FC Utrecht 2021 RGB

2 - 2

Logo Excelsior

FC Utrecht knokt zich naar gelijkspel

FC Utrecht heeft vanavond (zondag) op de valreep een punt geoogst tegen Excelsior. In een door meer dan twintigduizend toeschouwers bezocht Stadion Galgenwaard namen de Rotterdammers na een doelpuntloze helft na de break een 0-2 voorsprong via goals van Couhaib Driouech en Lazaros Lamprou. Can Bozdogan produceerde een fraaie aansluitingstreffer en in het staartje van de blessuretijd kopte Modibo Sagnan van dichtbij raak: 2-2.

Liveblog laatst geupdate om:
12-11-2023 om 23.34

‘Wij mogen dit punt meer koesteren dan Excelsior’

23.20 uur

Door een rake kopbal van Modibo Sagnan in de slotseconden van de thuiswedstrijd tegen Excelsior, weet FC Utrecht een punt te pakken. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera.

📊 Statistieken

22.15 uur

Vaste prik op deze plek: niet alleen karakteristieken, maar ook statistieken. Dit zijn enkele van de cijfers die horen bij de pot van vanavond

📖 Karakteristieken

22.10 uur

De geschiedenisboeken van de Eredivisie, FC Utrecht en Excelsior gaan ze in: de volgende gegevens en spelers. Het zijn de karakteristieken die horen bij editie 2023/2024 van FC Utrecht - Excelsior: 

FC Utrecht - Excelsior 2-2 (0-0)
53. Couhaib Driouech 0-1
62. Lazaros Lamprou 0-2
70. Can Bozdogan 1-2
90+3. Modibo Sagnan 2-2

Gele kaarten: Modibo Sagnan (FC Utrecht), Julian Baas (Excelsior).

Toeschouwers: 20.235.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn (41. Can Bozdogan), Modibo Sagnan, Yannick Leliendal (46. Souffian El Karouani); Ryan Flamingo, Jens Toornstra (66. Othmane Boussaid), Oscar Fraulo; Marouan Azarkan (66. Bart Ramselaar), Isac Lidberg, Taylor Booth (66. Mats Seuntjens).

Opstelling Excelsior:
Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Casper Widell, Sven Nieuwpoort, Arthur Zagré; Julian Baas, Cisse Sandra, Kian Fitz-Jim (76. Noah Naujoks); Lazaros Lamprou (75. Nikolas Agrafiotis), Troy Parrott (76. Mimeirhel Benita), Couhaib Driouech (90. Derensili Sanches Fernandes).

⏱️ Afgelopen!

90

Marc Nagtegaal fluit, FC Utrecht - Excelsior zit erop: 2-2!

⚽️ GOOOAAAALLL!!

90

Ja! Toch nog de gelijkmaker! Modibo Sagnan kopt 'm binnen! 2-2!

🔃 Nog een wissel

90

Een vervanging nog bij Excelsior, dat Derensili Sanches Fernandes brengt voor Couhaib Driouech.

Er komen nog minimaal 4 minuten blessuretijd bij.

🟨 Baas op de bon

83

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Julian Baas. Hij begaat een overtreding op Can Bozdogan.

🔃 Dijkhuizen grijpt in

75

Drie wissels bij Excelsior. Daar maken Lazaros Lamprou, Troy Parrott en Kian Fitz-Jim plaats voor Noah Naujoks, Mimeirhel Benita en topscorer Nikolas Agrafiotis.

⚽️ GOOOAAAALL! 1-2!

70

De aansluitingstreffer is een feit!

Invaller Can Bozdogan maakt 'm. De middenvelder, vandaag precies een jaar geleden ook al trefzeker voor FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen FC Volendam, poeiert de bal de kruising in. Heerlijke goal! 1-2.

🔃 Drievoudige wissel

66

Drie wissels bij FC Utrecht. Mats Seuntjens, Bart Ramselaar en Othmane Boussaid vervangen Taylor Booth, Marouan Azarkan en Jens Toornstra.

⚽️ 0-2...

62

Daar is de 0-2 die al een paar keer eerder had kunnen vallen.

Bij de tweede paal kopt Lazaros Lamprou de bal tegen de touwen.

👏 Wat een save!

61

Vasilis Barkas houdt FC Utrecht in de wedstrijd, andermaal. De Griek haalt nu een door Troy Parrott geschoten bal fraai uit de kruising.

FC Utrecht heeft het zwaar.

💥 Dotten van kansen

56

Twee dotten van kansen voor Excelsior. Als eerste een mogelijkheid voor Cisse Sandra, die de bal hard over schiet. Enkele tientallen tellen later een poeier van Troy Parrott, die prachtig wordt gekeerd door Vasilis Barkas.

FC Utrecht moet oppassen dat in deze fase Excelsior de marge niet verdubbelt.

⚽️ 0-1...

53

Excelsior neemt de leiding.

Couhaib Driouech dribbelt de Utrechtse zestien in en heeft de bal als het ware aan een touwtje. Om vervolgens hard te schieten, zo de bovenhoek in: 0-1.

🔃 Wissel bij aanvang van tweede helft

46

De bal rolt weer in Utrecht, waar Hoofdtrainer Ron Jans bij de plaatselijke FC een tweede vervanging heeft doorgevoerd. Souffian El Karouani lost Yannick Leliendal af.

📸 De eerste helft in beeld

45

Vijf foto's van de eerste helft van FC Utrecht - Excelsior, waarvoor deze zondagavond meer dan 20.000 toeschouwers naar Stadion Galgenwaard zijn gekomen:

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. Nog geen doelpunten, ondanks enkele grote kansen over en weer. Zoals vlak voor rust: Marouan Azarkan kopt de bal voorlangs.

🔃 Van der Hoorn moet afhaken

41

Noodgedwongen een wissel bij FC Utrecht. Aanvoerder Mike van der Hoorn verlaat geblesseerd het veld. Can Bozdogan komt voor hem in de plaats.

Bozdogan laat zich direct gelden: hij schiet vanaf een meter of twintig. Excelsior-goalie Stijn van Gassel redt in twee instanties.

👀 Parrott raakt de paal

38

Aanvaller Troy Parrott van Excelsior is dichtbij de openingstreffer. Vasilis Barkas kijkt de bal op de paal.

👏 Wat een support!

26

💯 Topredding Barkas!

18

Wat een save van Vasilis Barkas! De keeper van FC Utrecht gooit zich met heel zijn hebben en houden voor de bal, en voorkomt op die manier dat Cisse Sandra namens Excelsior de score kan openen.

👏 Goede sliding van Sagnan

10

Ook een kans nu voor Excelsior. De Rotterdammers counteren en Couhaib Driouech is op een gevaarlijke positie in balbezit. Zijn schot wordt gekraakt door Modibo Sagnan, die met een knappe sliding de angel uit de aanval haalt.

💥 De eerste kans is voor Lidberg

6

FC Utrecht neemt direct het initiatief en dat resulteert al snel in een kans. Hidde ter Avest breekt door over de rechterflank en zet voor. Isac Lidberg schiet: hard, maar over.

▶️ Game on!

1

Na een spectaculaire opkomst, inclusief een prachtige vuurwerkshow, is in Stadion Galgenwaard de strijd begonnen: FC Utrecht – Excelsior is van start!

📋 De elf van de tegenstander

19.03 uur

Marinus Dijkhuizen heeft de volgende Excelsior-spelers een basisplek toebedeeld voor de match van vanavond: Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Casper Widell, Lazaros Lamprou, Cisse Sandra, Troy Parrott, Kian Fitz-Jim, Arthur Zagré, Couhaib Driouech, Sven Nieuwpoort, Julian Baas.

📋 Opstelling

18.47 uur

De basiself van FC Utrecht is ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend ongewijzigd.

In de wedstrijdselectie wel drie spelers die daar vorige week geen deel van uitmaakten: Can Bozdogan, Zidane Iqbal en Othmane Boussaid.

🏟️ Een kijkje in het stadion

17.10 uur

Stadion Galgenwaard, zo'n drie uur voor de aftrap:

📊 Feitjes en weetjes

15.58 uur

Vorig seizoen won FC Utrecht 2 keer met het kleinst mogelijke verschil van Excelsior. In Rotterdam werd het 0-1 en was Sander van de Streek de matchwinner. In Utrecht eindigde het in 1-0 en besliste Tasos Douvikas de wedstrijd.

Nog 11 weetjes over de wedstrijd van vanavond? Die lees je HIER.

✅ Noordtribune ook uitverkocht

15.20 uur

In navolging van de Bunnikside is voor de wedstrijd van vanavond nu ook de Noordtribune uitverkocht.

Tickets voor de Cityside en de Zuidtribune zijn ONLINE en straks bij de stadionkassa's nog wel verkrijgbaar.

📺 Match Preview

15.00 uur

“Excelsior is heel gevaarlijk op de counter en individueel hebben ze ook echt wel klasse in huis en er staat een hecht team", zegt Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht over de tegenstander van vanavond. "Veel spelers spelen ook al wat langer samen en een aantal spelers ontwikkelen zich ook uitstekend.”

Een uitgebreide vooruitblik op Excelsior-thuis zie je in een spiksplinternieuwe Match Preview:

🎉 U4U is jarig en trakteert

14.00 uur

En dus in 1.111-voud: geniet ervan!

📱 Volg FC Utrecht ook op WhatsApp

13.00 uur

Sinds kort kan je FC Utrecht ook volgen via WhatsApp. Meld je VIA DEZE LINK aan op ons kanaal en ontvang net als meer dan 600 andere FC Utrecht-supporters ook via WhatsApp updates, nieuwtjes, feitjes en weetjes over FC Utrecht.

In de app ga je vervolgens naar het tabblad 'Updates'. Daar vind je de laatste updates van de kanalen die je volgt.

📺 Vooruitblikken in FC Utrecht TV

12.00 uur

Natuurlijk: in FC Utrecht TV werd deze week ook vooruitgeblikt op FC Utrecht - Excelsior. En wel door Isac Lidberg en Yannick Leliendal:

❤️🤍 In teken van Sint Maarten

11.11 uur

Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Hij deelde zijn rode mantel met een bedelaar, waardoor zijn witte onderrok zichtbaar werd. De rood-witte diagonaal is anno 2023 terug te vinden in het stadswapen, in het logo van FC Utrecht en in het tenue van de Utrechtse Eredivisionist.

In de geest van Sint Maarten doet FC Utrecht rondom het thuisduel met Excelsior wat terug voor zijn trouwe supporters én iedereen die de wedstrijd wil bezoeken. Seizoenkaarthouders kunnen, als blijk van waardering voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens de uitdagende openingsfase van dit seizoen, een vrijkaartje bestellen en zodoende iemand meenemen naar FC Utrecht – Excelsior. Voor die partij zijn de prijzen van losse tickets bovendien gehalveerd; als ware de mantel van Sint-Maarten.

💥 Vrouwen houden punten in Utrecht

10.00 uur

Staan vanavond de eerste elftallen van FC Utrecht en Excelsior tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard, vrijdagavond was Sportcomplex Zoudenbalch al het decor van FC Utrecht Vrouwen - Excelsior Vrouwen. De punten bleven dankzij goals van Lotje de Keijzer en Eshly Bakker in de Domstad: 2-0.

Een samenvatting van die partij:

📸 Vandaag 1 jaar geleden

09.00 uur

Ver terug in de geschiedenisboeken hoeven we niet, als het gaat om wedstrijden van FC Utrecht op 12 november. Vorig jaar ging FC Utrecht op deze dag op bezoek bij FC Volendam. In het Kras Stadion boekten de Utrechters toen een ruime overwinning, waarna de competitie voor een week of zes kwam stil te liggen vanwege het wereldkampioenschap.

De score destijds: 0-4. Weet jij nog wie de doelpuntenmakers waren?

We helpen je een handje, zo op deze zondagmorgen: Taylor Booth, Bas Dost, Sander van de Streek en Can Bozdogan.

Foto's van die partij:

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Vooruit, het duurt nog even voordat de bal ook daadwerkelijk gaat rollen. Maar toch: het is MATCHDAY!