Ook actief op het digitale strijdperk

Niet alleen op het grasveld gaat FC Utrecht de sportieve strijd aan met clubs uit binnen- en buitenland, ook op het digitale strijdperk is de club uit de Domstad actief. FC Utrecht eSports is de naam van de eSports-tak van de club, waarvoor sinds 2018 professionele eSporters uitkomen.

Onze eSporters

Tim Spaan

De 22-jarige Tim Spaan uit Gendt is dit seizoen de nieuwe eSporter van FC Utrecht. Hij gaat FC Utrecht samen met Tygo van Splunteren vertegenwoordigen in de eDivisie, de nationale FIFA-competitie. Tim is sinds het seizoen 2021/2022 actief in de eDivisie. 

Tygo van Splunteren

De 20-jarige Tygo van Splunteren uit Zutphen is dit seizoen nieuw in ons eSports-team. Hij zal samen met Tim Spaan FC Utrecht vertegenwoordigen in de eDivisie, de nationale FIFA-competitie. Zijn passie voor voetbal heeft Tygo afgelopen seizoen omgezet naar het digitale speelveld.  Vorig seizoen heeft hij dan ook de Finals van de eDivisie weten te behalen. 

Christiaan van der Mark

De 23-jarige Christiaan van der Mark is ook in het seizoen 2022/2023 onderdeel van FC Utrecht eSports. De in Woudenberg woonachtige FIFA-speler en FC Utrecht-supporter staat al sinds 2018 onder contract bij de club uit de Domstad.

FC Utrecht eSports is dit seizoen actief in de eDivisie, de nationale FIFA-competitie. De club is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de eSports-wereld die ieder jaar blijft groeien.

In de eDivisie neemt FC Utrecht het in FIFA23 op tegen alle andere Eredivisieclubs.

De verrichtingen van de eSporters van FC Utrecht zijn te volgen via deze website en op onze social media. Volg FC Utrecht eSports op Instagram en maak de avonturen van Tim, Tygo en Christiaan mee.

FIFA-Clinic

Wil jij je FIFA-skills verbeteren? Kom dan naar de FC Utrecht eSports-clinic! Beleef een dag vol gameplezier in de eRoom van Stadion Galgenwaard en leef een dag lang als eSporter van FC Utrecht op het mooiste plekkie op aard!

BEKIJK DE FIFA-CLINIC

FIFA-Verjaardagsfeestje

Spelen jij en je vrienden geregeld FIFA en wil jij vetste verjaardagsfeestje van jouw vriendengroep organiseren? Dat kan! Vier je verjaardagsfeestje bij FC Utrecht in de eRoom van Stadion Galgenwaard en beleef samen met zeven vriendjes en vriendinnetjes een unieke middag die jullie niet snel meer vergeten!

BEKIJK HET FIFA-VERJAARDAGSFEESTJE

eSports Partners