OOK ACTIEF OP HET DIGITALE STRIJDPERK

Niet alleen op het grasveld gaat FC Utrecht de sportieve strijd aan met clubs uit binnen- en buitenland, ook op het digitale strijdperk is de club uit de Domstad actief. FC Utrecht eSports is de naam van de eSports-tak van de club, waarvoor sinds 2018 professionele eSporters uitkomen.

ONZE ESPORTERS

JAEY DAALHUISEN

De 24-jarige Jaey Daalhuisen komt ook in het seizoen 2020/2021 uit voor FC Utrecht eSports. De Nieuwegeiner vertegenwoordigt sinds 2019 zijn favoriete club op het digitale speelveld. In 2017/2018 behaalde Daalhuisen een tweede plek in de eDivisie, de nationale FIFA-competitie. Samen met Melvin Boere gaat de Nieuwegeiner FC Utrecht vertegenwoordigen in de eDivisie.

MELVIN BOERE

Net als vorig seizoen komt de 21-jarige Melvin Boere ook in het seizoen 2020/2021 uit voor FC Utrecht eSports. De in Lopik woonachtige Boere is vaak te vinden op de Bunnikside. Melvin heeft meerdere jaren eDivisie ervaring en kwam in het verleden uit voor AZ. Samen met Jaey Daalhuisen gaat hij de strijd aan in de eDivisie.

CHRISTIAAN VAN DER MARK

De 21-jarige Christiaan van der Mark is ook in het seizoen 2020/2021 speler van FC Utrecht eSports. De in Woudenberg woonachtige FIFA-speler en FC Utrecht-supporter staat al sinds 2018 onder contract bij de club uit de Domstad. Hij wist toen ruim 400 concurrenten achter zich te laten bij een zoektocht naar het nieuwe eSports-talent. Supporters van FC Utrecht verkozen hem als speler van FC Utrecht eSports.

SEBAS DE JONG

De 22-jarige Sebas de Jong versterkt in het seizoen 2020/2021 het eSports-team van FC Utrecht. De in Amersfoort woonachtige Sebas gaat aan de slag als Content Creator. Sebas is sinds kleins af aan FC Utrecht-supporter en gaat komend seizoen content verzorgen op de eSports-kanalen van de club. Daarnaast heeft Sebas zijn eigen YouTube-kanaal met ruim 61K abonnees.

FC Utrecht eSports neemt deel aan de eDivisie, de Nederlandse Eredivisie op het gebied van eSports. De club is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld en zet die overtuiging kracht bij met de prachtige eRoom in Stadion Galgenwaard.

De eRoom is de thuishaven van FC Utrecht eSports, compleet met consoles, grote en kleine beeldschermen, speciale game-stoelen en een heuse mini-tribune.

De verrichtingen van de eSporters van FC Utrecht zijn te volgen via deze website en op social media. Volg FC Utrecht eSports op Instagram, Facebook en Twitter en maak de avonturen van Jaey Daalhuisen en Christiaan van der Mark mee!

FIFA-CLINIC

Wil jij je FIFA-skills verbeteren? Kom dan naar de FC Utrecht eSports-clinic! Beleef een dag vol gameplezier in de eRoom van Stadion Galgenwaard en leef een dag lang als eSporter van FC Utrecht op het mooiste plekkie op aard!

BEKIJK DE FIFA-CLINIC

FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

Spelen jij en je vrienden geregeld FIFA en wil jij vetste verjaardagsfeestje van jouw vriendengroep organiseren? Dat kan! Vier je verjaardagsfeestje bij FC Utrecht in de eRoom van Stadion Galgenwaard en beleef samen met zeven vriendjes en vriendinnetjes een unieke middag die jullie niet snel meer vergeten!

BEKIJK HET FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

ESPORTS PARTNERS

NIEUWS OVER FC UTRECHT ESPORTS