FC Utrecht Foundation

De FC Utrecht Foundation organiseert in samenwerking met FC Utrecht en andere maatschappelijk partners verschillende activiteiten ten behoeve van deze inclusieve samenleving.

Door onze overtuiging: hart voor voetbal, hart voor de provincie en hart voor elkaar wil FC Utrecht de harten van onze supporters, de stad en provincie veroveren. FC Utrecht heeft hierin een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol. Met onze maatschappelijke inzet willen wij de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners uit de provincie Utrecht.

Kernwaarden

FC Utrecht heeft de ambitie en voelt de noodzaak om bij te dragen aan een fitter Utrecht. Dit realiseren we door vanuit onze kernwaarden te werken. Dit betekent dat we altijd met het hart werken en ons dienstbaar opstellen, met elkaar, voor elkaar. En door altijd een stapje extra te zetten, zodat we verrassen en in het hart komen. Met als doel om zoveel mogelijk Utrechters te inspireren en in beweging te brengen.

Kernkwaliteiten

Door onze kwaliteiten optimaal te benutten zijn we van mening dat we het verschil kunnen maken. Als FC Utrecht willen we mensen en organisaties in de omgeving inspireren, motiveren en verbinden. Dit doen we door te doen, actief te zijn en het voortouw te nemen, werkend vanuit onze kennis en ervaring op het gebied van voetbal en gezondheid.

Doelstellingen

De doelstelling van Stichting FC Utrecht Maatschappelijk is het bevorderen van een inclusieve samenleving. Met alle activiteiten – in het stadion, in de wijken en bij verenigingen – bouwt de club aan een FC Utrecht Community. Een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor het voetbal en voor de club, met de bereidheid iets voor elkaar te doen.

FC Utrecht Maatschappelijk focust zich voornamelijk op het inspireren en in beweging brengen van Utrechters. Op deze manier bouwen wij aan de meest vitale regio van Nederland.