Ook actief op het digitale strijdperk

Niet alleen op het grasveld gaat FC Utrecht de sportieve strijd aan met clubs uit binnen- en buitenland, ook op het digitale strijdperk is de club uit de Domstad actief. FC Utrecht eSports is de naam van de eSports-tak van de club, waarvoor sinds 2018 professionele eSporters uitkomen.

Onze eSporters

Jaey Daalhuisen

De 25-jarige Jaey Daalhuisen komt ook in het seizoen 2021/2022 uit voor FC Utrecht eSports. De Nieuwegeiner vertegenwoordigt sinds 2019 zijn favoriete club op het digitale speelveld. In 2017/2018 behaalde Daalhuisen een tweede plek in de eDivisie, de nationale FIFA-competitie. Dit seizoen vormt Jaey een duo met Merijn Eggens.

Merijn Eggens

De 19-jarige Merijn uit Hoogezand is toegetreden tot het team van FC Utrecht-eSports. De geboren Groninger maakt hiermee zijn debuut bij een voetbalclub in de Eredivisie en zal dit seizoen samen met Jaey een team vormen voor de eDivisie.Het is hiermee ook zijn eerste seizoen dat hij actief is in de eDivisie waar hij het opneemt tegen de beste spelers van Nederland.

Christiaan van der Mark

De 22-jarige Christiaan van der Mark is ook in het seizoen 2021/2022 onderdeel van FC Utrecht eSports. Voor de eDivisie is Christiaan voor het huidige seizoen uitgeleend aan Willem II. Buiten de eDivisie zal Christiaan onderdeel blijven van team FC Utrecht. De in Woudenberg woonachtige FIFA-speler en FC Utrecht-supporter staat al sinds 2018 onder contract bij de club uit de Domstad.

Rocket League

Dit seizoen is er naast de eDivisie waar clubs uit de Eredevisie het tegen elkaar opnemen met FIFA22 ook een Rocket League-competitie: Predator eLeague. Hier strijden 18 teams uit de Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar in het spel Rocket League. Patrick Campagne, Justus Zielhuis, Wouter Vrakking, Tim Holland en Bjorn Frank zijn het team wat Jong FC Utrecht vertegenwoordigd.

FC Utrecht eSports is dit seizoen in twee nationale competities actief, de eDivise en in de Predator eLeague. De club is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de eSports-wereld die ieder jaar blijft groeien.

In de eDivisie neemt FC Utrecht het in FIFA22 op tegen alle andere Eredivisieclubs. Daarnaast zijn we dit seizoen voor het eerst actief met Rocket League. Hier neemt ons team het op als Jong FC Utrecht tegen de andere voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

De verrichtingen van de eSporters van FC Utrecht zijn te volgen via deze website en op social media. Volg FC Utrecht eSports op Instagram en maak de avonturen van Jaey en Christiaan en ons Rocket League-team mee!

FIFA-Clinic

Wil jij je FIFA-skills verbeteren? Kom dan naar de FC Utrecht eSports-clinic! Beleef een dag vol gameplezier in de eRoom van Stadion Galgenwaard en leef een dag lang als eSporter van FC Utrecht op het mooiste plekkie op aard!

BEKIJK DE FIFA-CLINIC

FIFA-Verjaardagsfeestje

Spelen jij en je vrienden geregeld FIFA en wil jij vetste verjaardagsfeestje van jouw vriendengroep organiseren? Dat kan! Vier je verjaardagsfeestje bij FC Utrecht in de eRoom van Stadion Galgenwaard en beleef samen met zeven vriendjes en vriendinnetjes een unieke middag die jullie niet snel meer vergeten!

BEKIJK HET FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

eSports Partners

Nieuws over FC Utrecht eSports