Het derde tenue van FC Utrecht: A salute to our Stadium

25 oktober 2023

Uniek shirt met Stadion Galgenwaard in de hoofdrol.

Een eerbetoon aan Stadion Galgenwaard. Dat is het derde tenue van FC Utrecht. De unieke en herkenbare vormen van de grootste sporttempel van de provincie Utrecht zijn op stijlvolle wijze verwerkt in het door Castore ontwikkelde nieuwe shirt. Voor wie dit tricot draagt, is Stadion Galgenwaard altijd dichtbij. A salute to our Stadium.

Het derde tenue van FC Utrecht is dit seizoen, net als het thuisshirt en het uittricot, een uniek design: speciaal ontworpen voor de Utrechtse FC. Voor elke Utrechter zal het bovendien een feest der herkenning zijn: Stadion Galgenwaard, met zijn tot de verbeelding sprekende constructie, speelt de hoofdrol op zowel de voor- als de achterkant van het shirt.

Maar er is meer dat ‘A salute to our Stadium’ tot een écht FC Utrecht-tricot maakt. Wat te denken van het icoontje van de Domtoren, aan de voorzijde. En de logo’s van DOS, USV Elinkwijk en Velox die subtiel zijn verwerkt op de achterkant. Bij het blauwe shirt horen blauwe kousen en een blauw broekje, waarop op stijlvolle wijze het patroon dat op het shirt staat terugkomt. De mannenversie van het broekje is voorzien van het logo van sponsor DASSY. Op het shirt prijkt het logo van Odido, hoofdsponsor van FC Utrecht. De sponsorpositie op de mouw wordt ingevuld met uitingen van nader te bepalen actuele maatschappelijke projecten en thema’s. Dit wordt mogelijk gemaakt door Unibet, dat de mouwpositie hiervoor beschikbaar stelt.

Het officiële derde tenue zal dit seizoen gedragen worden in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker.

BEKIJK SHIRT