Logo FC Volendam

1 - 0

FC Utrecht 2021 RGB

FC Utrecht verliest van FC Volendam

FC Utrecht heeft in Volendam aan het kortste eind getrokken tegen de plaatselijke FC. Een doelpunt van Robert Mühren besliste de wedstrijd: 1-0. FC Utrecht speelde dik tachtig minuten met tien man, na een rappe rode kaart voor Nick Viergever. 

Liveblog laatst geupdate om:
06-10-2023 om 23.22

'Moeten uit deze situatie zien te komen'

23.16 uur

"We staan nu laatste en we moeten zien dat we eruit komen. Alleen dat hebben we vorige week ook al gezegd. De situatie is nu alleen nog slechter geworden.”

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing van Hoofdtrainer Ron Jans.

📸 Wedstrijd in beeld

22.18 uur

Een selectie van foto's van FC Volendam - FC Utrecht:

📊 Statistieken

22.16 uur

De statistieken van de wedstrijd van vanavond:

📄 Karakteristieken

22.10 uur

De karakteristieken die horen bij FC Volendam - FC Utrecht, editie 2023/2024:

FC Volendam - FC Utrecht 1-0 (0-0)
57. Robert Mühren 1-0

Gele kaarten: Calvin Twigt, Achraf Douiri, Bilal Ould-Chikh (FC Volendam), Isac Lidberg, Oscar Fraulo (FC Utrecht).

Rode kaart: 6. Nick Viergever (FC Utrecht).

Toeschouwers: 6.525.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Volendam:
Mio Backhaus; Déron Payne (64. Oskar Buur), Damon Mirani, Brian Plat (63. Achraf Douiri), Josh Flint; Milan de Haan, Lequincio Zeefuik (79. Joey Antonioli), Calvin Twigt; Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren, Garang Kuol (87. Zach Booth).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Mark van der Maarel, Ryan Flamingo, Modibo Sagnan, Nick Viergever; Can Bozdogan, Oscar Fraulo (66. Mats Seuntjens), Zakaria Labyad (12. Souffian El Karouani, 76. Jens Toornstra); Ole Romeny (66. Anthony Descotte), Isac Lidberg, Othmane Boussaid (46. Yannick Leliendal).

⏱️ Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken: FC Utrecht verliest in Volendam met 1-0 van de plaatselijke FC.

💥 Seuntjens opnieuw bijna

88

Opnieuw een grote kans voor invaller Mats Seuntjens! Hij kopt, keeper Mio Backhaus staat goed opgesteld en houdt de bal tegen. 

FC Utrecht heeft nog een paar minuten om iets aan de achterstand te doen.

🔃 Thuisploeg wisselt

87

Nog maar eens een wissel bij FC Volendam. Zach Booth, de jongere broer van FC Utrecht's Taylor Booth, lost Garang Kuol af.

🟨 Douiri bestraft

83

Geel voor Achraf Douiri, die een overtreding maakt op het middenveld en daarmee een veelbelovende aanval van FC Utrecht onderbreekt.

🔃 FC Volendam wisselt nogmaals

78

Nog een wissel bij de thuisploeg. Lequincio Zeefuik staat zijn plek af aan Joey Antonioli.

🔃 Toornstra komt erin

75

Jens Toornstra komt erin bij FC Utrecht. Hij lost Souffian El Karouani af.

Een halve minuut eerder heeft Mats Seuntjens de gelijkmaker op zijn schoen. De invaller schiet: paal.

🔃 Dubbele Utrechtse wissel

66

Twee verse krachten in de ploeg van FC Utrecht: Mats Seuntjens en Anthony Descotte lossen Oscar Fraulo en Isac Lidberg af.

⚽️ 4-0 voor Helmond Sport

69

Martijn Kaars weet met een snoeihard afstandsschot de 4-0 binnen te schieten in Helmond.

🔃 Twee Volendamse vervangingen

64

Een dubbele wissel bij FC Volendam: Achraf Douiri vervangt Brian Plat en Oskar Buur komt voor Déron Payne bij FC Volendam.

⚽️ 1-0...

57

FC Utrecht komt op achterstand. Robert Mühren schiet van dichtbij raak: 1-0.

⚽️ Doelpunt Helmond Sport

53

Jong FC Utrecht komt op een 3-0 achterstand. Een fraai doelpunt van Giannis-Fivos Botos vlak na rust.

🔃 Leliendal debuteert

46

Yannick Leliendal maakt zijn debuut in de hoofdmacht. Hij vervangt Othmane Boussaid

▶️ Ook in Volendam rolt de bal weer

46

Ook bij FC Volendam - FC Utrecht is de tweede helft begonnen. 

🔃 Tweede helft begonnen, wissel bij Jong FC Utrecht

46

Het spel is inmiddels weer hervat voor de tweede helft in Helmond. Nazjir Held is in de ploeg gekomen voor Björn Hardley, die is achtergebleven in de kleedkamers.

Come on, Jong FC Utrecht!

⏸️ Rust in Volendam

45

De eerste helft zit erop. Het staat na 45 minuten plus vier minuten blessuretijd nog 0-0 in het Kras Stadion.

Rust bij Jong FC Utrecht

45

De Utrechtse beloftenploeg kijkt tegen een 2-0 achterstand aan in Helmond. Jesse van de Haar en Rafik El Arguioui hadden kansen op de aansluitingstreffer, maar vooralsnog weten de Utrechtse talenten het doel niet te vinden in Noord-Brabant.

👀 Zeefuik bijna

39

FC Utrecht ontsnapt, niet voor het eerst vanavond, aan een achterstand. Na een scherp aangesneden corner van FC Volendam werkt van dichtbij Lequincio Zeefuik de bal naast het doel van de Domstedelingen.

🟨 Twigt het boekje in

35

Ook een FC Volendam-speler nu het boekje in van de arbiter. Calvin Twigt werkt Ole Romeny naar de grond en onderbreekt daarmee een veelbelovende aanval: geel.

🟨 Twee keer op de bon

20

Twee spelers van FC Utrecht gaan op de bon. Isac Lidberg begaat een overtreding en wordt met een prent bestraft. Oscar Fraulo is het daar niet mee eens, laat dat blijken en krijgt ook geel.

👏 Barkas redt knap

15

Twee keer al brengt Vasilis Barkas in de openingsfase redding. In beide gevallen weerhoudt hij Robert Mühren van scoren.

FC Volendam is, mede vanwege de rappe rode kaart voor FC Utrecht, de bovenliggende partij tot nu toe. 

⚽️ Helmond Sport verdubbelt marge

13

Joseph Amuzu zet de thuisploeg op een 2-0 voorsprong in het GS Staalwerken Stadion in Helmond.

🔃 El Karouani erin

12

Een wissel bij FC Utrecht, dat de vrijgekomen linksbackpositie na de rode kaart voor Nick Viergever liet invullen door Othmane Boussaid. Die plek wordt nu overgenomen door Souffian El Karouani, die Zakaria Labyad vervangt.

⚽️ Doelpunt Helmond Sport

4

In Noord-Brabant pakt Helmond Sport een snelle voorsprong. Martijn Kaars zet de Helmonders op 1-0 tegen Jong FC Utrecht.

🟥 Viergever eraf

5

FC Utrecht moet verder met tien man. Nick Viergever begaat op het middenveld een overtreding. Eerst lijkt het geel te zijn, maar na een VAR-check volgt er rood voor de captain van de Utrechters.

Ook in Helmond rolt de bal

1

Jesse van de Haar heeft afgetrapt in Helmond. In het GS Staalwerken Stadion rolt de bal!

Come on, Jong FC Utrecht!

▶️ De bal rolt in Volendam

1

FC Volendam - FC Utrecht is begonnen. 

FC Utrecht speelt in de eerste helft richting de Volendamse fanatiekelingen en na de rust richting het uitvak, dat vanavond helaas leeg blijft.

📋 De elf van FC Volendam

19.44 uur

De ploeg van de oranje-zwarten: Mio Backhaus; Brian Plat, Damon Mirani, Bilal Ould-Chikh, Garang Kuol, Calvin Twigt, Robert Mühren, Lequincio Zeefuik, Déron Payne, Josh Flint, Milan de Haan.

19.33 uur

Supporters van FC Utrecht zijn vanavond niet welkom bij de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Dat is zojuist, amper twee uur voor de aftrap van het duel in Volendam, besloten door Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam. FC Utrecht is even verbaasd als verbolgen over dit besluit alsmede het feit dat dit zo kort voor de wedstrijd is genomen.

Lees er HIER meer over.

🇺🇸 Van Hees erbij

18.54 uur

Een nieuwe naam in de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Rickson van Hees. De rechtsback van Jong FC Utrecht maakt zijn debuut op het wedstrijdformulier bij een officieel duel van het eerste elftal van FC Utrecht. Hij draagt vandaag, als het tot een invalbeurt komt, het shirt met rugnummer 35.

XI Jong FC Utrecht

18.50 uur

Jong FC Utrecht is inmiddels gearriveerd in het GS Staalwerken Stadion in Helmond. Daar trapt het elftal van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren om 20.00 uur af tegen Helmond Sport. Met deze elf namen begint de Utrechtse beloftenploeg aan dat duel.

📋 De elf van FC Utrecht

18.30 uur

Dit is 'm: de ploeg van FC Utrecht voor FC Volendam-uit!

🏟️ Een rondje door het Kras Stadion

17.37 uur

De mediacrew van FC Utrecht is gearriveerd in Volendam. Nu het er nog rustig is: tijd voor een rondje door het Kras Stadion!

💬 'Dan moet je opstaan'

14.53 uur

“Het is de enige ploeg die onder ons staat en ze zullen ook bloed ruiken”, zegt Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht over de tegenstander van vanavond. “Wij zien dit vooral als een kans voor ons om omhoog te komen. We krijgen kritiek en voor een groot gedeelte ook terecht, maar dan moet je opstaan en niet je pootjes laten hangen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van de oefenmeester in de Match Preview: 

👀 Booth vs Booth

14.20 uur

FC Volendam – FC Utrecht is in potentie ook een broedertwist. Taylor Booth speelt voor FC Utrecht, zijn jongere broer Zach voor FC Volendam. Als ze vanavond tegenover elkaar staan, is dat natuurlijk bijzonder. Al gebeurde het in de Eredivisie wel eens vaker dat buitenlands broers tegen elkaar uitkwamen. Wat te denken van de gebroeders Vidmar (Aurelio en Tony), Arveladze (Arkhil en Shota) en Elm (Rasmus en Viktor).

Nog veel meer weetjes in aanloop naar de wedstrijd van vanavond kun je HIER lezen.

📺 De blik op FC Volendam-uit

13.44 uur

Ryan Flamingo en Oscar Fraulo blikken in de nieuwste aflevering van FC Utrecht TV vooruit op FC Volendam-uit. Bovendien komen een aantal mooie goals uit eerdere edities van dat onderonsje aan bod. En nog veel meer natuurlijk, zoals Jong FC Utrecht - NAC Breda en FC Utrecht O18 - Vitesse O18. Veel kijkplezier!

⚔️ Ook matchday voor Jong FC Utrecht

13.00 uur

Niet alleen FC Utrecht’s eerste elftal speelt vanavond, ook de beloftenploeg komt in actie. Jong FC Utrecht speelt een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. En natuurlijk volgen vanuit Noord-Brabant vandaag op deze plek ook updates over Helmond Sport – Jong FC Utrecht.

👏 Maximale support

12.32 uur

FC Utrecht kan voor de vijfde keer op rij rekenen op de steun van een uitverkocht uitvak. Na maximale support voor de Utrechtse FC in Eindhoven, Zwolle, Almelo en Nijmegen gingen ook voor FC Volendam-uit de tickets voor het uitvak in hoog tempo over de toonbank.

4️⃣ De eeuwige nummer 4

12.08 uur

6 oktober: een bijzondere en beladen datum voor FC Utrecht. Het is immers de geboortedag van David di Tommaso. De Fransman zag op deze dag in 1979 het levenslicht in het Franse Échirolles. Op  29 november 2005 overleed de verdediger van FC Utrecht plotseling.

Di Tommaso is de eeuwige nummer 4 van FC Utrecht. Nous ne t’oublierons jamais.

⚔️ Matchday!

12.00 uur

Op naar Volendam!