fc-utrecht-logo

1 - 1

PSV

FC Utrecht snoept koploper PSV punt af

FC Utrecht is er als eerste team in de Eredivisie in geslaagd PSV dit seizoen van een overwinning te houden. In een drukbezocht en sfeervol Stadion Galgenwaard werd het vanmiddag (zondag) 1-1. Na een vroege openingstreffer van Johan Bakayoko maakte Othmane Boussaid na de rust gelijk.

Liveblog laatst geupdate om:
21-01-2024 om 16.07

'Dit is geen gestolen punt, dit is een dik verdiend punt’

16.05 uur

“Dat is voor mij een gevolg”, begint Hoofdtrainer Ron Jans zijn antwoord op de stelling dat deze wedstrijd klantenbinding noemen. “Toen ik hier kwam zei ik dat FC Utrecht moet voetballen naar zijn identiteit. Dit is FC Utrecht. En daar ben ik heel tevreden over.” 

🏅 Uitblinker Boussaid

14.34 uur

De maker van de 1-1, en bovendien Uitblinker van de Wedstrijd: Othmane Boussaid.

📊 Statistieken

14.27 uur

Dit zijn de enkele van de cijfers die horen bij FC Utrecht - PSV, editie 2023/2024:

📋 Karakteristieken

14.21 uur

Een memorabele pot, FC Utrecht - PSV. Gaat het er over vele jaren nog eens over, dan komen de namen van deze hoofdrolspelers ongetwijfeld ook weer voorbij:

FC Utrecht - PSV 1-1 (0-1)
7 Johan Bakayoko 0-1
53 Othmane Boussaid 1-1

Gele kaarten: Jens Toornstra, Oscar Fraulo (FC Utrecht), Luuk de Jong (PSV).

Toeschouwers: 21.727.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Jens Toornstra (77. Victor Jensen); Taylor Booth (67. Ole Romeny), Sam Lammers (84. Modibo Sagnan), Othmane Boussaid.

Opstelling PSV:
Walter Benitez; Jordan Teze (86. Mauro Júnior), Andre Ramalho (66. Patrick van Aanholt), Olivier Boscagli, Sergiño Dest; Jerdy Schouten, Guus Til (86. Ricardo Pepi), Malik Tillman; Johan Bakayoko (77. Noa Lang), Luuk de Jong, Yorbe Vertessen (66. Hirving Lozano).

⏱️ Afgelopen!

90

Dat was 'm! De wedstrijd zit erop. FC Utrecht legde naast de nodige strijdlust ook goed spel op de mat en wordt daarvoor beloond met een punt. De ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans is nu 10 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen.

🟨 Fraulo het boekje in

89

Een snelle uitbraak van PSV wordt door Oscar Fraulo beëindigd. De Deen heeft daar een overtreding voor nodig en wordt met geel bestraft.

🔃 PSV wisselt nog twee keer

86

Ook nog twee verse krachten bij PSV, waar Ricardo Pepi en Mauro Júnior de plekken innemen van Guus Til en Jordan Teze.

🔃 Sagnan erin

84

Modibo Sagnan wordt door Ron Jans in de ploeg gebracht. Hij vervangt Sam Lammers.

🔃 Allebei een wissel

77

Beide teams voeren een vervanging door.

Bij FC Utrecht komt Victor Jensen in de ploeg voor Jens Toornstra, bij PSV is het Noa Lang die Johan Bakayoko aflost.

👀 Weer de lat!

74

Alweer een bal op de lat; nu op die van het door Vasilis Barkas bewaakte doel. Hij ziet hoe een door Hirving Lozano geschoten bal via de onderkant van het aluminium terug het veld in stuitert.

🔃 Romeny erin

67

Ook een vervanging nu bij FC Utrecht, waar Ole Romeny de plek inneemt van Taylor Booth.

🔃 PSV wisselt

66

Peter Bosz haalt Andre Ramalho en Yorbe Vertessen naar de kant en brengt twee verse krachten: Patrick van Aanholt en Hirving Lozano

💥 FC Utrecht jaagt op volgende goal

63

FC Utrecht heeft de smaak te pakken en zet PSV, dat tot nu toe alle Eredivisieduels won dit jaar, verder onder druk. Een poging van Sam Lammers gaat naast, Othmane Boussaid schiet over.

🟨 De Jong bestraft

53

Ondertussen heeft ook PSV een gele kaart te pakken. Luuk de Jong is door Joey Kooij op de bon geslingerd.

⚽️ GOAL! 1-1!

53

Het eerste FC Utrecht-doelpunt van 2024 is een feit!

Othmane Boussaid maakt 'm! Een snoeihard schot van de Belg is onhoudbaar voor Walter Benitez: 1-1!

💥 Lat!

52

Daar is bijna de gelijkmaker, waar FC Utrecht met man en macht op jaagt. Een kopbal van Hidde ter Avest spat uiteen op de lat.

🔥 Sterk van start

49

FC Utrecht heeft de vlam in de pijp, in de openingsfase van de tweede helft. Corners leveren gevaar op, evenals een poeier van Jens Toornstra. Die wordt knap gekeerd door Walter Benitez.

▶️ De bal rolt weer!

46

De tweede helft is begonnen. Ron Jans en Peter Bosz hebben niet gewisseld: de 22 spelers die in de basis stonden, zijn ook gestart aan het tweede deel van de partij.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Utrecht, waar Sam Lammers namens de thuisploeg vlak voor de break nog een mooie kans krijgt. Hij schiet, Walter Benitez redt.

💥 Utrechts gevaar

42

Ook FC Utrecht nu twee keer gevaarlijk.

Een verdwaalde voorzet van Souffian El Karouani zorgt voor werk voor Walter Benitez, die de bal over de achterlijn werkt. Er volgt dus een corner, en daaruit ontstaat een schietkans voor Ryan Flamingo. Hij werkt de bal over het doel.

📊 Weer twee kansen voor PSV

38

PSV zet FC Utrecht onder druk en krijgt in een tijdsbestek van twee minuten twee kansen.

De eerste mogelijkheid is voor Luuk de Jong, die de bal verkeerd raakt. Even later haalt Yorbe Vertessen uit. Zijn schot wordt gekeerd.

🧤 Barkas alert

35

FC Utrecht gooit in, maar daaruit ontstaat een kans voor PSV. Malik Tillman schiet, Vasilis Barkas is alert: de Griek houdt de bal tegen.

🟨 Toornstra op de bon

27

Jens Toornstra haalt de angel uit een PSV-counter en moet dat bekopen met een gele kaart.

Die tegenaanval ontstaat na een venijnig schot van Sam Lammers, die zijn inzet gekeerd ziet worden door Walter Benitez.

💥 Stevige duels

15

Mike van der Hoorn kleunt er een aantal keer stevig in: de duels die hij uitvecht met Luuk de Jong zijn op het scherp van de snede. Ook mooie onderonsjes op de flank: daar staan de Amerikaanse internationals Taylor Booth (rechtsbuiten bij FC Utrecht) en Sergiño Dest (linksback bij PSV) tegenover elkaar.

⚽️ PSV komt op voorsprong...

7

Het staat 0-1.

PSV komt voor het eerst in de buurt van het doel van FC Utrecht en slaat meteen keihard toe. Johan Bakayoko kopt de bal de verre hoek in.

👀 Energieke start

6

FC Utrecht begint energiek aan de wedstrijd. De rood-witten spelen hun duels fel en bijten in aanvallend opzicht ook al van zich af. De boodschap is duidelijk: PSV mag dan alle Eredivisiewedstrijden tot nu toe gewonnen hebben dit seizoen, hier in Stadion Galgenwaard krijgen de Brabanders geen grasspriet cadeau - laat staan de punten.

▶️ Game on!

1

De wedstrijd is van start. In een koud en drukbezocht Stadion Galgenwaard heeft Luuk de Jong afgetrapt.

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Cityside, en na de break dus richting de Bunnikside.

📸 Warming-up in volle gang

11.57 uur

Nog iets meer dan een kwartier, dan gaat de bal rollen in Stadion Galgenwaard!

👀 Het team van de bezoekers

11.19 uur

Peter Bosz heeft de volgende PSV-basiself samengesteld voor het duel van vanmiddag: Walter Benitez, Jordan Teze, Andre Ramalho, Sergiño Dest, Luuk de Jong, Malik Tillman, Johan Bakayoko, Olivier Boscagli, Guus Til, Jerdy Schouten, Yorbe Vertessen.

📋 De elf van FC Utrecht

11.09 uur

De basiself van FC Utrecht is bekend!

Ten opzichte van vorige week zijn door Hoofdtrainer Ron Jans een aantal wijzigingen doorgevoerd. Mike van der Hoorn, Jens Toornstra en Taylor Booth staan vandaag in de aftrap en nemen vergeleken met het team dat vorige week tegen Vitesse speelde de plekken in van Can Bozdogan, Victor Jensen en Bart Ramselaar.

📺 Match Preview: de ultieme vooruitblik

09.43 uur

In iets meer dan tien minuten ben je helemaal bijgepraat over FC Utrecht - PSV!

📊 Feitjes

09.25 uur

FC Utrecht is in de Eredivisie nu 9 wedstrijden ongeslagen. Die serie bestaat uit 3 zeges en 6 gelijke spelen. De laatste keer dat FC Utrecht in competitieverband 10 wedstrijden zonder nederlaag bleef, was in het seizoen 2016/2017 onder leiding van Erik ten Hag.

Nog veel meer feitjes en weetjes over de wedstrijd van vanmiddag lees je HIER.

👀 De puntjes op de i

08.58 uur

In en rondom Stadion Galgenwaard worden de puntjes op de i gezet in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van 2024.

📺 Vooruitblikken in FC Utrecht TV

08.43 uur

In FC Utrecht TV gaat het natuurlijk ook over FC Utrecht - PSV. Prachtige goals uit het verleden passeren de revue, en Victor Jensen en Sam Lammers blikken vooruit op het duel van vanmiddag.

⚖️ Kooij heeft de leiding

08.26 uur

De scheidsrechter van vanmiddag: Joey Kooij.

📆 FC Utrecht op 21 januari

08.14 uur

FC Utrecht speelt in 1973 voor het eerst op 21 januari. Dan wordt in Rotterdam met 2-1 verloren van Feyenoord.

De eerste wedstrijd die FC Utrecht in de jaren negentig speelt, is Feyenoord – FC Utrecht op 21 januari 1990. Dat duel eindigt in 0-0. Vijf jaar later komt de Utrechtse FC op 21 januari ook niet tot scoren in een uitmatch tegen sc Heerenveen (2-0). Op 21 januari 1996 lukt het wél een doelpunt te maken, maar NEC scoort er die dag in Stadion Galgenwaard twee: 1-2. Ook in 2007 is 21 januari geen gelukkige dag voor FC Utrecht: met 2-0 wordt in een uitpartij verloren van Ajax.

In 2020 wint FC Utrecht voor het eerst op 21 januari. FC Eindhoven wordt in een mistig Jan Louwers Stadion in een bekerduel met 1-2 geklopt.

🏡 Thuis!

07.46 uur

Thuis! Voor de eerste keer in 2024.