Veld Stadion Galgenwaard gerenoveerd tot splinternieuw hybride veld

12 juni 2023

Grasmat Utrechtse FC volledig op de schop.

De grasmat van Stadion Galgenwaard wordt de komende weken, tijdens de zomerstop, opnieuw ingericht. Een projectgroep bestaande uit verschillende gespecialiseerde partijen zal vanaf vandaag het veld in de thuishaven van FC Utrecht volledig onder handen nemen.

Niet alleen de toplaag van het grasveld, die vrijwel iedere zomerperiode in de voorbije jaren is vervangen, maar ook de zandfundering, drainage, veldverwarming en beregeningssystematiek zullen ditmaal worden gerenoveerd. Een renovatie die uiteindelijk moet leiden tot een stevig hybride veld: een combinatie van natuurgras met ingenaaide kunstvezels.

“We zijn blij dat er aankomend seizoen op een gloednieuw veld kan worden gevoetbald in Stadion Galgenwaard”, vertelt Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht. “Een noodzakelijke en belangrijke investering waarvan we de komende jaren de vruchten zullen proeven. Mede door gebruik te maken van nieuwe technieken voor drainage en het fungeren als launching customer voor moderne veldverwarming, komt er een innovatief hybride voetbalveld te liggen. We zijn er trots op dat we dit in Utrecht gaan realiseren en kijken uit naar het eindresultaat.”

Blijf HIER op de hoogte van updates rondom de veldrenovatie in Stadion Galgenwaard.