Almere City FC

1 - 1

fc-utrecht-logo

Geen winnaar in Flevoland

Het onderonsje tussen FC Utrecht en Almere City FC eindigde vanavond (zaterdag) onbeslist. In het Yanmar Stadion werd het 1-1. Die stand was halverwege de partij al bereikt. Yoann Cathline opende al rap de score, Sam Lammers maakte namens de Domstedelingen gelijk.

Liveblog laatst geupdate om:
09-03-2024 om 23.11

'Ben blij dat deze wedstrijd voorbij is'

23.09 uur

Na afloop van het duel met Almere City FC stonden Hoofdtrainer Ron Jans en Mike van der Hoorn voor de camera om hun nabeschouwing te geven.

📸 Door de lens van onze fotograaf

22.06 uur

Almere City FC - FC Utrecht, gezien door de lens van onze fotograaf:

📊 Statistieken

22.04 uur

De statistieken die horen bij Almere City FC - FC Utrecht, editie 2023/2024: 

🗞️ Karakteristieken

22.01 uur

Dit zijn de karakteristieken die de geschiedenisboeken van de Eredivisie en FC Utrecht ingaan, voor wat betreft de wedstrijd van vanavond: 

Almere City FC - FC Utrecht 1-1 (1-1)
3. Yoan Cathline 1-0
14. Sam Lammers 1-1

Gele kaarten: Joey Jacobs (Almere City FC), Hidde ter Avest (FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.222.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling Almere City FC:
Nordin Bakker (77. Samuel Radlinger); Joey Jacobs (46. Théo Barbet), Damian van Bruggen, Sherel Floranus; Jochem Ritmeester van de Kamp, Stije Resink, Peer Koopmeiners, Yoann Cathline; Álvaro Peña (61. Jason van Duiven); Rajiv van La Parra (46. Adi Nalic), Kornelius Hansen (62. Yann Kitala).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (90+1. Niklas Vesterlund), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (71. Jens Toornstra), Can Bozdogan; Victor Jensen (71. Marouan Azarkan), Sam Lammers, Othmane Boussaid (90+1. Isac Lidberg).

⏱️ Afgelopen

90

Jannick van der Laan fluit voor de laatste keer vanavond: de wedstrijd zit erop. FC Utrecht houdt een punt over aan het bezoek aan Flevoland.

🔃 Opnieuw een dubbele wissel

90

Wederom twee vervangingen in het team van FC Utrecht: Niklas Vesterlund en Isac Lidberg lossen Hidde ter Avest en Othmane Boussaid af.

👀 FC Utrecht onder druk

87

FC Utrecht wordt onder druk gezet door Almere City FC, dat in het laatste kwartier van de wedstrijd de ploeg van Ron Jans ver terugdrukt op eigen helft. Vasilis Barkas én het aluminium voorkomen tot nu toe een tweede treffer van de Flevolanders.

🔃 Bakker kan niet verder

77

Keeper Nordin Bakker van Almere City FC kan niet verder. Geblesseerd staat hij zijn plek af aan Samuel Radlinger.

🟨 Flamingo bestraft

74

Ryan Flamingo begaat een overtreding op het middenveld en wordt op de bon geslingerd: geel voor de middenvelder van FC Utrecht.

🔃 Toornstra en Azarkan erin

71

Een dubbele wissel bij FC Utrecht, dat Jens Toornstra en Marouan Azarkan ziet komen als vervangers van Oscar Fraulo en Victor Jensen.

💥 Van der Hoorn dreigend

61

Mike van der Hoorn krijgt de kans te koppen na een corner: hard, maar over.

Ondertussen weer twee Almeerse wissels: Jason van Duiven en Yann Kitala voor Álvaro Peña en Kornelius Hansen.

💥 Lammers bijna!

54

Een knappe kopbal van Sam Lammers en, helaas voor FC Utrecht, ook een puike save van Nordin Bakker. De goalie van Almere City FC slaat een door de spits van FC Utrecht gekopte bal over zijn doel en voorkomt daarmee dat de Domstedelingen de leiding nemen.

🔃 Twee wissels

46

Twee wissels bij Almere City FC halverwege: Joey Jacobs en Rajiv van La Parra zijn in de kleedkamer achtergebleven. Hun vervangers zijn Adi Nalic en Théo Barbet.

Bij FC Utrecht geen wijzigingen voor de start van de tweede helft, die inmiddels is begonnen!

⏸️ Even pauze

45

Het is rust in Almere en de stand is 1-1. Op slag van rust nog een aardige kans voor FC Utrecht. Vanuit een vrije trap schiet Can Bozdogan de bal een half metertje over het doel.

🟨 Ter Avest krijgt geel

44

Op slag van rust gaat Hidde ter Avest het boekje van Jannick van der Laan in: de rechtsback van FC Utrecht krijgt een gele kaart vanwege vasthouden.

📍 Eerste helft ruimschoots halverwege

25

De eerste helft zit er al voor het grootste deel op. FC Utrecht is, na een moeizame start waarin de 1-0 werd geïncasseerd, de bovenliggende partij in het Yanmar Stadion. Heel veel kansen levert dat nog niet op.

⚽️ 1-1!

14

En het staat alweer gelijk in Flevoland!

Sam Lammers schiet, na een assist van Oscar Fraulo, raak: 1-1!

⚽️ 1-0...

3

Almere City FC schiet uit de startblokken en neemt de leiding.

Vanaf de linkerflank trekt Yoann Cathline naar binnen. Hij haalt uit, verwoestend. Via de onderkant van de lat gaat de bal binnen: 1-0 voor de Flevolanders.

▶️ We zijn begonnen!

1

De bal rolt in het Yanmar Stadion, waar na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Rijvers de wedstrijd Almere City FC – FC Utrecht is begonnen.

In de eerste helft speelt FC Utrecht in de richting van het uitverkochte uitvak.

👀 Warming-up in volle gang

19.41 uur

De warming-up van beide ploegen is in volle gang. In het Yanmar Stadion, waar een koude wind doorheen waait, begint over iets minder dan 20 minuten de wedstrijd.

🧤 Barkas in beeld

19.36 uur

Terug onder de lat bij FC Utrecht: Vasilis Barkas.

🗞️ Het team van Almere City FC

19.01 uur

Hoofdtrainer Alex Pastoor van Almere City FC heeft de volgende elf spelers een basisplaats toebedeeld voor de clash van vanavond: Nordin Bakker; Sherel Floranus, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Álvaro Peña, Peer Koopmeiners, Kornelius Hansen, Yoann Cathline, Rajiv van La Parra, Stije Resink, Jochem Ritmeester van de Kamp. 

🗣️ 'Bestemming bereikt!'

18.53 uur

Daar zijn ze: de spelers en stafleden van FC Utrecht. De aankomst van de selectie van de Utrechters in beeld:

📋 De elf van FC Utrecht

18.31 uur

Bij FC Utrecht keert Vasilis Barkas terug onder de lat. Nog twee wijzigingen in de Utrechtse basiself vergeleken met die van afgelopen weekend; Can Bozdogan en Victor Jensen staan aan de aftrap, in plaats van Marouan Azarkan en Jens Toornstra.

🗞️ Stilte voor aftrap

18.23 uur

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Kees Rijvers.

Brabander Rijvers overleed maandag op 97-jarige leeftijd. Hij speelde als prof in binnen- en buitenland en was trainer van onder meer FC Twente en PSV en bondscoach van het Nederlands Elftal.

📍 Almere

17.52 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn onderweg naar het Yanmar Stadion, waar de eerste vertegenwoordiger van het mediateam al wel is gearriveerd.

De hoogste tijd dus voor een kijkje in het onderkomen van Almere City FC:

💬 'Dit wordt een knokwedstrijd'

16.01 uur

FC Utrecht's Hoofdtrainer Ron Jans weet wel uit welk vaatje zijn team vanavond moet tappen. Power is nodig, duelkracht. Want, zo voorspelt de oefenmeester: "Dit wordt een knokwedstrijd."

Bekijk de volledige Match Preview, waarin ook Souffian El Karouani zijn licht op de wedstrijd laat schijnen:

🤓 Feitjes

14.12 uur

Ron Jans en Alex Pastoor, de oefenmeesters van respectievelijk FC Utrecht en Almere City FC, stonden in de Eredivisie al geregeld tegenover elkaar: 8 maal om precies te zijn. Jans won 4 keer, Pastoor zegevierde 3 maal en 1 onderonsje eindigde onbeslist. Opvallend: geen van die 8 partijen werd door de thuisploeg gewonnen (1 gelijkspel, 7 nederlagen).

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar Almere City FC - FC Utrecht lees je HIER.

🗞️ Van der Laan heeft de leiding

12.58 uur

Jannick van der Laan is vanavond in Almere de arbiter van dienst. De namen van het arbitrale zestal voor het duel in Flevoland:

👀 De blik op Almere City FC-uit

11.44 uur

Begin deze week stonden Jeppe Okkels en Ryan Flamingo op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht voor de camera van FC Utrecht TV, om vooruit te blikken op Almere City FC-uit:

📆 Altijd uit op 9 maart

10.28 uur

En om nog even verder in te zoomen op 9 maart en wat die datum voor bijzonderheden in petto heeft: FC Utrecht kwam op deze dag in eerder jaren al de nodige keren in actie.

Voor het eerst in 1975, al is dat eigenlijk toch vooral een wedstrijd om snel te vergeten; met 5-0 werd in Alkmaar van AZ verloren. Ook de volgende match op 9 maart leverde geen hossanastemming in de Utrechtse kleedkamer op: in 1997 was Ajax in Amsterdam met 1-0 te sterk.

In 2003 zegevierde FC Utrecht op deze datum voor het eerst. Een bezoek aan Vitesse leverde een klinkende 1-4 zege op. Dirk Kuyt maakte twee goals namens de Utrechters die dag, Stijn Vreven en Paulus Roiha verzorgden de rest van de doelpuntenproductie van de Domstedelingen.

De vierde en tot nu toe laatste keer dat FC Utrecht op 9 maart speelde was, opmerkelijk genoeg, wéér uit. In Kerkrade eindigde het tegen Roda JC zoals het begon: 0-0. Vladan Kujovic en Michel Vorm waren die dag de gevierde mannen; zij hielden allebei de nul.

🎂 Gefeliciteerd Hans en Zakaria

09.14 uur

Het is feest in België en China. En meer bijzonder: bij Hans Somers, die nu oefenmeester is bij KMSK Deinze, en Zakaria Labyad; hij speelt sinds kort voor Yunnan Yukun FC.

Somers (foto) speelde 133 officiële wedstrijden voor FC Utrecht, Labyad droeg het shirt van de Utrechtse FC in 76 partijen.

Een fijne dag gewenst, mannen!

🚏 Op naar het Yanmar Stadion!

08.00 uur

Zaterdag, wedstrijddag.

FC Utrecht gaat vanavond, voor het eerst in de clubhistorie, de strijd aan met Almere City FC in het Yanmar Stadion.