fc-utrecht-logo

0 - 2

Almere City FC

FC Utrecht verslikt zich in Almere City FC

FC Utrecht heeft op eigen veld verloren van Almere City FC. De bezoekers uit Flevoland maakten in een door dik 22 duizend toeschouwers bezocht Stadion Galgenwaard in de slotfase het verschil: 0-2.

Liveblog laatst geupdate om:
30-09-2023 om 22.55

Jans: ‘Als team gaan we door’

22.55 uur

Hoofdtrainer Ron Jans reageert na afloop van FC Utrecht - Almere City FC.

📸 Wedstrijd in beeld

21.12 uur

De wedstrijd FC Utrecht - Almere City FC in beeld:

📊 Statistieken

20.59 uur

De statistieken van FC Utrecht - Almere City FC, editie 2023/2024:

📄 Karakteristieken

20.56 uur

De karakteristieken die horen bij de wedstrijd van vanavond: 

FC Utrecht - Almere City FC 0-2 (0-0)
80. Thomas Robinet 0-1
89. Rajiv van La Parra 0-2

Gele kaarten: Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (FC Utrecht), Damian van Bruggen, Loïc Mbe Soh, Yann Kitala, Peer Koopmeiners (Almere City FC).

Rode kaart: 63. Hugo Novoa (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 22.177.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (46. Hugo Novoa), Ryan Flamingo, Modibo Sagnan, Nick Viergever (84. Zakaria Labyad); Can Bozdogan, Oscar Fraulo, Victor Jensen; Ole Romeny (46. Marouan Azarkan), Mats Seuntjens (76. Isac Lidberg), Othmane Boussaid (67. Mark van der Maarel).

Opstelling Almere City FC: 
Nordin Bakker; Hamdi Akujobi, Loïc Mbe Soh, Damian van Bruggen (57. Yoann Cathline), Théo Barbet, Sherel Floranus; Peer Koopmeiners, Stije Resink, Rajiv van La Parra; Thomas Robinet (88. Lance Duijvestijn), Yann Kitala (70. Kornelius Hansen).

⏱️ Afgelopen

90

Het zit erop in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht verslikt zich in Almere City FC: 0-2.

⚽️ 0-2...

89

Almere City FC verdubbelt de marge. Van dichtbij is Rajiv van La Parra trefzeker: 0-2.

🟨 Fraulo bestraft

88

Een overtreding van Oscar Fraulo. De Deen krijgt geel.

🔃 Duijvestijn komt erin

88

Bij Almere City FC komt Lance Duijvestijn erin. Hij lost doelpuntenmaker Thomas Robinet af.

🔃 Labyad voor Viergever

84

Een wissel bij FC Utrecht, dat nu alles op alles zal moeten zetten om een nederlaag af te wenden. Zakaria Labyad vervangt Nick Viergever. 

⚽️ 0-1...

80

Het staat 0-1. Een kopbal van Thomas Robinet zet de bezoekers op voorsprong.

🔃 Aanvallende troef

76

Een nieuwe aanvallende troef voor FC Utrecht: Isac Lidberg vervangt Mats Seuntjens.

💥 Bijna!

72

Het zijnet! Oscar Fraulo poeiert de bal in het zijnet! De Deen speelt zichzelf vrij en haalt hard uit vanuit een moeilijke hoek: bijna. 

🔃 Pastoor wisselt

70

Almere City FC-aanvaller Yann Kitala verlaat het veld en wordt vervangen door Kornelius Hansen

🔃 Van der Maarel komt erin

67

Een derde vervanging bij FC Utrecht. Mark van der Maarel lost Othmane Boussaid af. 

🟥 Novoa moet eraf

63

Opnieuw geel voor Hugo Novoa, en dus een rode kaart voor de Spaanse FC Utrecht-invaller.

🟨 Novoa op de bon

60

Opnieuw geel, nu voor FC Utrecht-invaller Hugo Novoa.

🔃 Wissel bij bezoekers

57

Ook een vervanging nu bij Almere City FC: aanvaller Yoann Cathline komt voor verdediger Damian van Bruggen. Dat zegt wat over de intenties van de Flevolanders.

👀 Bijna!

50

Nordin Bakker kijkt de bal naast!

Na een prachtige uittrap van Vasilis Barkas krijgt Mats Seuntjens een schietkans. De aanvaller schiet: een metertje naast.

🔃 Dubbele wissel

46

De tweede helft is begonnen, en aan de kant van FC Utrecht halverwege twee vervangingen. Hugo Novoa voor Hidde ter Avest, Marouan Azarkan voor Ole Romeny.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Utrecht.

FC Utrecht heeft in het grootste deel van de eerste helft het veldoverwicht gehad, maar in de slotfase van het eerste deel van de match waren de Flevolanders nog dicht bij een openingstreffer.

🟨 Kitala krijgt geel

45

Op de valreep van de eerste helft krijgt aanvaller Yann Kitala van Almere City FC een gele kaart, de derde van de avond voor de Flevolanders.

👀 Kansen voor de bezoekers

45

Kansen nu voor Almere City FC. Vasilis Barkas en de lat zorgen ervoor dat FC Utrecht niet op achterstand komt.

🟨 Flamingo bestraft

38

Balverlies bij FC Utrecht, en dan probeert Ryan Flamingo een Almeerse tegenaanval in de kiem te smoren. Dat lukt, maar niet zonder averij: geel vanwege een overtreding op Rajiv van La Parra.

💥 Seuntjens gevaarlijk

28

Een heerlijke pass van Oscar Fraulo en een goede poging van Mats Seuntjens. Opnieuw is goalie Nordin Bakker een sta-in-de-weg.

🟨 Opnieuw geel

27

En ook een tweede Almeerse verdediger incasseert een gele kaart: Loïc Mbe Soh gaat het boekje van Edwin van de Graaf in.

🚀

25

Wat een knal van Ole Romeny! Een vuurpijl! Maar helaas voor FC Utrecht en de aanvaller: goalie Nordin Bakker keert zijn inzet. 

🟨 Van Bruggen op de bon

22

Geel voor aanvoerder Damian van Bruggen van Almere City FC. Van Bruggen, een geboren Utrechter wiens opa Ries Coté in het verleden voor de Utrechtse FC speelde, begaat een overtreding op het middenveld.

👏 Applaus

4

Het spel ligt even stil, iedereen binnen en buiten de lijnen applaudisseert en staat op die manier stil bij de slachtoffers van het drama in Rotterdam, en hun nabestaanden.

▶️ Game on!

1

De bal rolt, FC Utrecht - Almere City FC is begonnen!

In een sfeervol Stadion Galgenwaard speelt FC Utrecht in de eerste helft richting de Cityside en, dus, na de break in de richting van de Bunnikside.

📋 Opstelling

17.30 uur

Deze elf spelers staan namens FC Utrecht aan de aftrap van de wedstrijd tegen Almere City FC.

Ten opzichte van vorige week drie wijzigingen in de basiself. Onder de lat is Vasilis Barkas weer inzetbaar. Hij neemt de plek over van Mattijs Branderhorst. Modibo Sagnan en Nick Viergever beginnen eveneens aan de wedstrijd en dat gaat ten koste van Mark van der Maarel en Souffian El Karouani.

El Karouani was tot nu toe de enige speler die namens FC Utrecht geen speelminuut miste dit seizoen. Deze jaargang maakten tot nu toe 26 verschillende spelers in de Eredivisie hun opwachting.

Boussaid bereikt vandaag een mijlpaal. Hij speelt zijn 100ste Eredivisiewedstrijd namens FC Utrecht. Zes Belgen vierden dat jubileum al eerder: Stefaan Tanghe (160), Tom van Mol (138), Hans Somers (119), Jan Wuytens (119), Stijn Vreven (113) en Tom Caluwé (105).

💬 Voorbeschouwen met Van der Maarel en Seuntjens

15.10 uur

Verdediger Mark van der Maarel en aanvaller Mats Seuntjens laten hun licht schijnen over de wedstrijd van vandaag:

📸 Rondje door het stadion

13.42 uur

Vaste prik in aanloop naar de thuis- en uitduels van FC Utrecht: een album met foto's van de speellocatie. Nu nog leeg, straks zo goed als helemaal vol: Stadion Galgenwaard.

📺 Match Preview

13.00 uur

“Een ideale kans om te laten zien hoe we willen voetballen en dat het publiek erachter gaat staan. Die kans die gaan we grijpen ook”, zegt Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht over het duel met Almere City FC.

Bekijk de volledige Match Preview en laat je in iets meer dan acht minuten helemaal bijpraten over de pot tegen de Flevolanders: 

🙏 Minuut applaus in derde minuut

12.00 uur

FC Utrecht vraagt iedereen die van de partij is bij de thuiswedstrijd tegen Almere City FC om in de derde minuut te applaudisseren. Hiermee wil de Utrechtse FC, ook namens de Supportersverenigingen, vanuit het hart medeleven tonen aan de nabestaanden van de slachtoffers die deze week om het leven zijn gekomen bij het drama in Rotterdam.

Dat er juist in de derde minuut wordt geapplaudisseerd door iedereen in Stadion Galgenwaard is symbolisch. Bij de tragische gebeurtenissen in Rotterdam kwamen deze week namelijk drie mensen om het leven: een 14-jarig meisje, een 39-jarige vrouw en een 43-jarige man.

🏟️ Houd rekening met drukte

11.30 uur

Het wordt druk vanavond in en rondom Stadion Galgenwaard. Houd, voor zover mogelijk, rekening met die drukte en kom op tijd richting het Herculesplein.

De Bunnikside is voor het duel met Almere City FC al uitverkocht. Voor de overige tribunes zijn nog kaarten beschikbaar, ONLINE en in de Fanshop. En vanavond, vanaf 17.15 uur, ook bij de stadionkassa's.

👀 Legendarische duels

11.00 uur

Vandaag in 1981 speelt FC Utrecht een Europese thuiswedstrijd in Arnhem. Liefst 20.00 toeschouwers zijn van de partij op Nieuw-Monnikenhuize, waar de Utrechters het afleggen tegen HSV: 3-6. Bijzonder detail: FC Utrecht – HSV is de drukst bezochte wedstrijd aller tijden op het inmiddels verdwenen Nieuw-Monnikenhuize, dat jarenlang de vaste thuisbasis is van Vitesse voordat die club in 1998 verhuist naar GelreDome.

FC Utrecht – HSV is niet het enige Europese FC Utrecht-affiche met daarop de datum 30 september. Dat geldt ook voor FC Porto-uit (1982), Linzer ASK-thuis (1987), Djurgardens-uit (2004) en Liverpool-thuis (2010).

🥳 Proficiat, Jan!

10.00 uur

Eén oud-speler van FC Utrecht is vandaag jarig: Jan Oosterhuis. De in Culemborg geboren middenvelder viert vandaag zijn 60ste verjaardag.

Oosterhuis speelt jarenlang voor FC Wageningen, voordat hij in het begin van de jaren negentig neerstrijkt bij FC Utrecht. Als prof voetbalt Oosterhuis na zijn Utrechtse periode ook nog voor De Graafschap en HFC Haarlem.

Al jaren is Oosterhuis trainer. Dit seizoen staat hij voor de groep bij VV OSC uit het Gelderse Oosterhout.

Gefeliciteerd, Jan!

⚽️ Primeur

09.00 uur

Het is voor het eerst dat FC Utrecht een competitiewedstrijd speelt tegen Almere City FC. De afgelopen jaren komt Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie al wel regelmatig uit tegen de Flevolanders.

Dertien keer staat de beloftenploeg van FC Utrecht tegenover het eerste elftal van de Almeerders. Alleen op 2 december 2019 winnen de Utrechtse talenten. Het wordt die dag op Sportcomplex Zoudenbalch 3-1 voor Jong FC Utrecht, waarvoor Vaclav Cerny, Issah Abass en Odysseus Velanas de doelpunten maken.

In de archieven hebben we nog wat foto's gevonden van die partij:

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Een primeur vanavond: FC Utrecht speelt tegen Almere City FC. Nog nooit eerder kwamen beide ploegen elkaar tegen in een officiële wedstrijd.