FC Utrecht heeft op nieuwe grasmat geen kind aan RCD Espanyol

05 augustus 2023

Ruime zege in laatste oefenpot voor competitiestart: 3-0.

FC Utrecht heeft vertrouwen getankt in Stadion Galgenwaard. Daar, op een spiksplinternieuwe grasmat, was de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer vanavond (zaterdag) in de laatste oefenpartij voordat volgende week de competitie begint met liefst 3-0 te sterk voor RCD Espanyol.

De voorzet van Souffian El Karouani is op maat, de afronding van Zakaria Labyad dik in orde. Met een tegendraadse kopbal verschalkt de FC Utrecht-invaller keeper Fernando Pacheco Flores van RCD Espanyol. En daarmee bepaalt Labyad halverwege de tweede helft, zo blijkt later, de eindstand op 3-0.

Weinig te dulden van Spanjaarden
Dat is een score die past bij de wedstrijd: FC Utrecht is de bovenliggende partij en heeft weinig te dulden van de Spanjaarden, die in het laatste kwart van de wedstrijd weliswaar enkele keren in de buurt van het doel van Mattijs Branderhorst komen, maar geen moment de hoop krijgen een goed resultaat mee naar Spanje te nemen. Want binnen twee minuten is het al raak in Stadion Galgenwaard. Tasos Douvikas scoort de 1-0, het eerste doelpunt op de fonkelnieuwe grasmat die aan het Herculesplein de voorbije periode is neergelegd.

Douvikas verdubbelt de marge
Op het groene tapijt is het na dik een half uur spelen weer raak. Na een overtreding op Taylor Booth wijst arbiter Joey Kooij naar de stip: penalty voor FC Utrecht. Douvikas maakt z’n tweede treffer van de wedstrijd: 2-0. Dat ziet ook Vasilis Barkas, zijn landgenoot die in de eerste helft onder de lat staat en daarmee officieus zijn rentree maakt bij FC Utrecht.  

Open Dag
Van die comeback zijn ruim 7.000 toeschouwers getuige. Een flinke opkomst natuurlijk voor een oefenmatch, en dat heeft alles te maken met het feit dat de pot aansluitend op de Open Dag wordt gespeeld. Een impressie van die happening kun je HIER vinden.

Laatste oefenpot
Het duel met RCD Espanyol is voor FC Utrecht de laatste oefenpot van deze voorbereiding. Na vriendschappelijke duels met Amersfoorts Elftal, KAA Gent, Sporting Charleroi, Shakhtar Donetsk, AE Kifisia, OFI Kreta, Bologna FC en dus RCD Espanyol begint komend weekend de competitie. Zaterdag gaat FC Utrecht op bezoek bij PSV. Ruim een week later, op zondag 20 augustus, is de eerste Eredivisiethuiswedstrijd van deze jaargang. Daarin is sc Heerenveen de tegenstander. 

FC Utrecht - RCD Espanyol 3-0 (2-0)
2. Tasos Douvikas 1-0
34. Tasos Douvikas (strafschop) 2-0
66. Zakaria Labyad 3-0

Gele kaarten: Mats Seuntjens (FC Utrecht), Oscar Gil Regaño, Keidi Bare, Fernando Calero Villa, Leandro Daniel Cabrera Sasia (RCD Espanyol).

Toeschouwers: 7.224.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas (46. Mattijs Branderhorst); Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan (67. Nick Viergever), Souffian El Karouani; Jens Toornstra (67. Bart Ramselaar), Can Bozdogan, Victor Jensen (67. Anthony Descotte); Taylor Booth (67. Marouan Azarkan), Tasos Douvikas (57. Isac Lidberg), Mats Seuntjens (57. Zakaria Labyad).

Opstelling RCD Espanyol:
Fernando Pacheco Flores; Oscar Gil Regaño (84. Omar El Hilali), Sergi Gomez Sola, Fernando Calero Villa (75. Jofre Carreras Pages), Leandro Daniel Cabrera Sasia; Pol Lozano Vizuete (75. José Gragera Amado), Jose Carlos Lazo Romero (68. Nabil Touizi), Keidi Bare (59. Eduardo Expósito Jaen), Brian Olivan Herrero; Martin Braithwaite, Nico Melamed Raibaudo (75. Rubén Sánchez Saez).