9 weetjes over FC Volendam - FC Utrecht

04 oktober 2023

Over Ron Jans, Dejan Govedarica, de gebroeders Booth en nog veel meer.

FC Utrecht en FC Volendam openen vrijdag speelronde 8 van de Eredivisie. 9 weetjes over het treffen in het Volendamse Kras Stadion, powered by Unibet.

Van de laatste 18 wedstrijden die FC Utrecht speelde tegen FC Volendam, verloor de ploeg uit de Domstad er slechts 1. Dat was op 25 mei 1997, toen Dejan Govedarica namens de Noord-Hollanders met een hattrick letterlijk het verschil maakte: 5-2.

Van de laatste 4 onderlinge ontmoetingen tussen FC Utrecht en FC Volendam in de Eredivisie eindigden er 3 in een 0-0 gelijkspel. De enige uitzondering in die reeks was de 0-4 zege van FC Utrecht in Volendam, afgelopen seizoen. Toen scoorden Taylor Booth, Bas Dost, Sander van de Streek en Can Bozdogan namens de Utrechters.

Over Booth gesproken: bij zowel FC Utrecht als FC Volendam speelt een Booth. Taylor draagt het shirt van FC Utrecht, Zach dat van de Volendammers. Dat de Amerikanen dezelfde achternaam hebben, is alleszins geen toeval: het zijn broers van elkaar.

In de Eredivisie stonden wel vaker buitenlandse broers tegenover elkaar. Voorbeelden hiervan zijn de gebroeders Vidmar (Aurelio en Tony), Arveladze (Arkhil en Shota) en Elm (Rasmus en Viktor).

FC Utrecht heeft nu in 4 Eredivisieduels op rij tegen FC Volendam de nul gehouden. Alleen tegen Feyenoord (8 keer op rij), Willem II (5 maal op rij in 1990-1992 en 6 keer op rij in 2008-2010) noteerde FC Utrecht minstens 5 keer na elkaar een clean sheet in de Eredivisie.

FC Volendam is de enige ploeg die dit seizoen in de Eredivisie nog geen overwinning heeft geboekt.

Met tot nu toe 4 doelpunten op de teller is FC Utrecht de minst trefzekere ploeg in de Eredivisie.

FC Utrecht’s Hoofdtrainer Ron Jans coachte in het professionele voetbal 7 wedstrijden tegen FC Volendam. Hij won 4 keer, verloor 3 maal. In elk van die 7 duels scoorde alleen het winnende team.

Oud-speler van FC Utrecht Benaissa Benamar, die tegenwoordig voor FC Volendam uitkomt, moet het onderonsje van vrijdag vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Bij FC Utrecht ontbreekt om diezelfde reden Hugo Novoa.