FC Utrecht Vrouwen bekert verder na ruime overwinning op RKSV Nuenen

18 februari 2024

Ploeg van Linda Helbling wint met 0-6 op bezoek bij Hoofdklasser

Met nog een paar minuten te gaan voor het rustsignaal, krijgt Dieke van Straten de bal van Elisha Kruize buiten het zestienmetergebied. Van Straten ziet haar kans en haalt uit. Met een wereldknal van zeker twintig meter afstand raakt de bal het net, strak in de linkerkruising. Het derde doelpunt van de wedstrijd is zeker één van de mooiste van het seizoen.

Openingstreffer Lotje de Keijzer
In de eerste bekerwedstrijd voor FC Utrecht Vrouwen van dit seizoen, duurt het een klein half uur totdat Lotje de Keijzer de score opent. Na een gemist afstandsschot van Eshly Bakker, lukt het De Keijzer in de 25e minuut wel om de bal achter de keepster van RKSV Nuenen te schieten. Op voorzet van Bakker, plaatst De Keijzer de bal gericht in de verre hoek.

Verdubbelding voorsprong Van de Velde
Enkele minuten na de 0-1 krijgt Senne van de Velde de bal op voorzet van Sam de Jong. Van de Velde haalt in één keer uit en haar schot valt over de keepster van de thuisploeg heen het doel in. Hiermee verdubbelt ze de Utrechtse voorsprong. Het grootste gedeelte van de eerste helft is het de uitploeg die de overhand heeft, maar even zijn de vrouwen van RKSV Nuenen dreigend. Eerst een afstandsschot en vervolgens slordigheid in de Utrechtse verdediging, zorgen ervoor dat keepster Febe Copier moet ingrijpen.

Na afstandsknal met 0-3 de rust in
Vijf minuten voor rust zakte het vertrouwen van RKSV Nuenen verder weg, nadat Dieke van Straten de bal rustig in een perfecte schietpositie voor zichzelf kan positioneren. Ver buiten het zestienmetergebied haalt ze uit en ziet ze haar perfect geplaatste bal links in de kruising van het goal vallen. Hiermee gaat FC Utrecht Vrouwen met een 0-3 voorsprong de rust in.

Amber Visscher tweemaal trefzeker
Na rust gaat de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling door met veel kansen creëren en ligt de druk constant op de helft van RKSV Nuenen. Nadat een schot van Van de Velde gered wordt door keepster Michelle Sweens en een kopbal van De Keijzer naast de paal belandt, valt in de 65e minuut toch de 0-4 die al enige tijd in de lucht hing. Uit een corner van Ilse van der Zanden kopt Amber Visscher onhoudbaar binnen de palen. Ongeveer tien minuten later is Visscher opnieuw trefzeker. Ze weet door een schijnbeweging de tegenstander in verwarring te brengen en krijgt zo alle tijd om net buiten het zestienmetergebied uit te halen. Haar schot wordt nog wel van richting veranderd, maar belandt mede daardoor voor de vijfde keer in het Noord-Brabantse goal.

Rake kopbal in slotfase
De voortzetting in de KNVB Beker voor Vrouwen is al zo goed als zeker, maar toch laat FC Utrecht Vrouwen geen kans onbenut. In de 84e minuut zijn de bezoekers nogmaals trefzeker. Vanuit een corner weet De Keijzer de bal op perfecte hoogte te plaatsen, waardoor Ilse van der Zanden de score met een mooi geplaatste kopbal naar 0-6 kan brengen. Dit is tevens ook de eindstand van de wedstrijd, waarmee de kwartfinale van de beker is behaald.

Volgende wedstrijd: op bezoek bij AZ
Komend weekend staan er interlands op het programma, maar op zondag 3 maart komt FC Utrecht Vrouwen weer in actie. In Alkmaar wordt om 14.30 uur tegen AZ gestreden om drie punten in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op zondag 10 maart komt Ajax Vrouwen op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar om 12.15 uur wordt afgetrapt. Kaarten voor deze wedstrijd scoor je via de ticketpagina.

Scheidsrechter: Kaj Fonken

RKSV Nuenen Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen (0-6)
25. Lotje de Keijzer 0-1
28. Senne van de Velde 0-2
41. Dieke van Straten 0-3
65. Amber Visscher 0-4
77. Amber Visscher 0-5
84. Ilse van der Zanden 0-6