fc-utrecht-logo

0 - 2

Logo SC Heerenveen

Friese Noren doen FC Utrecht de das om

FC Utrecht heeft ook in de tweede partij van het seizoen een nederlaag geleden. De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer legde het in een goedgevuld Stadion Galgenwaard af tegen sc Heerenveen. Twee Friese Noren, Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk, deden de Utrechters de das om: 0-2.

Liveblog laatst geupdate om:
20-08-2023 om 15.51

Silberbauer reageert

15.50 uur

“Heel erg teleurgesteld”, begint Silberbauer het interview na afloop van de verliespartij. “Er zijn meer dan genoeg dingen die we beter kunnen doen, zoals timing en balsnelheid. In de fase waarin we goed waren moeten we onszelf belonen. Dat doen we niet en dan kan dit het gevolg zijn.”

Bekijk hier de volledige nabeschouwing.

Twee debutanten

14.41 uur

Twee spelers maakten vanmiddag hun eerste speelminuten voor FC Utrecht in een officiële wedstrijd: Isac Lidberg en Ole Romeny (foto).

Viergever bereikt mijlpaal

14.38 uur

Hij zal er gezien de uitslag van de wedstrijd van vandaag misschien niet direct blij van worden, maar desalniettemin heeft Nick Viergever vanmiddag een bijzondere mijlpaal bereikt. De aanvoerder van FC Utrecht is de enige speler die in alle Eredivisieseizoenen sinds jaargang 2008/2009 speelminuten heeft gemaakt

Statistieken

14.32 uur

De statistieken die horen bij de eerste Eredivisiethuiswedstrijd van 2023/2024:

Karakteristieken

14.28 uur

Dit zijn de karakteristieken die de boeken ingaan en voor altijd horen bij FC Utrecht - sc Heerenveen, editie 2023/2024: 

FC Utrecht - sc Heerenveen 0-2 (0-2)
69 Osame Sahraoui 0-1
90+2 Daniel Karlsbakk 0-2

Gele kaarten: Syb van Ottele (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 19.878.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (79. Sean Klaiber), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan (25. Nick Viergever), Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Jens Toornstra, Victor Jensen (79. Isac Lidberg); Marouan Azarkan (66. Bart Ramselaar), Tasos Douvikas, Mats Seuntjens (79. Ole Romeny).

Opstelling sc Heerenveen:
Andries Noppert; Hussein Ali (79. Oliver Braude), Syb van Ottele (73. Denzel Hall), Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Thom Haye, Anas Tahiri, Ché Nunnely (79. Melle Joop Witteveen); Simon Olsson, Ion Nicolaescu (78. Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui (77. Charlie Webster).

Afgelopen: 0-2

90

Opnieuw een 0-2 nederlaag voor FC Utrecht: het laatste fluitsignaal heeft geklonken, de bezoekers nemen de punten mee naar Friesland.

⚽️ 0-2...

90

In de blessuretijd beslist sc Heerenveen de wedstrijd. Daniel Karlsbakk schiet de 0-2 binnen.

🔃 Drie FC Utrecht-wissels

79

Een drievoudige wissel bij FC Utrecht. Sean Klaiber, Isac Lidberg en Ole Romeny vervangen Hidde ter Avest, Victor Jensen en Mats Seuntjens.

Vier vervangingen aan Friese zijde, waar Melle Joop Witteveen, Charlie Webster, Daniel Karlsbakk en Oliver Braude de plekken innemen van Ché Nunnely, Osama Sahraoui, Ion Nicolaescu en Hussein Ali.

🔃 Hall vervangt Van Ottele

73

Een eerste wissel in de ploeg uit Friesland. Denzel Hall lost Syb van Ottele af.

Nicolaescu voorlangs

73

Een grote kans voor sc Heerenveen-spits Ion Nicolaescu. De aanvaller schiet voorlangs.

⚽️ 0-1...

69

sc Heerenveen neemt de leiding. Osame Sahraoui schiet na een solo raak via de binnenkant van de paal: 0-1.

🔃 Ramselaar erin

66

Een tweede wissel in de ploeg van FC Utrecht. Bart Ramselaar lost Marouan Azarkan af.

Seuntjens schiet naast

64

De volgende kans voor FC Utrecht! Na een vlotte aanval bezorgt Marouan Azarkan de bal bij Mats Seuntjens. Zijn inzet gaat net naast de goal van Andries Noppert.

Twee keer bijna

60

Daar zit het niet mee, zeg, voor FC Utrecht! Een schot van Victor Jensen wordt van de lijn gehaald en even later eindigt een poeier van Tasos Douvikas op de lat.

De openingstreffer hangt in de lucht, zou je toch zeggen!

Ter Avest! Lat!

57

Wat een knal van Hidde ter Avest. De rechtsback komt mee naar voren en haalt verwoestend uit. De bal eindigt op de lat!

Nunnely in het zijnet

55

Ché Nunnely, voormalig jeugdspeler van FC Utrecht, waagt namens sc Heerenveen een poging. De door hem geschoten bal eindigt in het zijnet.

De tweede helft is begonnen

46

De tweede helft is van start in een zonovergoten Stadion Galgenwaard!

🟨 Van Ottele op de bon

45

De eerste gele kaart van de pot is een feit. Syb van Ottele begaat een overtreding op Victor Jensen en wordt door Ingmar Oostrom met een gele kaart bestraft.

Van Ottele schiet over

45

De bezoekers bijten nogmaals van zich af. Een schot van Syb van Ottele, de mee naar voren gekomen centrale verdediger, gaat over.

Friese poging

41

Andermaal een Friese doelpoging. Een kopbal van Mats Köhlert eindigt in de handschoenen van Vasilis Barkas.

Rollertje van Olsson

36

Ook een Friese doelpoging nu. Simon Olsson probeert Vasilis Barkas in de korte hoek te verrassen. De Griek heeft geen enkele moeite met het zachte schot.

Toornstra poeiert

32

Wat een poeier van Jens Toornstra! De middenvelder van FC Utrecht schiet de bal snoeihard, maar net over het doel van sc Heerenveen. 

🔃 Sagnan valt uit

25

Een noodgedwongen wissel bij FC Utrecht. Modibo Sagnan valt geblesseerd uit. Nick Viergever is zijn vervanger.

Nog geen grote kansen

10

Beide ploegen gaan er vol energie in, maar grote kansen heeft dat in de openingsfase van de wedstrijd nog niet opgeleverd.

We zijn begonnen!

1

Voor het eerst dit Eredivisieseizoen rolt de bal in Stadion Galgenwaard. In een sfeervol en goedgevuld stadion is de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen begonnen!

De elf van sc Heerenveen

11.23 uur

Ook de namen van de elf spelers die namens sc Heerenveen aan de aftrap staan, zijn bekend.

Bij de Friezen onder anderen Ché Nunnely in de basis. Nunnely speelde van 2009 tot 2012 in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daarna speelde hij voor Ajax en Willem II, voordat hij zich begin dit jaar verbond aan sc Heerenveen.

Ook dit seizoen weer FC Today

11.20 uur

Ook dit seizoen weer gratis verkrijgbaar bij alle thuiswedstrijden van FC Utrecht: een programmaboekje!

In de FC Today van deze week onder meer een interview met Mike van der Hoorn en een mooie poster.

Azarkan maakt basisdebuut

10.54 uur

Daar is-ie: de opstelling van FC Utrecht.

Ten opzichte van vorige week in Eindhoven tegen PSV één wijziging in de Utrechtse basiself: Marouan Azarkan vervangt Taylor Booth, die vanwege een blessure vandaag niet beschikbaar is.

Voor Azarkan wordt het zijn eerste basisplaats als speler van FC Utrecht. Vorige week maakte hij als invaller al zijn debuut voor de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer.

De puntjes op de i

10.37 uur

FC Utrecht - sc Heerenveen is de eerste competitiewedstrijd die op het fonkelnieuwe veld van Stadion Galgenwaard wordt gespeeld.

Het ligt er práchtig bij!

Silberbauer: 'Ik wil een team zien'

09.26 uur

“We moeten in het veld goed staan en zorgen voor een goede restverdediging”, vertelde Hoofdtrainer Michael Silberbauer in FC Utrecht’s nieuwe voorbeschouwingsprogramma Match Preview over het duel met sc Heerenveen. “Wanneer we de bal hebben moeten we goed gepositioneerd staan om gevaar te stichten voorin. Ik wil een team zien op het veld.

Al eerder op 20 augustus tegen sc Heerenveen

09.11 uur

FC Utrecht – sc Heerenveen op 20 augustus: dat gebeurde al eens eerder!

In 2000 zagen 13.500 toeschouwers hoe de Utrechters in Stadion Galgenwaard met 2-0 wonnen van de Friezen. Beide doelpunten werden toen, precies 23 jaar geleden dus, gescoord door Dirk Kuijt.

Alles over het nieuwe veld

08.49 uur

De wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen is de eerste competitiepartij die op de fonkelnieuwe grasmat van Stadion Galgenwaard wordt gespeeld.

Bij de aanleg van het veld, zo legde grasmeester Wim Leffelaar uit in FC Utrecht TV, komt behoorlijk wat kijken:

Samen rijden, samen strijden

08.31 uur

Ook al nieuw: een carpoolplatform voor supporters van FC Utrecht. Het principe is simpel: wie met de auto naar een thuiswedstrijd van FC Utrecht gaat en één of meerdere plekkies vrij heeft, kan dit aangeven op een online platform. Daar kunnen supporters die graag willen meerijden hun plekkie claimen. Samen rijden, samen strijden: dat is het motto!

Lees HIER meer over het nieuwe platform, dat is ontwikkeld door FC Utrecht Next in samenwerking met innovatiepartners Muntstad en Shuttel.

Happy birthday, Matty!

08.19 uur

Eén oud-speler van FC Utrecht viert vandaag zijn verjaardag: Matty Willock. De middenvelder, die een tijdje door de Utrechters werd gehuurd van Manchester United, is vandaag 27 jaar geworden. Willock is geboren in het Engelse Londen, maar speelde interlands voor een ander land. Weet jij voor welk land?

Nieuw: herbruikbare bekers

08.14 uur

Nieuw in Stadion Galgenwaard: herbruikbare bekers. De dranken die in het stadion worden geschonken worden, verplicht vanwege nieuwe ministeriële regelgeving, geserveerd in herbruikbare bekers.

Benieuwd hoe dat precies werkt? Je kunt er HIER meer over lezen.

Matchday!

08.00 uur

Eindelijk weer samen in het mooiste plekkie op aard: FC Utrecht speelt voor het eerst dit Eredivisieseizoen een thuiswedstrijd vandaag!