Feyenoord

4 - 2

fc-utrecht-logo

FC Utrecht grijpt mis in De Kuip

Een voortreffelijke start die na ruim een half uur spelen in een 0-2 voorsprong resulteerde, bleek voor FC Utrecht vanmiddag (zondag) in De Kuip niet voldoende te zijn voor het oogsten van één of meerdere punten. Feyenoord verkleinde al voor de break de achterstand en draaide de boel na de pauze volledig om: 4-2.

Liveblog laatst geupdate om:
31-03-2024 om 17.56

'Uiteindelijk niet genoeg'

17.50 uur

Hoofdtrainer Ron Jans en Othmane Boussaid blikken terug op de nederlaag in Rotterdam.

📊 Statistieken

16.39 uur

Enkele statistieken die horen bij Feyenoord - FC Utrecht, editie 2023/2024:

📄 Karakteristieken

16.36 uur

De hoofdrolspelers van editie 2023/2024 van Feyenoord - FC Utrecht, en de karakteristieken die bij die pot horen:

Feyenoord - FC Utrecht 4-2 (1-2)
2. Othmane Boussaid 0-1
32. Sam Lammers (strafschop) 0-2
36. Igor Paixão 1-2
65. Oscar Fraulo (eigen doelpunt) 2-2
71. Dávid Hancko 3-2
85. Leo Sauer 4-2

Gele kaarten: Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop, Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Can Bozdogan, Niklas Vesterlund (FC Utrecht).

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Feyenoord: 
Timon Wellenreuther; Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (31. Bart Nieuwkoop); Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki (55. Calvin Stengs), Quinten Timber; Yankuba Minteh (80. Leo Sauer), Santiago Giménez (80. Thomas van den Belt), Igor Paixão (80. Ondrej Lingr).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Niklas Vesterlund, Ryan Flamingo, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Can Bozdogan (72. Zidane Iqbal), Oscar Fraulo (82. Silas Andersen), Jens Toornstra (72. Isac Lidberg); Victor Jensen (82. Adrian Blake), Sam Lammers, Othmane Boussaid.

⏱️ Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken, de wedstrijd is gespeeld. Uitslag: 4-2.

⚽️ 4-2...

85

Feyenoord lijkt de deur in het slot te gooien. Leo Sauer schiet raak: 4-2.

🔃 Andersen debuteert

82

Een mooi moment voor Silas Andersen, die zijn Eredivisiedebuut maakt. Hij vervangt Oscar Fraulo. Ook Adrian Blake komt erin bij FC Utrecht. De Engelsman lost Victor Jensen af.

🔃 Twee wissels

72

Een dubbele vervanging bij FC Utrecht, waar Zidane Iqbal en Isac Lidberg erin komen voor Can Bozdogan en Jens Toornstra.

Ondertussen ook weer een gele kaart: Lutsharel Geertruida, de captain van Feyenoord, wordt op de bon geslingerd.

⚽️ 3-2...

71

En daar is ook de 3-2. Dávid Hancko zet Feyenoord op voorsprong.

⚽️ 2-2...

65

Het staat gelijk in De Kuip.

Uit de alsmaar durende druk van Feyenoord op het Utrechtse doel is nu een treffer voortgekomen. Bart Nieuwkoop maakt de 2-2.

🟨 Vesterlund het boekje van Lindhout in

60

Terwijl Feyenoord de druk op het Utrechtse doel blijft houden, trekt Niklas Vesterlund aan de noodrem. Het komt de verdediger van FC Utrecht op een gele kaart te staan.

❌ Rotterdams doelpunt afgekeurd

54

Feyenoord denkt op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd.

Direct daarna een wissel bij de Rotterdammers: Calvin Stengs vervangt Ramiz Zerrouki.

🟨 Ook Bozdogan bestraft

51

De volgende gele kaart is een feit; nu voor Can Bozdogan. De middenvelder van FC Utrecht begaat een overtreding op Igor Paixão.

🟨 Nieuwkoop op de bon

49

Een spijkerharde overtreding van Bart Nieuwkoop op Souffian El Karouani. Geel voor de Feyenoorder, en pijn bij beide spelers.

▶️ Deel 2 van start!

46

De tweede helft is begonnen. FC Utrecht gaat met 1-2 aan de leiding en speelt na de break in de richting van het uitverkochte uitvak.

⏸️ Rust

45

De wedstrijd is halverwege, en FC Utrecht gaat aan de leiding.

Feyenoord komt in de slotfase van de eerste helft nog enkele keren gevaarlijk voor het Utrechtse doel, maar Vasilis Barkas voorkomt de gelijkmaker.

⚽️ 1-2...

36

Igor Paixão poeiert de bal de kruising in. FC Utrecht gaat nog altijd aan de leiding in De Kuip, maar de marge is teruggebracht tot één goal: 1-2.

🔃 Nieuwkoop erin

32

Een wissel bij Feyenoord, waar Quilindschy Hartman zich blesseerde in het duel met Niklas Vesterlund. De verdediger van de Rotterdammers kreeg voor die overtreding geel én moest zich noodgedwongen vervangen: Bart Nieuwkoop neemt zijn plek over.

⚽️ GOAL! 0-2!

32

FC Utrecht verdubbelt de marge in De Kuip!

Sam Lammers benut een penalty, die wordt gegeven na een overtreding van Quilindschy Hartman op Niklas Vesterlund.

En dus: een 0-2 voorsprong voor de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans!

🌪️ Snelste van de eeuw

22

Othmane Boussaid (1'23) is de snelst-scorende bezoeker in De Kuip in een Eredivisie-duel in deze eeuw. Hiervoor was dit Václav Cerný (1'43) in dienst van Twente op 20 september 2020.

🇧🇪 Boussaid in bijzonder rijtje

19

Othmane Boussaid is de achtste Belg die in de Eredivisie scoorde tegen Ajax, Feyenoord én PSV, na Chris de Witte, Bart van den Eede, Timothy Derijck, Bob Peeters, Cyril Ngonge, Maarten Martens, Tom Caluwé en Loïs Openda.

📍 Kansen voor Feyenoord

14

Na de supersnelle voorsprong voor FC Utrecht, neemt Feyenoord het heft in handen. Er zijn kansen voor Santiago Giménez en Yankuba Minteh. Vasilis Barkas houdt zijn doel schoon.

⚽️ GOAL! 0-1!

2

Othmane Boussaid opent de score in Rotterdam.

Nog geen honderd tellen gespeeld, en het is al raak! De Belg neemt de bal vol op z'n slof en bezorgt FC Utrecht daarmee een razendsnelle voorsprong. De bal gaat de verre hoek in, de stand wordt 0-1.

▶️ Game on!

1

We zijn van start in De Kuip, die voor Feyenoord - FC Utrecht is volgestroomd op deze Eerste Paasdag.

FC Utrecht speelt na de rust in de richting van het uitverkochte uitvak.

⏳ Bijna tijd!

14.22 uur

De aftrap nadert in Rotterdam, waar De Kuip is volgestroomd.

👀 Weerzien met Timber en Van Sas

13.47 uur

In de wedstrijdselectie van Feyenoord twee oud-spelers van FC Utrecht. Naast Quinten Timber, die bij de Rotterdammers in de basis staat, behoort ook Mikki van Sas tot de wedstrijdkern van Arne Slot. Van Sas is een doelman die van 2016 tot 2020 in de jeugdopleiding van FC Utrecht speelde. Toen maakte hij de overstap naar Manchester City, sinds dit seizoen is hij goalie van Feyenoord.

 

📍 Ha, mannen!

13.44 uur

Enkele beelden van de aankomst van de spelers en stafleden van FC Utrecht in Rotterdam:

📄 De elf van Feyenoord

13.17 uur

Ook Arne Slot heeft inmiddels zijn opstelling bekendgemaakt. De ploeg van Feyenoord: Timon Wellenreuther; Thomas Beelen, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Igor Paixão, Yankuba Minteh, Mats Wieffer, Santiago Giménez, Dávid Hancko.

👋 Hallo, Held!

13.09 uur

Een nieuw gezicht in de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Nazjir Held. De verdediger maakte in het seizoen 2022/2023 zijn debuut in het betaalde voetbal als speler van Jong FC Utrecht en kwam deze jaargang 28 keer voor die ploeg in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

📋 Opstelling

13.02 uur

Zie hier: de opstelling van FC Utrecht!

Ten opzichte van de basiself waarmee de Utrechters de vorige competitiewedstrijd speelden, thuis tegen NEC, zijn er de nodige wijzigingen. Mike van der Hoorn, Zidane Iqbal en Marouan Azarkan stonden tegen de Nijmegenaren aan de aftrap, maar ontbreken vandaag in de startopstelling. Daarin nemen Ryan Flamingo, Oscar Fraulo en Victor Jensen hun plekken over.

👀 Kijkje in De Kuip

12.16 uur

De spelers en stafleden zijn nog onderweg naar Rotterdam, maar de mediacrew is al gearriveerd in Zuid-Holland. Tijd voor een kijkje in De Kuip

📺 Match Preview

10.11 uur

“Fysiek staan we er goed voor, maar ik wil eigenlijk dat het nog veel beter is”, zegt FC Utrecht's Hoofdtrainer Ron Jans, in aanloop naar het duel van vanmiddag. “Taylor Booth, Ole Romeny, Jeppe Okkels, Anthony Descotte en Hidde ter Avest zijn er nog niet bij. Allemaal met uiteenlopende blessures, maar er staat nog steeds een mooie selectie.”

Bekijk de volledige Match Preview:

📖 Inlezen

09.37 uur

Na het Paasontbijt of voor de Paasbrunch tijd en zin om je even in te lezen over Feyenoord - FC Utrecht?

Neem dan HIER de feitjes en weetjes eens door. Daarin vind je het volgende weetje, plus nog vijftien andere feitjes: FC Utrecht won dit seizoen elk van zijn 3 Eredivisieduels direct na een interlandbreak: 1-3 bij Heracles Almelo, 4-3 tegen Ajax en 1-2 bij Sparta Rotterdam.

🐣 Vrolijk Pasen

09.01 uur

Dat het Paasontbijt maar goed mag smaken!

📺 Bijpraten met Alfons Groenendijk

08.32 uur

Scoren namens FC Utrecht in De Kuip: Alfons Groenendijk deed het. Deze week was hij te gast in FC Utrecht TV en ging het natuurlijk over die goal in Rotterdam en over de wedstrijd van vanmiddag:

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Na een weekend zonder Eredivisievoetbal is het dezer dagen volop tijd voor competitiewedstrijden. Een week met daarin drie duels begint voor FC Utrecht in De Kuip, waar vanaf 14.30 uur Feyenoord de tegenstander is.