0 - 0

Veldrenovatie Stadion Galgenwaard

De grasmat van Stadion Galgenwaard wordt de komende weken, tijdens de zomerstop, opnieuw ingericht. Een projectgroep bestaande uit verschillende gespecialiseerde partijen zal vanaf 12 juni het veld in de thuishaven van FC Utrecht volledig onder handen nemen. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de veldrenovatie!

Liveblog laatst geupdate om:
28-07-2023 om 08.56

Vrijdag 28 juli

08:55 uur

Dat is nog eens mooi wakker worden! Een groene grasmat zien we deze ochtend weer terug in Stadion Galgenwaard.

Donderdag 27 juli

11.04 uur

Sinds vorige week donderdag is Sportverlichting.com ook bezig met het plaatsen van de nieuwe LED-verlichting. Er wordt dus volop gewerkt om Stadion Galgenwaard klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Donderdag 27 juli

09.31 uur

Halverwege! 

Vandaag worden de werkzaamheden die gisteren begonnen zijn afgemaakt.

Woensdag 26 juli

15.40 uur

De eerste graszoden worden vandaag gelegd in Stadion Galgenwaard door Hendriks Graszoden BV. De verwachting is dat morgenavond (donderdag 27 juli) het veld in de thuishaven van de Utrechtse FC weer helemaal groen is gekleurd.

📸 Een paar mooie plaatjes! 

Dinsdag 25 juli

17.01 uur

Stadion Galgenwaard ligt klaar voor het gras! Morgen en overmorgen worden de graszoden binnengereden in de thuishaven van FC Utrecht.

Woensdag 19 juli

19.10 uur

Het eerste groen is inmiddels zichtbaar in Stadion Galgenwaard. Deze week zijn de eerste kunstgrasstroken rondom het veld in de thuishaven van FC Utrecht erin gelegd. Ook zijn de dug-outs teruggeplaatst op de oorspronkelijke plekken.

Vrijdag 14 juli

10.32 uur

Vandaag wordt de laatste zandlaag aangebracht in Stadion Galgenwaard. De toplaag, ook wel de 'roothzone' genoemd, bestaat uit een speciale samengestelde mix waarin het nieuwe gras zal gaan groeien.

 

Donderdag 13 juli

14.59 uur

Vanochtend is bekendgemaakt dat ook de lichtinstallatie in Stadion Galgenwaard wordt gerenoveerd. Lees hier het hele bericht:

In navolging van de grasmat in de thuishaven van FC Utrecht, die sinds maandag 12 juni volledig onder handen wordt genomen, kan de Utrechtse FC in het nieuwe Eredivisieseizoen ook beschikken over gloednieuwe en duurzame LED-verlichting tijdens thuiswedstrijden.

Vanaf volgende week donderdag zal Sportverlichting.com, gespecialiseerd in het plaatsen van duurzame LED-verlichting in onder andere voetbalstadions, beginnen met het verwijderen van de oude verlichting en vervolgens het aanbrengen van de nieuwe AAA-LUX LED-lampen. De nieuwe lichtinstallatie wordt geplaatst onder de daken van de vier tribunes van Stadion Galgenwaard.

“Naast het feit dat deze innovatieve LED-verlichting bijdraagt aan een lager energieverbruik, zorgt de vervanging van het licht ook nog eens voor een veel beter zicht voor zowel publiek als spelers”, vertelt Operationeel & Financieel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht. “Het energieverbruik op de stadionlampen in Stadion Galgenwaard brengen we door de aanbreng van de nieuwe lichtinstallatie omlaag met vijftig procent. Met deze nieuwe duurzame LED-verlichting voldoet Stadion Galgenwaard tevens aan de UEFA Level B normering. We zijn verheugd dat we in samenwerking met specialisatiepartij Sportverlichting.com deze vervanging gaan doorvoeren en kijken uit naar het eindresultaat.”

Maandag 10 juli

14.56 uur

De stratenmakers zijn inmiddels gestart met het plaatsen van de betontegels rondom het veld, buiten de oorspronkelijke led-boarding, van Stadion Galgenwaard.

Dinsdag 4 juli 2023

16.10 uur

De Draintalent staat inmiddels op zijn positie, aan de Zuidzijde van Stadion Galgenwaard. Vandaag wordt de veldverwarming van het nieuwe veld geïnstalleerd. De rasters voor de Heattalent (innovatieve veldverwarming) worden uitgerold en inmiddels wordt het eerste zand daarop weer aangebracht. 

Woensdag 28 juni

15.13 uur

Vanaf vandaag worden voor de Draintalent alle drainageleidingen getrokken. Dit gebeurt in lijnen van twee drains per keer en uiteindelijk worden er vijftig drainageleidingen geplaatst in het fundatiezand.

Morgen worden de hoofdleidingen richting de opstelplaats van de Draintalent gemaakt, deze komt aan de Zuidzijde van Stadion Galgenwaard te staan. Zodra de Draintalent aangesloten is op alle infra, kunnen de vochtpercentages in de bodem gecontroleerd worden.

Dinsdag 27 juni

14.53 uur

Het fundatiezand is gisteren en vandaag zo goed mogelijk verspreid in Stadion Galgenwaard. Vanaf morgen gaat specialisatiebedrijf Draintalent beginnen met het aanbrengen van de drainageleidingen. 

 

Vrijdag 23 juni

12.01 uur

Zojuist is bekend gemaakt dat de FC Utrecht Open Dag op zaterdag 5 augustus plaatsvindt in en rondom Stadion Galgenwaard. De eerste wedstrijd op de gloednieuwe grasmat zal worden gespeeld tegen het Spaanse RCD Espanyol, om 17.00 uur die dag.

Donderdag 22 juni

09.43 uur

Vandaag wordt er op het veld van Stadion Galgenwaard gestart met het aanbrengen van folie en het fundatiezand. Als alles conform planning verloopt, wordt er vanaf volgende week gestart met het plaatsen van de nieuwe leidingen voor drainage.

Dinsdag 20 juni

14.22 uur

De oude toplaag en onderlaag van het grasveld worden in het begin van deze week afgevoerd, waarna de nieuwe beregeningsleidingen worden aangebracht. Zo wordt er steeds meer zand verwijderd uit Stadion Galgenwaard en kan het bouwen aan het splinternieuw veld bijna écht gaan beginnen!

Zaterdag 17 juni

08.00 uur

Gras uit Stadion Galgenwaard!

Wil jij nog een stukkie gras uit Stadion Galgenwaard? Tot 17.00 uur vandaag zijn ze zonder reservering verkrijgbaar in de Fanshop!

Vrijdag 16 juni

10.56 uur

Inmiddels is het gras en de onderliggende oude veldverwarming volledig verwijderd uit Stadion Galgenwaard. Dat levert vandaag een bijzonder aanzicht op:

Woensdag 14 juni

13.18 uur

De graafwerkzaamheden gaan in hoog tempo verder. Aan de stadszijde van het veld hebben de machines inmiddels de kabels van de oude veldverwarming bereikt. Deze worden vanaf vandaag stuk voor stuk verwijderd.

Dinsdag 13 juni

13.35 uur

De eerste werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang in Stadion Galgenwaard. Vandaag is er gestart met het verwijderen van de toplaag van de grasmat en het afgraven van de bovenste dertig centimeter. Onze fotograaf maakte ter plekke enkele foto's.

Dinsdag 13 juni

09.00 uur

In de maandelijks terugkerende rubriek 'Directie Donderdag' gaf Operationeel & Financieel Directeur Edo Keuning onlangs toelichting over de veldrenovatie in Stadion Galgenwaard. Benieuwd wat er exact gaat gebeuren? In deze video vertelt Keuning meer!

Maandag 12 juni

09.00 uur

De veldrenovatie gaat vandaag, op maandag 12 juni, van start!

Niet alleen de toplaag van het grasveld, die vrijwel iedere zomerperiode in de voorbije jaren is vervangen, maar ook de zandfundering, drainage, veldverwarming en beregeningssystematiek zullen ditmaal worden gerenoveerd. Een renovatie die uiteindelijk moet leiden tot een stevig hybride veld: een combinatie van natuurgras met ingenaaide kunstvezels.

“We zijn blij dat er aankomend seizoen op een gloednieuw veld kan worden gevoetbald in Stadion Galgenwaard”, vertelt Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht. “Een noodzakelijke en belangrijke investering waarvan we de komende jaren de vruchten zullen proeven. Mede door gebruik te maken van nieuwe technieken voor drainage en het fungeren als launching customer voor moderne veldverwarming, komt er een innovatief hybride voetbalveld te liggen. We zijn er trots op dat we dit in Utrecht gaan realiseren en kijken uit naar het eindresultaat.”