FC Utrecht Vrouwen ontvangt staartploeg AZ Vrouwen

18 november 2023

Utrechtse ploeg wil zege op Excelsior Vrouwen vanmiddag (zaterdag) goed vervolg geven.

FC Utrecht Vrouwen staat vanmiddag (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch tegenover AZ Vrouwen. Het duel tussen de nummer drie en de nummer elf van de Azerion Vrouwen Eredivisie begint om 14.00 uur.

Ze lieten lang op zich wachten, maar waren er niet minder verdiend om: doelpunten van Lotje de Keijzer en Eshly Bakker, vorige week in de partij tussen FC Utrecht Vrouwen en Excelsior Vrouwen. De 2-0 overwinning op de Rotterdammers zorgde ervoor dat voor het team van Hoofdtrainer Linda Helbling een reeks van drie partijen zonder zege ten einde kwam. Twee goals, drie punten: en mede daardoor nu een derde plek op de ranglijst.

Tweede serie
De Utrechtse speelsters zijn er alles aan gelegen die driepunter nu op eigen veld een goed vervolg te geven en daarmee voor de tweede keer dit seizoen een serie van opeenvolgende overwinningen neer te zetten.

Vijf nederlagen op rij voor staartploeg AZ Vrouwen
Voorlaatste in de huidige Eredivisietabel: AZ Vrouwen. Het team uit Alkmaar verloor afgelopen zondag met 2-1 van Feyenoord Vrouwen en dat was voor de Noord-Hollandse speelsters de vijfde verliesbeurt in successie. De vier punten die de Alkmaarse speelsters op de teller hebben staan, vergaarden ze tijdens de eerste (1-1 tegen Excelsior Vrouwen) en tweede (0-1 winst bij sc Heerenveen Vrouwen) speeldag van deze jaargang.

Tickets online en bij kassa’s verkrijgbaar
Een kijkje nemen bij FC Utrecht Vrouwen – AZ Vrouwen? Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. De kassa’s gaan, evenals de poorten van het sportcomplex, om 13.00 uur open.

Live op ESPN, updates via Instagram
Niet van de partij vanmiddag? ESPN zendt de wedstrijd rechtstreeks uit. Bovendien verzorgt FC Utrecht updates via het Instagram. Samenvattingen van alle wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen zijn te zien op het YouTube-kanaal van FC Utrecht.