Kraker in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht Vrouwen - Ajax Vrouwen

10 maart 2024

Vrouwenvoetbal vanmiddag (zondag) aan het Herculesplein.

Een kraker vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht Vrouwen kruist de degens met Ajax Vrouwen. Het duel tussen de nummer zeven en de nummer twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie begint aan het Herculesplein om 12.15 uur.

FC Utrecht Vrouwen sprokkelde afgelopen zondag een punt in Wijdewormer. Daar eindigde het uitduel met AZ Vrouwen in 0-0. Het was de tweede keer op rij dat de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling een clean sheet noteerde. Dat lukte de Utrechtse voetbalsters daarvoor ook al in Nuenen, waar de plaatselijke RKSV in een bekerduel met 0-6 werd verslagen.

Plek zeven
Na zestien van de 22 speelrondes van dit seizoen staat FC Utrecht Vrouwen op de zevende plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie, waarin de verschillen in die contreien van het klassement klein zijn: nummer zes PEC Zwolle Vrouwen heeft net als de Domstedelingen 22 punten, nummer vijf ADO Den Haag Vrouwen verzamelde nu 23 punten.

Doelpuntrijke ontmoeting in Noord-Holland
Twee doelpunten van Eshly Bakker ten spijt, verloor FC Utrecht Vrouwen eerder dit seizoen in Amsterdam van Ajax Vrouwen. Halverwege stond het 2-2 en na de break maakten de Noord-Hollandse speelsters het verschil: 5-2. Dat juist Bakker namens FC Utrecht Vrouwen twee keer scoorde, was saillant: Bakker speelde in het verleden namelijk acht seizoenen voor Ajax Vrouwen.

Ajax Vrouwen in topvorm
Ajax Vrouwen hield de laatste weken flink huis op de Nederlandse velden. Naast een 9-0 uitzege in de beker op FC Eindhoven waren de Amsterdamse voetbalsters de voorbije maand met 2-5 te sterk voor Telstar Vrouwen, versloegen ze Feyenoord Vrouwen met 4-0, legden ze sc Heerenveen Vrouwen met 5-1 over de knie en zorgden ze voor een primeur door in Overijssel met 3-0 te winnen van FC Twente Vrouwen. De Tukkers, koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie, hadden al hun voorgaande vijftien competitieduels dit seizoen gewonnen. Door de overwinning van de Noord-Hollandse vrouwenvoetbalploeg is het verschil op de ranglijst tussen Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen teruggebracht tot zes punten en daarmee ligt de titelstrijd weer open.

Tickets online en bij stadionkassa’s verkrijgbaar
Kaarten voor FC Utrecht Vrouwen – Ajax Vrouwen zijn ONLINE verkrijgbaar en, vanaf 10.45 uur, bij de kassa’s van Stadion Galgenwaard.

Fanplein
Niet alleen in Stadion Galgenwaard is het te doen; ook buiten de voetbaltempel is vertier. Er is een Fanplein met onder meer allerlei voetbalspellen, een springkussen, een foodtruck en een discjockey.

Live updates via Instagram, duel bovendien op ESPN
Niet van de partij vanmiddag? Via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen bij FC Utrecht Vrouwen – Ajax Vrouwen. Die wedstrijd wordt bovendien uitgezonden op ESPN.