FC Utrecht Fonds ondersteunt Lees Simpel App

24 februari 2024

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor nieuw initiatief.

Het FC Utrecht Fonds heeft, in samenwerking met Unibet, het doel projecten te ondersteunen die de lokale gemeenschap in de regio Utrecht samenbrengen of in beweging brengen. In februari 2024 heeft het FC Utrecht Fonds een cheque overhandigd aan de Lees Simpel App.

De Lees Simpel App biedt een doeltreffende oplossing voor mensen die moeite hebben met het begrijpen van moeilijke teksten, bijvoorbeeld afkomstig van de overheid of de zorgverzekeraar. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) scant de app lastige brieven en levert begrijpelijke samenvattingen in eenvoudige taal. De app is gratis te downloaden via de App Store en de Play Store.

Het initiatief draagt bij aan toegankelijkheid door belangrijke informatie begrijpelijk te maken voor een breder publiek. Dit is een belangrijke stap richting inclusiviteit en het vereenvoudigen van communicatie voor iedereen. Dit zijn precies de redenen waarom FC Utrecht dit initiatief volmondig ondersteunt. Het is een prachtig project dat vanuit het hart komt, waar de club trots op is.

Met een maandelijkse toewijzing van 1.970 euro worden initiatieven gesteund die sociale cohesie bevorderen en mensen verbinden. In januari steunde FC Utrecht de initiatieven SVFCU en True Support. Wil jij een aanvraag doen voor de maand maart? Dat kan VIA DEZE LINK.