11 weetjes over NEC - FC Utrecht

21 september 2023

Over Souffian El Karouani, uitverkochte uitvakken, Ron Jans en nog veel meer.

Scoorde FC Utrecht afgelopen weekend een driepunter in Almelo tegen Heracles, zaterdag neemt het team van Hoofdtrainer Ron Jans het in Nijmegen op tegen NEC. 11 weetjes over het duel in het Goffertstadion, powered by Unibet.

FC Utrecht won in de Eredivisie 34 keer van NEC. Alleen van Willem II (39), Sparta Rotterdam (35) en FC Groningen (35) won de Utrechtse FC vaker.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 7 Eredivisiewedstrijden tegen NEC: 4 overwinningen, 3 remises.

Op eigen veld scoorde NEC dit seizoen in de Eredivisie 6 keer in 2 duels. Het werd 3-4 tegen Excelsior en 3-0 tegen RKC Waalwijk. Alleen in 1976/1977 (13 goals), 2002/2003 (8 treffers) en 1980/1981 (7 doelpunten) scoorde NEC vaker dan 6 keer in zijn eerste 3 Eredivisiethuiswedstrijden van het seizoen.

FC Utrecht won afgelopen weekend in Almelo van Heracles. De laatste keer dat FC Utrecht opeenvolgende uitduels won in de competitie, was in het najaar van 2022 onder leiding van Henk Fraser.

Bas Dost speelde vorig seizoen voor FC Utrecht en komt nu uit voor NEC. De spits was bij sc Heerenveen in de 73 duels die hij onder leiding van FC Utrecht’s huidige Hoofdtrainer Ron Jans speelde goed voor 52 goals.

Souffian El Karouani en Mattijs Branderhorst speelden de voorbije jaargang voor NEC en behoren nu tot de selectie van FC Utrecht.

Van de laatste 7 Eredivisiedoelpunten die FC Utrecht maakte, kwamen er 5 uit hoekschoppen.

Magnus Matsson is dit seizoen zowel de meest scorende NEC’er (2 doelpunten, evenals Koki Ogawa) als de voetballer die namens de Nijmegenaren de meeste doelpunten heeft voorbereid: 2 stuks.

In een mum van tijd waren ze alle 500 over de toonbank gegaan: de kaarten voor het uitvak van het Goffertstadion. Wat dat betreft dit seizoen nog een maximale score: ook bij de uitpartijen tegen PSV, PEC Zwolle en Heracles Almelo kon het team van FC Utrecht rekenen op maximale support vanuit het uitvak.

Als trainer won Ron Jans in de Eredivisie alleen vaker van ADO Den Haag (17 keer) dan van NEC, dat hij 14 maal versloeg.

De ploegen van Jans scoorden in de Eredivisie tegen geen club zo vaak als tegen NEC: 63 keer.