Jans: ‘In de maand mei worden de prijzen verdeeld’

03 mei 2024

Hoofdtrainer Ron Jans blikt vooruit op Utregse Middag.

De op een na laatste competitiewedstrijd van het seizoen staat voor de deur. Zondag komt Vitesse op bezoek in Stadion Galgenwaard. Om 14.30 uur gaat de bal rollen aan het Herculesplein. De wedstrijd staat tevens in het teken van de Utregse Middag: tal van artiesten treden zondag op in en rondom het stadion.

Over hoe zijn ploeg fysiek ervoor staat in aanloop naar zondag zegt Jans het volgende: “We hebben nog drie spelers die niet bij de wedstrijdselectie zitten. Mike van der Hoorn, Anthony Descotte en Marouan Azarkan, die laatste zit eraan te komen maar is nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Dan over de tegenstander van zondag, Vitesse: “Ik denk dat er bewust is gekozen voor een jonger elftal vorige week. Ze hebben met 3-2 gewonnen van Fortuna Sittard maar het was een open wedstrijd. Je zag dat de angst een beetje uit de ploeg was en daar werden ze vorige week alleen maar beter van.”

Sam Lammers werd afgelopen week verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand april, volgens Jans ligt dat aan de volgende kwaliteiten: “Hij maakt goals, is een teamspeler, meedoen in de manier van hoe we druk zetten en verdedigen. Het is harstikke leuk een speler van de maand april, maar ik hoop dat de speler van de maand mei ook een FC Utrecht-speler is, daar worden de prijzen verdeeld.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Vitesse, met tal van feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Taylor Booth.