FC Utrecht Fonds ondersteunt Stichting Wensambulance Utrecht

29 maart 2024

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor nieuw initiatief.

In samenwerking met Unibet streeft het FC Utrecht Fonds ernaar projecten te ondersteunen die de lokale gemeenschap in de regio Utrecht ten goede komen. In maart 2024 heeft het FC Utrecht Fonds een cheque overhandigd aan Stichting (Kinder)Wensambulance Utrecht.

Stichting Wensambulance Utrecht biedt gratis liggend vervoer aan voor (pre-)terminale) of chronisch zieke patiĆ«nten, waardoor ze naar hun wenslocatie gebracht kunnen worden. Dit kunnen allerlei bestemmingen zijn zoals familiebezoek, de dierentuin, terugkeer naar het ouderlijk huis, deelname aan bruiloften, vieren van verjaardagen, of zelfs ontspannende uitstapjes naar bijvoorbeeld de Charitybox van Stadion Galgenwaard. FC Utrecht vervult jaarlijks meerdere aanvragen van de Wensambulances.

Het liggend vervoer dat de Wensambulance Utrecht biedt, stelt patiƫnten in staat om belangrijke momenten te ervaren samen met familie of vrienden. Door deze vervoersdienst aan te bieden voor zowel kinderen als volwassenen, draagt de stichting bij aan het versterken van sociale banden en het bevorderen van inclusiviteit binnen de gemeenschap.

FC Utrecht ondersteunt de Wensambulance vanwege hun sterke betrokkenheid bij het welzijn van de lokale gemeenschap. Ze streven ernaar om de wensen en behoeften van een kwetsbare groep in de samenleving te vervullen. Dit werk van deskundige vrijwilligers van de Stichting Wensambulance Utrecht ondersteunt tevens de missie van het FC Utrecht Fonds om sociale cohesie te bevorderen en mensen met elkaar te verbinden.

Met een maandelijkse toewijzing van 1.970 euro worden initiatieven gesteund die sociale cohesie bevorderen en mensen verbinden. Wil jij een aanvraag doen voor de maand april? Klik dan HIER.