Sparta Rotterdam

1 - 2

fc-utrecht-logo

FC Utrecht slaat slag in Spangen

FC Utrecht heeft een waardevolle slag geslagen in Spangen. Op Het Kasteel was de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans met 1-2 te sterk voor Sparta Rotterdam. Mats Seuntjens en Isac Lidberg namen de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening.

Liveblog laatst geupdate om:
26-11-2023 om 20.41

'Dat we winnen is het belangrijkste'

20.45 uur

Doelpuntenmakers Mats Seuntjens en Isac Lidberg na de 1-2 overwinning op Sparta Rotterdam.

'Gewoon heel erg blij'

20.37 uur

“Beetje wel, gewoon heel erg blij.” Zo begint Hoofdtrainer Ron Jans zijn antwoord op de vraag of hij opgelucht is. “Het was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar het is gewoon een geweldig overwinning en daar zijn we hartstikke blij mee. Daar zijn we aan toe, we kunnen nu wat meer omhoog kijken. Er is blijdschap.” 

📸 Wedstrijd in beeld

19.11 uur

De wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Utrecht, door de lens van onze fotograaf: 

📊 Statistieken

19.00 uur

Het gaat er niet om, zo blijkt uit deze statistieken maar weer eens, hoe vaak je op doel schiet. Maar wél om wat het rendement van de doelpogingen is. Enkele van de cijfers die horen bij Sparta Rotterdam - FC Utrecht:

📄 Karakteristieken

18.56 uur

De namen en feiten die horen bij editie 2023/2024 van Sparta Rotterdam - FC Utrecht:

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-2 (1-1)
5. Mats Seuntjens 0-1
43. Camiel Neghli 1-1
54. Isac Lidberg 1-2

Gele kaarten: Yannick Leliendal, Vasilis Barkas, Othmane Boussaid (FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.030.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Nick Olij; Saïd Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust; Jonathan de Guzmán, Joshua Kitolano (81. Hamza El Dahri), Metinho (69. Augustin Anello); Camiel Neghli, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Modibo Sagnan, Yannick Leliendal (46. Souffian El Karouani); Can Bozdogan (90+2. Mark van der Maarel), Oscar Fraulo, Victor Jensen (78. Nick Viergever); Marouan Azarkan (46. Othmane Boussaid), Isac Lidberg, Mats Seuntjens (88. Bart Ramselaar).

⏱️ Afgelopen!

90

Dat was 'm! Sparta Rotterdam - FC Utrecht zit erop. FC Utrecht verdedigt in het laatste kwart van de partij met verve de verworven voorsprong en wordt maximaal beloond: de drie punten gaan mee naar de Domstad!

🔃 Nog een vervanging

90

Ron Jans voert nog een wissel door in de ploeg van FC Utrecht, waar Mark van der Maarel de plek overneemt van Can Bozdogan.

👀 Zes minuten extra

90

De blessuretijd is ingegaan en bedraagt tenminste zes minuten.

🔃 Ramselaar komt erin

88

Bart Ramselaar maakt zijn opwachting bij FC Utrecht. Hij is de vervanger van Mats Seuntjens.

🔃 Sparta wisselt weer

81

Opnieuw een wissel bij Sparta Rotterdam: Hamza El Dahri lost Joshua Kitolano af.

🔃 Viergever erin

78

Nick Viergever, die zijn eerste profduels speelde in het shirt van Sparta Rotterdam, komt bij FC Utrecht in de ploeg. De verdediger vervangt Victor Jensen. 

FC Utrecht speelt nu met vijf verdedigers.

🟨 Barkas het boekje in

70

Vasilis Barkas krijgt geel van Joey Kooij, vanwege tijdrekken.

Dertig tellen eerder ziet de sluitpost van FC Utrecht tot zijn grote opluchting dat na een soepele Sparta-aanval over flink wat schijven Saïd Bakari de bal tegen de paal schiet. Het is de tweede keer dat de Rotterdammers vandaag stuiten op het aluminium.

🔃 Metinho naar de kant

69

Bij Sparta Rotterdam nu een eerste wissel: Metinho staat zijn plek af aan Augustin Anello.

De Rotterdammers dringen aan in deze fase van de wedstrijd. FC Utrecht verdedigt met verve de verworven voorsprong.

⚽️ GOAL! 1-2!

54

FC Utrecht komt voor de tweede keer op voorsprong op Het Kasteel!

Na een klutssituatie voor het doel van Sparta Rotterdam is het uiteindelijk Isac Lidberg die de bal achter Nick Olij werkt. Sparta Rotterdam 1, FC Utrecht 2!

✅ Brym schiet naast

53

Een schietkans voor Sparta Rotterdam na een aanval over de linkerflank van de Spangenaren. Charles-Andreas Brym haalt uit. Zijn schot eindigt in het zijnet. 

👀 Olij kijkt 'm naast

48

Dat scheelt weinig! Een voorzet van Mats Seuntjens, en dan is het Tijs Velthuis die de bal van richting verandert. Bijna in zijn eigen doel, maar Nick Olij kijkt de bal naast.

▶️ We spelen weer

46

De bal rolt weer bij Sparta Rotterdam - FC Utrecht, waar de Domstedelingen twee keer hebben gewisseld. Souffian El Karouani en Othmane Boussaid vervangen Yannick Leliendal en Marouan Azarkan.

⏸️ Rust

45

Het rustsignaal heeft geklonken in Spangen.

FC Utrecht begon voortvarend aan de partij en nam verdiend de leiding. Maar gaandeweg de eerste helft nam Sparta Rotterdam de touwtjes in handen en van die verschuiving was de gelijkmaker het logische gevolg: 1-1.

⚽️ 1-1...

43

Het staat weer gelijk. Van dichtbij wordt rechtsbuiten Camiel Neghli niet gedekt. Hij maakt van die buitenkans gebruik en schiet onberispelijk raak: 1-1.

🟨 Leliendal op de bon

40

Yannick Leliendal verkijkt zich op een dieptepass van een Spartaan en maakt vervolgens een overtreding op Camiel Neghli, die hem lijkt te ontglippen. Neghli gaat naar de grond, Joey Kooij fluit en trekt een kaart: geel.

💥 En weer Barkas!

35

Je zou het een hattrick kunnen noemen; maar dan op keepersvlak. Vasilis Barkas houdt voor de derde keer in een kort tijdsbestek op indrukwekkende wijze een bal uit zijn doel. Nu verijdelt hij een poging van Tobias Lauritsen.

De Griek staat geweldig te keepen!

💥 Wauw! Barkas!

32

Wat. Een. Redding!

Vasilis Barkas onderscheidt zich voor de tweede keer in enkele minuten tijd. Nu voorkomt de Griek, die vandaag de captain van de Utrechters is, dat een snoeihard schot van Saïd Bakari tegen de touwen vliegt.

💥 Barkas redt!

26

Een belangrijke save van Vasilis Barkas! De Griek voorkomt met een reflex - en vervolgens wat hulp van het Rotterdamse aluminium - dat Tobias Lauritsen gelijk maakt.

👀 Kansen over en weer

23

Het eerste kwart van Sparta Rotterdam - FC Utrecht staat bol van de kansen. Over en weer, dat moet gezegd. Maar toch vooral voor FC Utrecht - en dat mag ook gezegd.

De ploeg van Ron Jans gaat aan de leiding met 0-1 en is op jacht naar een tweede treffer.

📊 Seuntjens in mooi rijtje

13

Nu Mats Seuntjens zijn eerste Eredivisiegoal namens FC Utrecht heeft gescoord, kan hij het bijzondere gegeven overleggen dat hij namens vijf verschillende teams in de hoogste divisie van Nederland trefzeker was: naast FC Utrecht ook voor AZ, NAC Breda, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk.

Van alle huidige Eredivisiespelers waren alleen Steven Berghuis en Michiel Kramer ook voor zoveel verschillende ploegen trefzeker in de Eredivisie.

⚽️ GOAL! Seuntjens schiet raak!

5

Een snelle voorsprong voor FC Utrecht!

Na een goede aanval over rechts is het Mats Seuntjens die de bal de verre hoek in schiet en daarmee zijn eerste competitietreffer namens de Utrechters maakt: 0-1!

💥 Lauritsen test Barkas

3

De eerste mogelijkheid is voor Sparta Rotterdam. Na een voorzet van Saïd Bakari krijgt Tobias Lauritsen een kopkans. Vasilis Barkas, vandaag aanvoerder van FC Utrecht, staat goed opgesteld en keert de inzet van de Spartaan.

🏟️ Richting Denis Neville Tribune

2

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Denis Neville Tribune, waar de meest fanatieke Sparta-supporters zitten. Na de break speelt de ploeg van Ron Jans dus richting het uitverkochte uitvak.

▶️ GAME ON!

1

Sparta Rotterdam – FC Utrecht is van start!

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Spartaan Simon de Jong, rolt de bal op Het Kasteel.

📸 Spelers gearriveerd

16.02 uur

De spelers van FC Utrecht zijn inmiddels, natuurlijk, ook gearriveerd in Spangen. Enkele foto's van de aankomst van de selectie van de Utrechters:

📋 De elf van Sparta Rotterdam

15.32 uur

Ook de basiself van Sparta Rotterdam is bekend. Deze spelers staan namens de Spangenaren aan de aftrap: Nick Olij; Saïd Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust; Jonathan de Guzmán, Joshua Kitolano, Metinho; Camiel Neghli, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym.

📋 De opstelling

15.28 uur

Zie hier: de basiself van FC Utrecht.

Hoofdtrainer Ron Jans heeft de ploeg, ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen Excelsior, op enkele plekken gewijzigd. Mike van der Hoorn, Jens Toornstra en Taylor Booth ontbreken in de basiself, waarin nu plekken zijn gereserveerd voor Can Bozdogan, Victor Jensen en Mats Seuntjens.

📸 Een kijkje in Het Kasteel

14.37 uur

Het mediateam van FC Utrecht is al van de partij in Rotterdam. Een kijkje in Het Kasteel:

👋 Oude bekenden

13.19 uur

De selectie van Sparta Rotterdam herbergt de nodige oud-spelers van FC Utrecht. Drie van die vier spelers komen zelfs uit de jeugdopleiding van de Domstedelingen. Dat zijn Bart Vriends, Djevencio van der Kust en Rick Meissen. Ook Django Warmerdam, die in Utrecht tot de A-kern van de plaatselijke FC behoorde, staat op de spelerslijst van de Spangenaren.

Uit de archieven: een foto van Van der Kust als jeugdspeler van FC Utrecht.

🕯️ Minuut stilte

12.51 uur

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanmiddag wordt in Het Kasteel een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Simon de Jong. De Jong, die onlangs overleed, was onder meer Lid van Verdienste van Sparta Rotterdam en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rotterdamse club.

📺 Match Preview

12.18 uur

De meest complete voorbeschouwing op Sparta Rotterdam - FC Utrecht? Da's de Match Preview, waarin deze week naast Ron Jans ook Hidde ter Avest zijn licht laat schijnen over het aankomende duel: 

👀 Derde tenue

11.50 uur

FC Utrecht speelt vandaag in het derde tenue. Het is voor het eerst dat FC Utrecht dat tenue draagt in een uitwedstrijd. Tot nu toe speelde de ploeg uit de Domstad er één keer in: in de bekerpot tegen RKC Waalwijk.

👏 Maximale support

11.22 uur

Een kleine drie weken geleden is het al zover: het laatste kaartje voor het uitvak in Het Kasteel gaat over de toonbank.

Opnieuw maximale support voor FC Utrecht, dus!

📱 Volg FC Utrecht op WhatsApp

10.55 uur

Sinds kort kan je FC Utrecht ook volgen via WhatsApp. Meld je VIA DEZE LINK aan op ons kanaal en ontvang net als meer dan 600 andere FC Utrecht-supporters ook via WhatsApp updates, nieuwtjes, feitjes en weetjes over FC Utrecht.

In de app ga je vervolgens naar het tabblad 'Updates'. Daar vind je de laatste updates van de kanalen die je volgt.

📊 Feitjes en weetjes

10.28 uur

In de Eredivisie is FC Utrecht al 15 wedstrijden ongeslagen tegen Sparta Rotterdam. Die imposante reeks omvat 13 overwinningen en 2 remises.

Nog veel meer feitjes en weetjes over Sparta Rotterdam - FC Utrecht lees je HIER.

📺 Ron Jans te gast in FC Utrecht TV

10.01 uur

In FC Utrecht TV gaat Ron Jans deze week uitgebreid in op zijn eerste maanden bij FC Utrecht, de huidige stand van zaken én natuurlijk de toekomstdoelen: 

🎉 Joop Leliveld jarig

09.26 uur

Eén oud-speler van FC Utrecht is jarig vandaag: Joop Leliveld. De doelman van weleer, die ook speelde voor onder meer USV Elinkwijk, viert vandaag zijn 80ste verjaardag. Proficiat, Joop!

ℹ️ Kooij fluit

09.03 uur

Eerder deze week is het arbitrale zestal voor Sparta Rotterdam - FC Utrecht bekendgemaakt:

📅 FC Utrecht op 26 november

08.29 uur

Sparta Rotterdam - FC Utrecht en dat op 26 november: wat dat betreft is vandaag geen primeur. In 2017 staan beide ploegen op Het Kasteel op deze datum namelijk ook al tegenover elkaar. FC Utrecht wint die dag in Rotterdam met 1-3. Zakaria Labyad maakt twee treffers, Gyrano Kerk scoort één goal.

In 1972 speelt FC Utrecht voor het eerst op 26 november. FC Den Bosch wordt dan met 1-0 verslagen. Later volgen op 26 november drie gelijke spelen, met opmerkelijk genoeg een oplopend aantal doelpunten. Zo wordt het in 1977 1-1 tegen ADO Den Haag, in 1978 2-2 tegen PSV en in 1989 3-3 tegen RKC Waalwijk.

De enige keer dat FC Utrecht verliest op 26 november, is in 1995. Op bezoek bij Vitesse wordt het die dag 2-1. Daarna wint FC Utrecht op 26 november nog van Ajax (2-1 in 2000) en Sparta Rotterdam (1-3 in 2017). 

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Zondag, wedstrijddag!

FC Utrecht gaat vandaag naar Het Kasteel, op jacht naar drie punten.