Logo SC Heerenveen

2 - 3

fc-utrecht-logo

FC Utrecht zegeviert op zondagavond

FC Utrecht schrijft voor de tweede keer in een tijdsbestek van vijf dagen drie punten bij in de Eredivisie. De Domstedelingen waren vanavond (zondag) in het Abe Lenstra Stadion met 2-3 te sterk voor sc Heerenveen. Sam Lammers (2) en Isac Lidberg verzorgden de doelpuntenproductie. Nazjir Held maakte zijn Eredivisiedebuut.

Liveblog laatst geupdate om:
07-04-2024 om 23.22

'Verdiend gewonnen'

23.22 uur

Hoofdtrainer Ron Jans en Sam Lammers aan het woord.

📊 Statistieken

22.16 uur

Opnieuw een driepunter voor FC Utrecht: dit zijn enkele statistieken die horen bij sc Heerenveen - FC Utrecht:

📄 Karakteristieken

22.12 uur

De gegevens zoals ze de boeken ingaan, horend bij editie 2023/2024 van sc Heerenveen - FC Utrecht:

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-3 (0-1)
37. Isac Lidberg 0-1
48. Sam Lammers 0-2
83. Sam Lammers 0-3
90. Patrik Wålemark 1-3
90+4. Patrik Wålemark 2-3 

Gele kaarten: Victor Jensen (FC Utrecht).

Rode kaart: 78 Oliver Braude (sc Heerenveen, twee keer geel).

Toeschouwers: 20.417.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling sc Heerenveen:
Mickey van der Hart; Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert (85. Nathan Tjoe-A-On); Thom Haye, Simon Olsson, Anas Tahiri (56. Ion Nicolaescu); Ché Nunnely (66. Syb van Ottele), Pelle van Amersfoort (85. Espen van Ee), Osame Sahraoui (56. Patrik Wålemark). 

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Mark van der Maarel (66. Nazjir Held), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (89. Can Bozdogan), Jens Toornstra (84. Zidane Iqbal); Victor Jensen (66. Othmane Boussaid), Sam Lammers, Isac Lidberg (89. Adrian Blake).

⏱️ Afgelopen!

90

Over, uit, klaar!

FC Utrecht wint in Friesland met 2-3 van sc Heerenveen, dankzij doelpunten van Sam Lammers (2) en Isac Lidberg.

⚽️ 2-3...

90

Patrik Wålemark is andermaal trefzeker: 2-3 nu de stand.

⚽️ 1-3...

90

sc Heerenveen doet wat terug: Patrick Wålemark maakt de 1-3.

Twee wissels bovendien bij FC Utrecht: Can Bozdogan en Adrian Blake voor Oscar Fraulo en Isac Lidberg.

🔃 Iqbal in de ploeg

83

Direct na het doelpunt voert FC Utrecht een wissel door: Zidane Iqbal voor Jens Toornstra.

⚽️ GOAL! 0-3!

83

Sam Lammers beslist de wedstrijd!

De aanvaller van FC Utrecht schept een goede positie voor zichzelf en haalt uit: Mickey van der Hart moet het antwoord schuldig blijven; 0-3 voor FC Utrecht!

💥 Kansen voor FC Utrecht

80

Kansen nu voor FC Utrecht!

Souffian El Karouani schiet hard op de paal. Even later haalt Sam Lammers uit. Zijn schot strandt in het zijnet.

🟥 Braude moet eraf

78

Opnieuw gaat Oliver Braude over de schreef. Deze keer voert hij een tackle uit op Souffian El Karouani. Arbiter Jeroen Manschot geeft de sc Heerenveen-verdediger zijn tweede gele kaart. En dus: rood.

sc Heerenveen moet daardoor, juist op het moment dat de ploeg de druk op de laatste linie van de Utrechters flink opvoert, met een man minder verder.

👀 Friese druk neemt toe

76

sc Heerenveen, het kan eigenlijk ook niet anders, gaat volle bak op zoek naar de aansluitingstreffer. De druk op het doel van FC Utrecht neemt toe. Tot nu toe is Vasilis Barkas tegen alle Friese doelpogingen bestand.

🟨 Braude het boekje in

70

Verdediger Oliver Braude van sc Heerenveen haalt Isac Lidberg onderuit en onderbreekt daarmee een veelbelovende FC Utrecht-aanval. Het komt de achterhoedespeler op een gele kaart te staan.

🔃 Held debuteert

66

Daar zijn de eerste speelminuten voor Nazjir Held in de Eredivisie!

De door FC Utrecht opgeleide verdediger komt erin voor Mark van der Maarel. Ook Othmane Boussaid valt in. Hij vervangt Victor Jensen.

sc Heerenveen wisselt ook: Syb van Ottele voor Ché Nunnely.

🔃 Dubbele wissel bij thuisploeg

57

Direct nadat Souffian El Karouani een bal op aangeven van Isac Lidberg een metertje naast schiet, voert Kees van Wonderen een dubbele wissel door.

Ion Nicolaescu en Patrick Wålemark vervangen Anas Tahiri en Osame Sahraoui.

⚽️ GOAL! 0-2!

48

Zo, dat is uit de kleedkamer komen zeg!

FC Utrecht begint flitsend aan de tweede helft en verdubbelt de marge. Sam Lammers schiet de bal hard de verre hoek in: 0-2!

▶️ De bal rolt weer!

46

Het tweede deel van sc Heerenveen – FC Utrecht is van start.

Geen wissels halverwege.

⏸️ Rust

45

Het is rust in het Abe Lenstra Stadion.

FC Utrecht kan terugkijken op een goede eerste helft. De ploeg geeft weinig kansen weg, krijgt er zelf zo nu en dan wél. En, niet geheel onbelangrijk: staat op voorsprong, dankzij een doelpunt van Isac Lidberg.

🟨 Jensen bestraft

39

Victor Jensen is de eerste speler die op de bon wordt geslingerd vanavond door Jeroen Manschot. De Deen van FC Utrecht krijgt geel voor een overtreding langs de zijlijn.

⚽️ GOAL! 0-1!

37

FC Utrecht neemt de leiding in Friesland!

Na een hoekschop valt de bal voor de voeten van Isac Lidberg, die hier in Heerenveen doorgaat waarmee hij afgelopen woensdag in Utrecht eindigde: scoren!

sc Heerenveen 0, FC Utrecht 1! 

⏸️ Een korte pauze

21

Een korte break: spelers, stafleden en officials die deelnemen aan de Ramadan krijgen, nu de zon is ondergegaan, de gelegenheid iets te eten en drinken.

🧤 Barkas belangrijk!

14

Nick Viergever verkijkt zich op de snelheid van Ché Nunnely. De oud-jeugdspeler van FC Utrecht komt in balbezit en schiet: Vasilis Barkas komt goed van zijn lijn, verkleint zodoende zijn doel en houdt de bal tegen.

Knappe save!

🧤 Lammers stuit op Van der Hart

12

Opnieuw een flinke kans voor FC Utrecht. Deze keer komt na een vrije trap de bal voor de voeten van Sam Lammers, die in het duel met zijn voormalige club door Mickey van der Hart van scoren wordt afgehouden.

💥 Kopkans voor Jensen

7

De eerste FC Utrecht-kans komt op naam van Victor Jensen. Hij kopt van dichtbij de bal net naast het doel van Mickey van der Hart.

▶️ Game on!

1

Er is afgetrapt in Friesland: sc Heerenveen – FC Utrecht is begonnen.

FC Utrecht speelt in de tweede helft in de richting van de fanatieke aanhang van de Friezen en voetbalt voor de break dus naar het uitvak toe; met daarin 573 meegereisde supporters van de Utrechtse FC.

⏱️ Bijna zover

19.36 uur

De aftrap nadert, het Abe Lenstra Stadion stroomt langzaam vol. Enkele beelden van de warming-up.

📸 Barkas bereidt zich voor

19.25 uur

Doelman Vasilis Barkas is, als eerste van de spelers van FC Utrecht, begonnen aan de warming-up

👀 De elf van de tegenstander

19.10 uur

Kees van Wonderen heeft zijn elftal inmiddels ook bekendgemaakt.

De basiself van sc Heerenveen: Mickey van der Hart; Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely, Simon Olsson, Osame Sahraoui, Anas Tahiri, Thom Haye, Oliver Braude.

👋 'Wolkom!'

18.59 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn inmiddels ook aangekomen bij het Abe Lenstra Stadion.

Wolkom, mannen!

🗞️ Opstelling

18.34 uur

Dit is ‘m: de opstelling van FC Utrecht voor sc Heerenveen-uit. Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen woensdag enkele wijzigingen in de equipe van Hoofdtrainer Ron Jans.

Zo staat Mark van der Maarel in de basis, in plaats van Niklas Vesterlund. Voor Van der Maarel is het voor het eerst sinds 6 oktober 2023 dat hij aan de start staat. En ook Isac Lidberg begint aan de match; hij neemt de plek in van Othmane Boussaid. Voor Lidberg dateert zijn vorige basisplek van 26 november 2023.

De derde mutatie: Oscar Fraulo start in plaats van Can Bozdogan. Fraulo viel afgelopen woensdag in de rust van PEC Zwolle-thuis in en bereidde vervolgens twee treffers voor. Dat zijn net zoveel assists als Fraulo in de 25 Eredivisiewedstrijden daarvoor op zijn naam schreef.

Opnieuw maken ook enkele talenten van Jong FC Utrecht deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Vanavond zijn dat Andreas Dithmer, Joshua Mukeh, Nazjir Held, Silas Andersen en Lynden Edhart. Andersen maakte onlangs al zijn debuut, de anderen hopen dat ongetwijfeld straks in Friesland te gaan doen.

 

📍 Gearriveerd

17.24 uur

De mediacrew van FC Utrecht is van de partij in Friesland, waar over naar verwachting een dik uur ook de spelers en stafleden arriveren.

Alvast een kijkje in het Abe Lenstra Stadion:

👏 Een goede awayday gewenst!

15.02 uur

Een uitwedstrijd op zondagavond in Friesland: voor bij wie de wekker maandagmorgen weer vroeg rinkelt, alleszins geen ideaal scenario.

En toch zijn er vandaag meer FC Utrecht-supporters van de partij in het Abe Lenstra Stadion dan de afgelopen jaren.

Voor wie naar Heerenveen afreist: een goede reis en een fijne awayday gewenst!

📊 Feitjes en weetjes

13.30 uur

Sam Lammers heeft na 12 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht 5 goals en 3 assists achter zijn naam staan. In het seizoen 2018/2019 verhuurde PSV hem aan sc Heerenveen en in Friese dienst scoorde Lammers toen 16 keer in 31 matchen.

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar de wedstrijd van vanavond lees je HIER.

👀 Arbitrage

12.22 uur

Jeroen Manschot leidt de wedstrijd vanavond. Een blik op het volledige arbitrale zestal:

📺 Matchday Preview

11.03 uur

“Er zit soms helemaal geen logica in, in fases waarin je goed of slecht speelt”, zegt Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht in de voorbeschouwing op sc Heerenveen-uit. “Maar we willen eigenlijk negentig minuten goed spelen, maar dat is nog wel eens lastig.”

Bekijk de volledige Match Preview, waarin ook Sam Lammers uitgebreid aan bod komt:

🔙 Vandaag een jaar geleden...

09.28 uur

Precies een jaar geleden maakt FC Utrecht ook een trip naar het noorden. Op 7 april 2023 staat FC Groningen-uit op het programma. Doelpunten van Tasos Douvikas en Bas Dost leveren de Utrechters een 1-2 zege op tegen De Trots van het Noorden.

Enkele foto’s van die partij:

⚔️ Matchday!

08.00 uur

De derde wedstrijddag voor FC Utrecht in een tijdsbestek van acht dagen tijd: na Feyenoord-uit en PEC Zwolle-thuis is het vanavond tijd voor een pot tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.