NEC

3 - 0

fc-utrecht-logo

FC Utrecht verliest van NEC

FC Utrecht heeft verloren van NEC. In Nijmegen werd het vanavond (zaterdag) 3-0 voor de Gelderlanders, die halverwege al met 2-0 aan de leiding gingen.

Liveblog laatst geupdate om:
25-09-2023 om 10.41

'In de eerste helft het laten liggen'

22.01 uur

Hidde ter Avest over de nederlaag tegen NEC.

'Geloof er heilig in dat we stappen gaan maken'

21.55 uur

“Dat we niet in een rechte lijn naar boven zullen stomen”, reageerde Hoofdtrainer Ron Jans op de vraag wat hij na afloop van de nederlaag tegen NEC in de kleedkamer heeft gezegd. “Het zal met vallen en opstaan gaan. Als je kijkt naar de uitslag van vandaag, en dan met name de eerste helft, dan was het vooral vallen. Ze hebben alleen nooit opgegeven, we zijn steeds op zoek gegaan naar die goal. De strafschop maakte de wedstrijd uiteindelijk dood.”

“Maar wij gaan gewoon door. Ik geloof er heilig in dat we stappen gaan maken. Daar heb ik vandaag ook wel

Statistieken

20.53 uur

De statistieken die horen bij NEC - FC Utrecht, editie 2023/2024:

Karakteristieken

20.48 uur

De gegevens die horen bij NEC - FC Utrecht op een rij:

NEC - FC Utrecht 3-0 (2-0)
31. Dirk Proper 1-0
34. Magnus Mattsson 2-0
52. Bas Dost (strafschop) 3-0

Gele kaarten: Calvin Verdonk (NEC), Victor Jensen, Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.500.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling NEC:
Jasper Cillessen (31. Robin Roefs); Bart van Rooij, Philippe Sandler (72. Mathias Ross), Bram Nuytinck, Calvin Verdonk; Dirk Proper, Lasse Schöne, Magnus Mattsson; Rober Gónzalez (72. Mees Hoedemakers), Bas Dost (66. Koki Ogawa), Sontje Hansen (66. Youri Baas).

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Mark van der Maarel (61. Modibo Sagnan), Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Victor Jensen (61. Zakaria Labyad), Oscar Fraulo (79. Bart Ramselaar); Ole Romeny (61. Marouan Azarkan), Mats Seuntjens (61. Isac Lidberg), Othmane Boussaid.

⏹️ Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken: FC Utrecht incasseert een 3-0 nederlaag in Nijmegen tegen NEC.

Branderhorst redt

82

NEC, dat in de tweede helft het initiatief aan FC Utrecht laat, komt via een snelle uitbraak tot een kans. Koki Ogawa schiet, Mattijs Branderhorst redt knap.

🔃 Ramselaar valt in

79

Nog een wissel bij FC Utrecht. Bart Ramselaar lost Oscar Fraulo af.

💪 Knappe kopbal

75

Een knappe kopbal van invaller Isac Lidberg. De Zweed geeft de bal voldoende kracht én richting mee, maar NEC-goalie Robin Roefs redt al even knap.

🔃 Twee vervangingen

72

Na een voorzet van Othmane Boussaid een kopkans voor Isac Lidberg: net naast.

Vervolgens direct twee wissels bij NEC. Daar komen Mees Hoedemakers en Mathias Ross voor Rober González en Philippe Sandler.

🔃 Dubbele wissel bij NEC

66

Nu ook twee vervangingen aan Nijmeegse kant. Bas Dost en Sontje Hansen staan hun plek af aan Koki Ogawa en Youri Baas.

🔃 Vier wissels

61

In één keer vier wissels bij FC Utrecht.

Mark van der Maarel, Victor Jensen, Ole Romeny en Mats Seuntjens verlaten het veld. Voor dat kwartet in de plaats: Modibo Sagnan, Zakaria Labyad, Marouan Azarkan en Isac Lidberg.

🟨 Van der Maarel het boekje in

58

Mark van der Maarel begaat op het middenveld een overtreding op Rober González en wordt bestraft met een gele kaart.

⚽️ 3-0...

52

NEC vergroot de voorsprong. Bas Dost benut een penalty: 3-0.

▶️ De bal rolt weer

46

De bal rolt weer, de tweede helft is begonnen in het Goffertstadion.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Nijmegen. FC Utrecht kijkt aan tegen een 2-0 achterstand.

De Domstedelingen hebben tijdens deze eerste helft moeite om tussen de Nijmeegse linies door te spelen en om tot kansen te komen. Ook de Gelderlanders krijgen niet veel kansen, maar met de mogelijkheden die zich voordoen, gaat de equipe van Rogier Meijer goed om.

🟨 Jensen bestraft

45

FC Utrecht leidt balverlies en vervolgens maakt Victor Jensen een overtreding. De Deen wordt bestraft met een gele kaart.

⚽️ 2-0...

34

En daar is ook de 2-0. Van dichtbij is Magnus Mattsson trefzeker.

⚽️ 1-0...

31

NEC neemt de leiding. Dirk Proper schiet de bal de hoek in: 1-0.

🔃 NEC moet wisselen

31

Een noodgedwongen wissel bij NEC: keeper Jasper Cillessen wordt vervangen door Robin Roefs.

📍 Opnieuw Nijmeegs gevaar

20

Opnieuw een mogelijkheid voor NEC. Van dichtbij schiet Bas Dost de bal over het door Mattijs Branderhorst verdedigde doel.

FC Utrecht heeft in de openingsfase van de wedstrijd moeite om door de Nijmeegse linies te voetballen. Het begin van de partij, zo zou je kunnen zeggen, is voor NEC.

🟨 Calvin Verdonk op de bon

17

Ole Romeny gaat Calvin Verdonk voorbij. De linksback van NEC maakt vervolgens een overtreding. Arbiter Dennis Higler is gedecideerd: geel voor de vleugelverdediger.

👀 Eerste kans

10

De eerste kans van de wedstrijd is voor Bas Dost. De spits, vorig jaar nog uitkomend voor FC Utrecht en nu actief voor NEC, krijgt behoorlijk wat ruimte maar maakt daarvan geen gebruik: hij kopt over.

▶️ Play!

1

We zijn van start in het Goffertstadion in Nijmegen! Lukt het FC Utrecht om de uitzege van vorige week in Almelo tegen Heracles vanavond een mooi vervolg te geven?

⏳ Kick-off over een kwartier

18.30 uur

Nog 15 minuten, dan gaat de bal rollen in het Goffertstadion.

📸 Aankomst in beeld

17.59 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn inmiddels natuurlijk ook van de partij in Nijmegen.

De aankomst van de Utrechtse FC in beeld:

📬 De elf van de tegenstander

17.22 uur

Ook de opstelling van NEC is bekend.

De Nijmegenaren beginnen met deze elf aan de wedstrijd: Jasper Cillessen; Philippe Sandler, Magnus Matsson, Sontje Hansen, Rober González, Bas Dost, Bram Nuytinck, Lasse Schöne, Calvin Verdonk, Bart van Rooij, Dirk Proper.

📋 Opstelling

17.14 uur

Hier is-ie: de opstelling van FC Utrecht voor het duel van vanavond in Nijmegen. 

Ten opzichte van vorige week één wijziging in de basiself: Mattijs Branderhorst staat onder de lat. De doelman uit Tiel gaat vanavond debuteren voor FC Utrecht en doet dat uitgerekend tegen de club waarvoor hij vorig seizoen nog speelde.

📍 Een kijkje in het Goffertstadion

16.17 uur

Terwijl de spelersbus vanuit Utrecht onderweg is naar Nijmegen, is de mediacrew van de Utrechtse FC al in de Gelderse stad gearriveerd. Dat geeft mooi even de kans om een rondje door het Goffertstadion te maken!

👀 Match Preview

13.38 uur

In iets meer dan tien minuten tijd kom je zo ongeveer alles te weten wat er te weten valt over NEC - FC Utrecht, in een nieuwe aflevering van Match Preview:

📊 Feitjes en weetjes

12.17 uur

FC Utrecht won in de Eredivisie 34 keer van NEC. Alleen van Willem II (39), Sparta Rotterdam (35) en FC Groningen (35) won de Utrechtse FC vaker.

Benieuwd naar meer feitjes en weetjes over de wedstrijd van vanavond? Lees ze HIER.

🏟️ Weer een vol uitvak

11.29 uur

Ook vandaag weet het team van Ron Jans zich verzekerd van maximale support. Nadat eerder dit seizoen de uitvakken tijdens de uitduels met PSV, PEC Zwolle en Heracles Almelo al uitverkocht waren, gingen voor NEC-uit alle tickets voor het gastenvak ook in hoog tempo over de toonbank.

Aan iedereen die vanavond van de partij is in Nijmegen: alvast een goede reis gewenst!

📺 Voorbeschouwen in FC Utrecht TV

10.43 uur

Vooruitblikken op NEC - FC Utrecht: natuurlijk, dat gebeurt in de nieuwe aflevering van FC Utrecht TV volop. Niet alleen Souffian El Karouani en Ole Romeny buigen zich over het duel in Nijmegen, ook oud-speler Cedric van der Gun deelt zijn verwachtingen over de pot tussen de Gelderlanders en de Utrechters:

🏙️ Nijmegenaren

10.00 uur

Zonder twijfel is NEC-uit een bijzondere wedstrijd voor Ole Romeny. De aanvaller van FC Utrecht is geboren in Nijmegen en speelde 77 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Gelderlanders.

Ook Willem Janssen, die tegenwoordig tot de technische staf van FC Utrecht behoort, is geboren in Nijmegen. Hij speelde echter nooit voor de Nijmegen Eendracht Combinatie. Doelman Mattijs Branderhorst en verdediger Souffian El Karouani wél, maar zij zagen dan weer niet het levenslicht in de Keizerstad.

📆 FC Utrecht op 23 september

09.00 uur

De laatste zege van FC Utrecht op 23 september dateert van 2007. Toen ging de FC uit de Domstad op bezoek bij sc Heerenveen. Twee goals van Robin Nelisse en een treffer van Giuseppe Rossini in de laatste minuut van de wedstrijd waren precies genoeg voor een driepunter: 2-3.

In 1973 kwam FC Utrecht voor het eerst in actie op 23 september. HFC Haarlem kwam toen op bezoek en werd met 2-0 verslagen dankzij doelpunten van Leo van Veen en André Hulshorst.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Op naar Nijmegen!