Samen rijden, samen strijden

17 augustus 2023

FC Utrecht lanceert carpoolplatform voor supporters.

Nieuw: een carpoolplatform voor supporters van FC Utrecht. Het principe is simpel: wie met de auto naar een thuiswedstrijd van FC Utrecht gaat en één of meerdere plekkies vrij heeft, kan dit aangeven op een online platform. Daar kunnen supporters die graag willen meerijden hun plekkie claimen. Samen rijden, samen strijden: dat is het motto!

Het online platform is ontwikkeld door FC Utrecht Next, in samenwerking met innovatiepartners Muntstad en Shuttel. Samen willen zij autodelen stimuleren. Samen rijden is gezelliger, beter voor de portemonnee én natuurlijk het milieu. Voor de nieuwe dienst wordt samengewerkt met Slinger, een Nederlandse start-up die de technologie achter het platform heeft ontwikkeld voor voetbalclubs en festivals.

Alleen het aanbieden van een rit en het vragen om een lift gebeurt via het online platform. Het verdere contact over bijvoorbeeld het tijdstip en de plaats van vertrek en het splitten van de brandstof- en parkeerkosten verloopt vervolgens rechtstreeks en persoonlijk via e-mail.