Vitesse Zwart

0 - 0

fc-utrecht-logo

FC Utrecht begint jaar met gelijkspel

FC Utrecht is het kalenderjaar 2024 begonnen met een gelijkspel. De ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans speelde vanmiddag (zondag) in GelreDome gelijk tegen Vitesse: 0-0. In het duel met de Arnhemmers maakten Sam Lammers en Adrian Blake hun debuut voor de Utrechtse FC.

Liveblog laatst geupdate om:
14-01-2024 om 18.00

'Hadden de wedstrijd in ons voordeel moeten beslissen'

17.58 uur

“Eerste helft waren we heer en meester”, begint Jans zijn nabeschouwing. “Alleen als je heer en meester bent, goed voetbalt van achteruit en Vitesse eigenlijk niet of nauwelijks bij onze goal is geweest. Dan is het geen goede eerste helft als het nog 0-0 staat. Maar ook in die tweede helft, zeker ook hoe langer die duurde, moet je deze wedstrijd gewoon in je voordeel beslissen."

📊 Statistieken

16.40 uur

Een blik op de statistieken die horen bij Vitesse - FC Utrecht, editie 2023/2024:

🗞️ Twee debutanten

16.38 uur

De karakteristieken van Vitesse - FC Utrecht, een duel waarin twee spelers hun debuut voor de Utrechtse FC maakten: Sam Lammers en Adrian Blake.

Vitesse - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Kacper Kozlowski (Vitesse), Souffian El Karouani (FC Utrecht).

Toeschouwers: 14.207.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Vitesse:
Eloy Room; Dominik Oroz (75. Mats Egbring), Nicolas Isimat-Mirin, Ramon Hendriks, Enzo Cornelisse; Toni Domgjoni (75. Davy Pröpper), Melle Meulensteen, Kacper Kozlowski (64. Mathijs Tielemans); Million Manhoef, Marco van Ginkel (75. Andy Visser), Amine Boutrah.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Nick Viergever (82. Modibo Sagnan), Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Oscar Fraulo (82. Mike van der Hoorn), Victor Jensen (65. Jens Toornstra); Othmane Boussaid (88. Adrian Blake), Sam Lammers, Bart Ramselaar (65. Ole Romeny).

⏹️ Afgelopen

90

Het zit erop: Vitesse - FC Utrecht eindigt zoals de match begon: 0-0

5️⃣ Extra tijd

90

De blessuretijd van Vitesse - FC Utrecht bedraagt minimaal 5 minuten. Komt er nog een winnaar in Arnhem?

🔃 Blake debuteert

88

Het debuut van Adrian Blake is een feit. De Engelsman lost Othmane Boussaid af en speelt vanmiddag voor het eerst in het vlaggenschip van FC Utrecht.

👀 Doelpunt Vitesse afgekeurd

88

Een goal van Vitesse wordt afgekeurd. Andy Visser omspeelt Vasilis Barkas en schuift de bal het verlaten doel in, maar hij stond buitenspel en dus opnieuw een treffer vanmiddag waar een streep doorheen gaat.

🔃 Twee verse krachten

82

Ron Jans voert nogmaals een dubbele wissel door: Mike van der Hoorn en Modibo Sagnan komen erin voor Oscar Fraulo en Nick Viergever.

🔃 Drie Arnhemse wissels

75

Liefst drie vervangingen tegelijkertijd bij Vitesse, waar Mats Egbring, Andy Visser en Davy Pröpper in de ploeg komen als vervangers van Dominik Oroz, Marco van Ginkel en Toni Domgjoni.

💥 Boussaid haalt uit

69

Een schot van Othmane Boussaid; en een deftige poging ook! Maar niet venijnig genoeg om Eloy Room het nakijken te geven: de keeper redt.

🔃 Dubbele wissel bij FC Utrecht

65

Jens Toornstra en Ole Romeny voorzien de ploeg van FC Utrecht van nieuw elan. Het tweetal komt erin voor Victor Jensen en Bart Ramselaar.

🔃 Vitesse wisselt

64

De eerste wissel van de partij wordt doorgevoerd door Edward Sturing. Bij Vitesse haalt hij Kacper Kozlowski naar de kant. Mathijs Tielemans vervangt hem.

💥 Boutrah waagt een poging

61

Vitessenaar Amine Boutrah schiet. Hij mikt op de kruising, Vasilis Barkas kijkt de bal naast. 

FC Utrecht komt in de tweede helft nauwelijks nog aan aanvallen toe.

🟨 El Karouani bestraft

59

Souffian El Karouani verovert de bal met een sliding, maar gaat daarbij volgens scheidsrechter Richard Martens over de schreef: geel voor de linksback.

💥 De lat redt FC Utrecht

53

FC Utrecht komt goed weg: een door Kacper Kozlowski geschoten bal eindigt buiten bereik van Vasilis Barkas op de lat.

Alle hens aan dek nu even bij de Utrechtse FC. Direct een nieuwe kans voor Vitesse: Marco van Ginkel schiet de bal tegen Barkas op.

🧤 Barkas aan de bak

48

Doelman Vasilis Barkas van FC Utrecht wordt opnieuw getest door Million Manhoef, en wederom is de bal een prooi voor de Griek.

Vitesse begint wat aanvallender aan de tweede helft dan de ploeg voor de rust speelde. 

▶️ De bal rolt weer

46

De tweede helft is van start in GelreDome.

Geen wissels: de 22 spelers die aan de match begonnen, zijn ook gestart aan de tweede helft.

⏸️ Een korte break

45

Het is rust in Arnhem. FC Utrecht is de bovenliggende partij en heeft al de nodige kansen gekregen, maar het is nog niet gelukt om dat om te zetten in een voorsprong: 0-0 na 45 minuten.

🟨 Kozlowski op de bon

43

De eerste kaart van de wedstrijd is een gele en komt op naam van Kacper Kozlowski.

🧤 Barkas bij de les

37

Vasilis Barkas, vandaag nog niet eerder getest, is uitstekend bij de les op het moment dat Million Manhoef vrij voor hem opduikt. Vitesse's flankspits produceert een schot, de goalie van FC Utrecht heeft de bal klemvast.

⚔️ Opnieuw een doelpunt afgekeurd

34

Voor de tweede keer vanmiddag wordt een doelpunt van FC Utrecht afgekeurd. Nu gaat het feestje niet door nadat Victor Jensen vanuit buitenspelpositie de bal tegen de touwen prikte.

👀 Lammers probeert het andermaal

32

Sam Lammers is opnieuw dichtbij een doelpunt. De aanvaller trekt naar binnen en haalt uit: nét naast.

💥 Kans voor Ter Avest

19

Hidde ter Avest is de volgende die een mogelijkheid krijgt. Na een mooie aanval van FC Utrecht, over flink wat schijven, zet Souffian El Karouani de bal voor. Ter Avest komt net een paar schoenmaten tekort om de bal over de doellijn te kunnen tikken.

FC Utrecht is sterk aan de wedstrijd begonnen, speelt goed voetbal en heeft de touwtjes stevig in handen in het eerste kwart van de match.

💥 Bozdogan bijna!

14

Wat scheelt het? Centimeters! Can Bozdogan neemt een vrije trap en krult 'm net naast het doel van Eloy Room.

💥 Room onzeker, doelpunt afgekeurd

7

Doelman Eloy Room heeft de grootst mogelijke moeite met een kopbal van Nick Viergever, die hij uiteindelijk toch krijgt weggewerkt. In de nastoot een kans voor Ryan Flamingo. Hij denkt tegen zijn oude club te scoren, maar de assistent-scheidsrechter vlagt: buitenspel.

👀 Eerste kans voor Lammers

4

De eerste kans van de wedstrijd is voor FC Utrecht, en meer in het bijzonder voor Sam Lammers. Na een corner krijgt de debutant de bal voor zijn voeten. De hoek is lastig, de bal gaat naast.

▶️ De wedstrijd is begonnen!

1

De bal rolt in GelreDome, en daarmee is niet alleen de wedstrijd begonnen maar ook de tweede helft van dit Eredivisieseizoen.

📺 Debutant Lammers aan het woord

13.37 uur

Vanmiddag speelt hij zijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht: Sam Lammers. Eerder deze week vertelde hij over zijn komst naar de Domstad en zijn verwachtingen:

📋 De elf van Vitesse

13.32 uur

Met de volgende spelers begint Vitesse aan het duel van vanmiddag: Eloy Room; Dominik Oroz, Amine Boutrah, Marco van Ginkel, Enzo Cornelisse, Ramon Hendriks, Kacper Kozlowski, Melle Meulensteen, Toni Domgjoni, Nicolas Isimat-Mirin, Million Manhoef.

📋 De ploeg van FC Utrecht

13.18 uur

Zie hier: de eerste basiself van FC Utrecht in het jaar 2024.

Met direct een debutant: de eerder deze week op huurbasis van Rangers FC overgekomen Sam Lammers staat aan de aftrap vanmiddag.

Twee spelers maken voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Adrian Blake en Silas Andersen. Engelsman Blake kwam afgelopen zomer vanuit Watford FC naar FC Utrecht en speelde tot nu toe negentien partijen in Jong FC Utrecht. De Deense middenvelder Andersen verruilde Internazionale eerder dit seizoen voor de Utrechtse FC en heeft vijftien duels met de beloftenploeg gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie.

❤️🤍 Beterschap, Rob!

12.55 uur

👀 Een rondje door GelreDome

12.37 uur

Het strijdtoneel van vanmiddag: GelreDome. Een kijkje in het stadion.

📺 Match Preview

12.17 uur

Jouw ultieme voorbereiding op Vitesse - FC Utrecht: de Match Preview. Met feitjes, weetjes én de vooruitblikken op het duel in Arnhem van Hoofdtrainer Ron Jans en Bart Ramselaar:

👏 Maximale support

12.10 uur

Bepaald niet voor het eerst dit seizoen: alle beschikbare kaarten voor het uitvak zijn over de toonbank gegaan. En dus: maximale support voor FC Utrecht vanmiddag in GelreDome

Op deze foto, gemaakt rond 11.45 uur vanmorgen, is het vak nog leeg. Over een uur of anderhalf zal dat wel anders zijn!

⚖️ Martens leidt partij

10.36 uur

Als scheidsrechter is Richard Martens door de KNVB aangesteld. Het complete arbitrale zestal voor Vitesse - FC Utrecht:

📺 Voorbeschouwen in FC Utrecht TV

10.11 uur

In de eerste aflevering van dit jaar van FC Utrecht TV komen Hoofdtrainer Ron Jans en middenvelder Can Bozdogan uitgebreid aan het woord.

Daarnaast blikken Hidde ter Avest en Ryan Flamingo vooruit op de uitpot tegen Vitesse:

📊 Feitjes en weetjes

09.51 uur

De vorige twee Eredivisie-uitwedstrijden werden door FC Utrecht gewonnen. Op zondag 26 november 2023 werd Sparta Rotterdam verslagen (1-2) en op zondag 10 december 2023 versloegen de Utrechters Go Ahead Eagles in Deventer: 0-2.

Nog veel meer feitjes en weetjes over Vitesse-uit? Je leest ze HIER.

📺 Jenner en Iqbal aan het woord

09.16 uur

Wie vandaag bij FC Utrecht in elk geval niet van de partij zijn, zijn Ivar Jenner en Zidane Iqbal. Met respectievelijk de nationale ploeg van Indonesië en die van Irak verblijven zij momenteel in Qatar, waar de AFC Asian Cup wordt gespeeld.

Een gesprek over onder meer dat toernooi en hun verwachtingen daarvan:

📆 FC Utrecht op 14 januari

08.27 uur

Drie keer eerder bonden de spelers van FC Utrecht de kicksen onder op 14 januari.

In 1973 gebeurde dat voor het eerst. Doelpunten van John Steen Olsen en Leo van Veen leverden de Utrechters een 2-0 overwinning op tegen Excelsior. Hans Visser bezorgt FC Utrecht op deze dag in 1996 een uitzege op FC Volendam: 0-1.

De vorige keer dat FC Utrecht in actie kwam op 14 januari, stond Sparta Rotterdam-uit op de rol. En ook die pot won de Utrechtse FC, in 2017. De Spangenaren namen de leiding, maar na de rust stelden Willem Janssen en Kristoffer Peterson orde op zaken: 1-2.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

De eerste wedstrijd om de punten van FC Utrecht in 2024: Vitesse-uit!