fc-utrecht-logo

3 - 2

RKC

FC Utrecht wint in waterballet van Waalwijkers

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In een waterballet kwam het team van Hoofdtrainer Ron Jans als winnaar uit de bus tegen RKC Waalwijk: 3-2.

Liveblog laatst geupdate om:
01-11-2023 om 00.28

Jans: ‘Een aantal dingen moeten echt nog beter’

00.25 uur

“Het eerste half uur was geweldig, 3-0 en dan 3-2, dan wordt het eigenlijk nog veel te spannend”, vertelt Hoofdtrainer Ron Jans na afloop van een regenachtige bekerwedstrijd in Stadion Galgenwaard. “Ik heb net in de kleedkamer gezegd dat ik het eerste half uur heb genoten en alle glimpen heb gezien van: dat moet FC Utrecht zijn. Maar er zijn ook een aantal dingen die moeten echt nog beter. Dat is niet altijd op teamniveau, maar dat kan ook op individueel niveau.”

📊 Statistieken

23.17 uur

De statistieken die horen bij de vermakelijke bekerpot van vanavond:

📋 Karakteristieken

23.12 uur

Gaat het over het bekerduel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk in 2023/2024, dan gaat het over deze hoofdrolspelers:

FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-2 (3-1)
7 Oscar Fraulo 1-0
17 Mike van der Hoorn 2-0
30 Isac Lidberg 3-0
44 Chris Lokesa 3-1
51 Chris Lokesa 3-2

Gele kaarten: Yannick Leliendal, Isac Lidberg, Jens Toornstra (FC Utrecht), Michiel Kramer, Jeffrey Bruma, Juriën Gaari (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 10.291.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest (80. Hugo Novoa), Mike van der Hoorn (72. Victor Jensen), Modibo Sagnan, Yannick Leliendal (65. Souffian El Karouani); Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Jens Toornstra; Marouan Azarkan (72. Ole Romeny), Isac Lidberg, Taylor Booth (65. Mats Seuntjens). 

Opstelling RKC Waalwijk:
Mark Spenkelink; Shawn Adewoye, Jeffrey Bruma (81. Filip Stevanovic), Juriën Gaari (69. Dario Van den Buijs), Patrick Vroegh (69. Aaron Meijers); Kevin Felida, Yassin Oukili, Raz Meir; Chris Lokesa, Michiel Kramer (46. Denilho Cleonise), Daouda Weidmann (46. Zakaria Bakkali).

⏱️ Afgelopen!

90

Het zit erop! 

FC Utrecht verslaat RKC Waalwijk met 3-2 en bekert verder!

▶️ Er wordt weer gevoetbald

90

 Na een korte onderbreking is de wedstrijd weer hervat, voor het laatste staartje van de blessuretijd.

🌩️

90

Een flits en een donder: scheidsrechter Laurens Gerrets staakt de wedstrijd diep in blessuretijd.

🟨 Toornstra op de bon

90

In de blessuretijd van zijn jubileumwedstrijd wordt Jens Toornstra nog op de bon geslingerd door Laurens Gerrets: geel voor de middenvelder van FC Utrecht.

👀 Blessuretijd ingegaan

90

De blessuretijd is ingegaan. In Stadion Galgenwaard, nog altijd in de stromende regen, wordt nog minimaal 5 minuten gevoetbald.

🔃 RKC Waalwijk wisselt nogmaals

81

Een minuut na de wissel bij FC Utrecht voert ook RKC Waalwijk een vervanging door. Aanvaller Filip Stevanovic voor verdediger Jeffrey Bruma: de intentie van die wissel is duidelijk. RKC Waalwijk gaat alles of niets spelen.

🔃 Novoa komt erin

80

Nog een wissel in de ploeg van FC Utrecht: Hugo Novoa komt erin als vervanger van Hidde ter Avest.

🔃 Twee wissels

72

En nog maar eens twee wissels: Mike van der Hoorn en Marouan Azarkan maken bij FC Utrecht plaats voor Victor Jensen en Ole Romeny.

🔃 Ook Fraser wisselt

69

Ook Henk Fraser voert twee wissels door. Dario Van den Buijs en Aaron Meijers nemen de posities over van Juriën Gaari en Patrick Vroegh.

🔃 Dubbele wissel

65

Een dubbele vervanging bij FC Utrecht.

Mats Seuntjens lost Taylor Booth af, Souffian El Karouani komt erin voor Yannick Leliendal.

🟨 Oukili krijgt een kaart

53

Yassin Oukili, oud-jeugdspeler van PVCV, is de derde speler die vanavond een kaart krijgt. De middenvelder van RKC Waalwijk moet een overtreding op het middenveld bekopen met geel.

⚽️ 3-2...

51

RKC Waalwijk heeft de aansluiting met FC Utrecht weer gevonden. Het eindstation van een sterke counter van de Brabanders is Chris Lokesa: 3-2.

🟨 Leliendal het boekje in

47

Als eerste speler van FC Utrecht vanavond gaat Yannick Leliendal het boekje van arbiter Laurens Gerrets in. De linksback van FC Utrecht krijgt geel.

▶️ De tweede helft is van start

46

In de nog altijd stromende regen, die voor zover mogelijk steeds harder uit de lucht lijkt te vallen, is de tweede helft begonnen. 

Twee wissels bij RKC Waalwijk: Denilho Cleonise en Zakaria Bakkali vervangen Michiel Kramer en Daouda Weidmann.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht gaat met 3-1 aan de leiding na een eerste helft waarin de ploeg van Ron Jans van begin tot en met minuut 43 heer en meester was, maar in de slotfase toch nog een treffer incasseerde.

⚽️ 3-1...

44

RKC Waalwijk doet wat terug. Chris Lokesa maakt er 3-1 van.

👀 Sterk FC Utrecht

39

Een sterk FC Utrecht vanavond, dat RKC Waalwijk vooralsnog volledig onder controle heeft en na een derde doelpunt de zinnen heeft gezet op een vierde treffer.

⚽️ GOOAAAAAL!

30

De derde treffer van de avond van FC Utrecht is een feit!

Vanaf de strafschopstip schiet Isac Lidberg bekwaam raak: 3-0 voor FC Utrecht!

🟨 Kramer krijgt geel

21

Aanvoerder van RKC Waalwijk Michiel Kramer begaat een wel erg stevige overtreding op Ryan Flamingo. Scheidsrechter Laurens Gerrets is gedecideerd: geel voor de spits van de Brabanders.

⚽️ GOOOAAAAAL!

17

FC Utrecht verdubbelt de marge!

De ploeg van Ron Jans deelt de lakens uit in Stadion Galgenwaard en het is aanvoerder Mike van der Hoorn die van dichtbij raak kopt: 2-0 voor FC Utrecht!

🌧️ Stromende regen

15

Het regent dat het giet vanavond in Utrecht. Toeval of niet: dat deed het de vorige keer dat FC Utrecht op 31 oktober speelde ook. Toen werd met 5-1 gewonnen van Willem II. 

Nu is FC Utrecht in de openingsfase ook heer en meester en daarvan is de door Oscar Fraulo gescoorde 1-0 het logische gevolg.

⚽️ GOOAAAAAL!

7

Ja! Raak!

Een snelle voorsprong voor FC Utrecht! Oscar Fraulo schiet de bal de verre hoek in: 1-0!

💯 x Toornstra

6

De wedstrijd is van start, en dat wil zeggen dat Jens Toornstra een bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Voor de middenvelder is de pot van vanavond zijn 100ste officiële match namens FC Utrecht. 

▶️ We zijn begonnen!

1

De bal rolt in Utrecht: voor FC Utrecht en RKC Waalwijk is editie 2023/2024 van de TOTO KNVB Beker begonnen!

📸 Warming-up in beeld

20.43 uur

Vier platen van de warming-up.

📋 De elf van de bezoekers

20.08 uur

De spelersbus van het RKC Waalwijk van oud-speler en voormalig trainer van FC Utrecht Henk Fraser heeft Stadion Galgenwaard inmiddels ook bereikt.

De basiself van de Brabanders:

📋 De basiself

19.48 uur

In de basisopstelling van FC Utrecht de nodige wijzigingen ten opzichte van de ploeg die de vorige twee duels aan de start stond.

Zo heeft Hoofdtrainer Ron Jans nu basisplekken gereserveerd voor Mattijs Branderhorst, Hidde ter Avest, Jens Toornstra, Marouan Azarkan en Isac Lidberg.

🏟️ Wat een plaatje!

19.09 uur

Wat een plaatje, hè? 

✔️ Bunnikside uitverkocht

18.27 uur

Alle kaarten voor de Bunnikside zijn voor de wedstrijd van vanavond over de toonbank gegaan. Voor de Noordtribune, Zuidtribune en Cityside zijn nog tickets verkrijgbaar. ONLINE bijvoorbeeld, maar straks ook bij de stadionkassa's.

📸 Een kijkje in Stadion Galgenwaard

17.49 uur

Een rondje door het stadion, waar om 21.00 uur de wedstrijd begint vanavond.

📖 Ook vandaag: FC Today

17.01 uur

Natuurlijk: ook vandaag wordt FC Today weer gratis verspreid in Stadion Galgenwaard. Voor wie van de partij is: veel leesplezier!

🆕 FC Utrecht op WhatsApp

16.15 uur

Sinds kort kan je FC Utrecht ook volgen via WhatsApp. Meld je VIA DEZE LINK aan op ons kanaal en ontvang ook via WhatsApp updates, nieuwtjes, feitjes en weetjes over FC Utrecht.

In de app ga je vervolgens naar het tabblad 'Updates'. Daar vind je de laatste updates van de kanalen die je volgt.

🏆 In 2003 werd het 3-1

14.59 uur

FC Utrecht – RKC Waalwijk in de beker: dat is niet voor het eerst.

In 2003 stond dat onderonsje in de achtste finales al eens op de rol. Toen namen de Brabanders de leiding in Stadion Galgenwaard, via Robert Fuchs (0-1). Daarna wist FC Utrecht het feit dat het al vanaf speelminuut 25 met een man meer voetbalde na een rode kaart voor RKC’er Serginho Greene uit te buiten. Hans van de Haar maakte gelijk (1-1), Stefaan Tanghe zorgde voor een Utrechtse voorsprong (2-1) en diezelfde Tanghe besliste in de laatste minuut de pot: 3-1.

👀 Rood-wit en geel-blauw

14.14 uur

Zeg je ‘FC Utrecht’ en ‘RKC Waalwijk’, dan komen er ongetwijfeld ook namen van de nodige spelers in je op.

Zomaar eens wat namen van spelers die zowel het Utrechtse rood en wit als het Waalwijkse geel en blauw droegen: Tim Cornelisse, Ruud Berger, Hans van de Haar, Harry Decheiver, Theo Lucius, Erik ten Hag (foto), David Nascimento en Donny de Groot.

👕 Nieuw tenue in première

13.05 uur

Een eerbetoon aan Stadion Galgenwaard. Dat is het derde tenue van FC Utrecht, waarin de ploeg vanavond voor het eerst speelt. De unieke en herkenbare vormen van de grootste sporttempel van de provincie Utrecht zijn op stijlvolle wijze verwerkt in het door Castore ontwikkelde nieuwe shirt. Voor wie dit tricot draagt, is Stadion Galgenwaard altijd dichtbij. A salute to our Stadium.

Nieuwsgierig naar meer info over dit bijzondere tenue? Kijk dan HIER.

🌪️ Match Preview

12.14 uur

“Als je zo’n toernooi een keer hebt gewonnen en we hebben met PEC Zwolle ook eens in de finale gestaan en verloren, dan weet je wat het doet met eigenlijk iedereen", zegt Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht over de TOTO KNVB Beker. "Dan haal je Europees voetbal, dat zijn prachtige momenten. Je moet eerst zover komen dat je richting finale gaat en dan gaat het nog meer leven, dat begint morgen."

In amper negen minuten alle ins en outs over de wedstrijd van vanavond:

👀 FC Utrecht O18 bekert vanmiddag al

11.48 uur

Wie niet kan wachten tot vanavond om 21.00 uur FC Utrecht - RKC Waalwijk begint, kan vanaf 16.30 uur ook al genieten van een bekerpot. Op Sportcomplex Zoudenbalch neemt FC Utrecht O18 het vanaf dat moment namelijk op tegen NEC O18.

⚖️ Een arbitraal kwartet

11.08 uur

Een arbitraal kwartet vanavond in Stadion Galgenwaard. En dus geen videoscheidsrechter en assistent-videoscheidsrechter; daarmee wordt in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker nog niet gewerkt.

📋 27 onderonsjes

09.55 uur

In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker staan 27 wedstrijden op het programma. Die partijen zijn verdeeld over vier dagen. De 27 winnaars gaan samen met Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente die vanwege hun Europese avonturen zijn vrijgeloot, de koker in voor de tweede ronde.

Dinsdag 31 oktober
18.45 uur: De Graafschap – FC Emmen
20.00 uur: De Treffers – UNA
20.00 uur: FC Lisse – FC Dordrecht
20.00 uur: Groene Ster – Vitesse
20.00 uur: VV Noordwijk – ADO Den Haag
20.00 uur: OJC Rosmalen – Almere City FC
20.00 uur: Koninklijke HFC – Go Ahead Eagles
20.00 uur: GVVV – Telstar
20.00 uur: sc Heerenveen – VVV-Venlo
20.00 uur: Quick Boys – NAC Breda
20.00 uur: SV Spakenburg – Helmond Sport
21.00 uur: FC Utrecht – RKC Waalwijk

Woensdag 1 november
18.45 uur: HHC Hardenberg – Heracles Almelo
20.00 uur: Rijnsburgse Boys – FC Groningen
20.00 uur: Sparta Nijkerk – Fortuna Sittard
20.00 uur: IJsselmeervogels – Sparta Rotterdam
20.00 uur: RKVV DEM – VV Hoogeveen
20.00 uur: AFC – PEC Zwolle
20.00 uur: RKAV Volendam – VV Eemdijk
20.00 uur: SVV Scheveningen – USV Hercules
20.00 uur: VV Katwijk – SV TEC
21.00 uur: FC Den Bosch – Excelsior

Donderdag 2 november
18.45 uur: SC Cambuur – MVV Maastricht
20.00 uur: SJC – Willem II
20.00 uur: TOP Oss – FC Eindhoven
21.00 uur: NEC – Roda JC Kerkrade

Donderdag 16 november
20.00 uur: Excelsior Maassluis – FC Volendam

📅 FC Utrecht op 31 oktober

09.10 uur

FC Utrecht kwam in 1971 voor het eerst in actie op 31 oktober. Toen werd met 2-1 gewonnen van FC Volendam. In 1976 werd door de Utrechtse FC weer gespeeld op de laatste dag van oktober. NAC Breda werd met 3-1 geklopt in Utrecht.

Ook de derde partij die FC Utrecht op 31 oktober speelde, werd gewonnen. In 1982 werd het in Limburg 1-2 tegen Fortuna.

Vitesse was het eerste team dat FC Utrecht versloeg op 31 oktober. Dat was in 1999. In Arnhem werd het toen 3-1. In 2010 speelde FC Utrecht op 31 oktober uit tegen ADO Den Haag en ook toen werden geen punten meegenomen naar de Domstad (1-0).

De laatste drie keer dat FC Utrecht in actie kwam op 31 oktober, werd steeds met grote cijfers gewonnen. In 2018 ging ASWH over de knie in de beker (5-1), in 2019 werd in Rijssen in de cup ruim gewonnen van Excelsior ’31 (1-4) en in 2021, in een drijfnat Stadion Galgenwaard, scoorde FC Utrecht op 31 oktober een Eredivisiedriepunter tegen Willem II: 5-1.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

"De strijd gaat beginnen!"