest vitale en gezonde regio van Nederland te maken. In de kantine van Sportcomplex Zoudenbalch is bovendien een gezonde mix van producten te verkrijgen.