OOK ACTIEF OP HET DIGITALE STRIJDPERK

Niet alleen op het grasveld gaat FC Utrecht de sportieve strijd aan met clubs uit binnen- en buitenland, ook op het digitale strijdperk is de club uit de Domstad actief. FC Utrecht eSports is de naam van de eSports-tak van de club, waarvoor sinds 2018 twee professionele eSporters uitkomen. In seizoen 2019/2020 bestaat de equipe uit Pro Gamer Jaey Daalhuisen en talent Christiaan van der Mark.

ONZE ESPORTERS

JAEY DAALHUISEN

Van kleins af aan is Jaey Daalhuisen verknocht aan FC Utrecht. Voor de 23-jarige eSporter uit Nieuwegein voelde het dan ook als thuiskomen, toen hij in de zomer van 2019 de overstap maakte van Feyenoord naar FC Utrecht. Daalhuisen behoort tot de grootste eSports-talenten van Nederland en eindigde in het seizoen 2017/2018 op de tweede plaats in ’s lands sterkste en meest prestigieuze FIFA-competitie voor de Xbox One.

CHRISTIAAN VAN DER MARK

De 19-jarige talentvolle gamer uit Woudenberg kwam in de zomer van 2018 als winnaar uit de bus van de zoektocht naar hét nieuwe eSportstalent van FC Utrecht. Van der Mark liet zo’n vierhonderd concurrenten achter zich. Nadat hij in het seizoen 2018/2019 een tandem vormde met Danny Hazebroek, vormt hij in de jaargang 2019/2020 samen met Pro Gamer Jaey Daalhuisen de ploeg van FC Utrecht eSports.

FC Utrecht eSports neemt deel aan de eDivisie, de Nederlandse Eredivisie op het gebied van eSports. De club is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld en zet die overtuiging kracht bij met de prachtige eRoom in Stadion Galgenwaard.

De eRoom is de thuishaven van FC Utrecht eSports, compleet met consoles, grote en kleine beeldschermen, speciale game-stoelen en een heuse mini-tribune.

De verrichtingen van de eSporters van FC Utrecht zijn te volgen via deze website en op social media. Volg FC Utrecht eSports op Instagram, Facebook en Twitter en maak de avonturen van Jaey Daalhuisen en Christiaan van der Mark mee!

FIFA-CLINIC

Wil jij je FIFA-skills verbeteren? Kom dan naar de FC Utrecht eSports-clinic! Beleef een dag vol gameplezier in de eRoom van Stadion Galgenwaard en leef een dag lang als eSporter van FC Utrecht op het mooiste plekkie op aard!

BEKIJK DE FIFA-CLINIC

FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

Spelen jij en je vrienden geregeld FIFA en wil jij vetste verjaardagsfeestje van jouw vriendengroep organiseren? Dat kan! Vier je verjaardagsfeestje bij FC Utrecht in de eRoom van Stadion Galgenwaard en beleef samen met zeven vriendjes en vriendinnetjes een unieke middag die jullie niet snel meer vergeten!

BEKIJK HET FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

ESPORTS PARTNERS

NIEUWS OVER FC UTRECHT ESPORTS