0 - 0

Gelijkspel in uitverkocht Stadion Galgenwaard

In een uitverkocht Stadion Galgenwaard deelden FC Utrecht en FC Volendam vanmiddag (zondag) de punten. De Utrechters scoorden weliswaar drie keer tegen de Volendammers, maar treffers van Nick Viergever, Bart Ramselaar en Tasos Douvikas werden stuk voor stuk afgekeurd. Aan het einde van de rit stond daardoor dezelfde score op het bord als aan het begin: 0-0. 

Liveblog laatst geupdate om:
02-04-2023 om 18.46

Hoofdtrainer Michael Silberbauer beschouwt na

18.42 uur

"Er zijn veel dingen gebeurd natuurlijk", beschrijft Silberbauer de wedstrijd van vandaag (zondag). "We zijn geduldig gebleven en hebben meer dan genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd te winnen", vervolgt de oefenmeester.

7 foto's van Legends Day

17.04 uur

Tientallen oud-spelers van FC Utrecht waren vandaag van de partij in het kader van Legends Day. In de rust van de wedstrijd maakten zij een ereronde door Stadion Galgenwaard.

Een terugblik op Legends Day in 7 foto's:

Karakteristieken

16.56 uur

Geen doelpunten dus, vanmiddag in Stadion Galgenwaard. Dit zijn de karakteristieken die horen bij de wedstrijd van vandaag:

FC Utrecht - FC Volendam 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Mike van der Hoorn, Sean Klaiber (FC Utrecht), Henk Veerman (FC Volendam).

Toeschouwers: 22.050.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Ramon Hendriks; Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Sander van de Streek (80. Victor Jensen); Taylor Booth (64. Othmane Boussaid), Tasos Douvikas, Bart Ramselaar (64. Bas Dost).

Opstelling FC Volendam:
Filip Stankovic; Oskar Buur, Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Benaissa Benamar, Calvin Twigt (89. Florent Sanchez), Carel Eiting; Daryl van Mieghem (75. Francesco Antonucci), Henk Veerman (82. Robert Mühren), Gaetano Oristanio.

Een blik op de statistieken

16.49 uur

Een balbezitpercentage van 68, beduidend meer schoten op doel dan de tegenstander, flink meer corners ook: de statistieken vertellen het verhaal van FC Utrecht - FC Volendam.

Afgelopen

16.34 uur

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Martens heeft geklonken. In een uitverkocht Stadion Galgenwaard staat na 90 minuten voetbal en tien minuten blessuretijd dezelfde stand op het bord als aan het begin van de middag: 0-0. 

Sanchez binnen de lijnen

89

FC Volendam wisselt nog eens. Florent Sanchez komt erin, Calvin Twigt verlaat het veld.

Weer een goal afgekeurd

83

Voor de derde keer vanmiddag wordt een doelpunt van FC Utrecht afgekeurd.

Na afgekeurde goals van Nick Viergever en Bart Ramselaar gaat er nu ook een streep door een treffer van Tasos Douvikas, deze keer wegens buitenspel.

En zo blijft het vooralsnog 0-0 in Utrecht.

🔃 Veerman naar de kant

82

En ook andermaal een wissel bij FC Volendam. Oud-speler van FC Utrecht Henk Veerman wordt vervangen door Robert Mühren.

🔃 Jensen valt in

80

Een derde invaller aan de kant van FC Utrecht: Victor Jensen lost Sander van de Streek af.

🔃 Ook de bezoekers wisselen

75

Ook een vervanging nu in de ploeg van de bezoekers. Francesco Antonucci komt in de ploeg voor oud-jeugdspeler van FC Utrecht Daryl van Mieghem.

🔃 Twee wissels

64

Michael Silberbauer voert een dubbele wissel door.

De Deen brengt Othmane Boussaid en Bas Dost als vervangers van Taylor Booth en Bart Ramselaar

Doelpunt afgekeurd...

62

Opnieuw een treffer van FC Utrecht die wordt geannuleerd. Deze keer gaat een goal van Bart Ramselaar niet door, omdat videoscheidsrechter Danny Makkelie constateert dat de bal in de aanval waaruit het doelpunt ontstaat, over de zijlijn is geweest. 

De Keijzer redt

53

Een puike redding van Fabian de Keijzer. De sluitpost heeft goed zicht op de bal op het moment dat Gaetano Oristanio schiet en gaat overtuigend naar de hoek. 

Doelpunt afgekeurd

51

FC Utrecht denkt op voorsprong te komen, maar een treffer van Nick Viergever wordt afgekeurd vanwege buitenspel. En zo blijft het dus nog altijd 0-0 in Stadion Galgenwaard.

De eerste helft in 5 foto's

45

Alvast wat beelden van onze fotograaf!

Rust: 0-0

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. Geen doelpunten gescoord vooralsnog in een wedstrijd waarin de beste kansen voor FC Utrecht zijn: 0-0. 

Stankovic weer sta-in-de-weg

44

Opnieuw is Filip Stankovic een sta-in-de-weg voor FC Utrecht! De goalie van FC Volendam redt op een schot van Tasos Douvikas, dat de rebound is van een door Bart Ramselaar op de paal geschoten bal.

FC Utrecht heeft hier bepaald geen geluk.

🟨 Van der Hoorn op de bon

39

De eerste gele kaart van de middag wordt door Richard Martens gegeven aan Mike van der Hoorn. De centrale verdediger maakt, al sprintend, een overtreding op Gaetano Oristanio.

Douvikas bijna!

32

Een prachtige pass van Sean Klaiber zorgt ervoor dat Tasos Douvikas vrij voor Filip Stankovic staat. De spits van de Utrechters schiet hard, maar de goalie van de Volendammers komt met een wereldsave op de proppen en houdt de bal tegen!

Zoeken naar openingen

27

Een wat minder attractieve fase van de wedstrijd nu. FC Volendam zakt ver in, vangt met drie centrale verdedigers FC Utrecht-spits Tasos Douvikas op. FC Utrecht zoekt naar openingen en ruimte tussen of achter de Volendamse linies, maar slaagt daar mondjesmaat in.

Sterke start

10

De manier waarop FC Utrecht aan de wedstrijd is begonnen, is veelbelovend. Het team speelt met energie, zoekt de aanval en komt in de eerste tien minuten van de partij al tot enkele mogelijkheden. Oppassen is het, dat wel, voor de rappe Volendamse tegenaanvallen. Daarop loeren de Noord-Hollanders.

De eerste kans!

5

Daar is al de eerste kans! Het is een mogelijkheid voor FC Utrecht, die ontstaat vanuit een hoekschop. Mike van der Hoorn werkt de bal richting doel, maar Filip Stankovic hoeft voorlopig nog niet te vissen

De bal rolt!

1

De bal rolt in een even zonovergoten als drukbezocht Stadion Galgenwaard. FC Utrecht - FC Volendam is begonnen!

Warming-up begonnen

14.04 uur

Het zonnetje straalt, Stadion Galgenwaard stroomt vol en op het veld zijn de spelers aan hun warming-up begonnen.

Of we daar foto's van hebben? Uiteraard!

Unieke shirts onder de hamer

13.40 uur

De shirts die de spelers van FC Utrecht zondag dragen tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam worden online geveild. Dat geldt ook voor twintig unieke Legends-tricots, die zijn voorzien van een speciale Legends Day-badge.

Onder meer de Legends-shirts van Stijn Vreven (met het rugnummer 2), Willem Janssen (met het rugnummer 14) en Leo van Veen (met het rugnummer 31) gaan vanaf zondag onder de hamer. Het zijn unieke objecten, die een regelrechte aanwinst zijn voor elke FC Utrecht-verzameling. Het feit dat alle shirts gesigneerd worden door de desbetreffende speler of Legend, maakt ze extra bijzonder.

Bieden op de shirts die de spelers van FC Utrecht dragen in het thuisduel met FC Volendam én de unieke Legends-tricots kan vanaf vanmiddag op DEZE pagina.

Weerzien met oude bekenden bij FC Volendam

13.31 uur

Bij FC Volendam staan twee spelers in de basis die in het verleden namens FC Utrecht speelden in de Eredivisie: Benaissa Benamar en Henk Veerman. Ook FC Volendam-starter Daryl van Mieghem heeft een verleden bij de Utrechtse FC; de aanvaller speelde er in de jeugd.

De basiself van FC Volendam: Filip Stankovic, Oskar Buur, Brian Plat, Derry John Murkin, Benaissa Benamar, Daryl van Mieghem, Carel Eiting, Henk Veerman, Gaetano Oristanio, Calvin Twigt, Xavier Mbuyamba.

Op de bank bij de Noord-Hollanders ook enkele spelers met een verleden bij FC Utrecht: Bilal Ould-Chikh en Ibrahim El Kadiri.

Daar zijn de spelers!

13.21 uur

Ze zijn inmiddels gearriveerd bij Stadion Galgenwaard: de spelers van FC Utrecht.

Natuurlijk zat onze fotograaf klaar om de aankomst van de selectie vast te leggen!

De basiself

13.06 uur

Voor het eerst dit seizoen staat Bart Ramselaar in de basis. De Amersfoorter viel deze jaargang tot nu toe vijf keer in. De vorige keer dat Ramselaar aan de aftrap stond van een Eredivisiewedstrijd namens FC Utrecht, was op 9 april 2022. Toen werd het 1-1 tegen Fortuna Sittard.

Doelman Vasilis Barkas en aanvaller Naoki Maeda ontbreken in de wedstrijdselectie. De Griek en de Japanner zijn ziek.

Feitjes en weetjes

12.20 uur

Jezelf laten bijpraten over FC Utrecht - FC Volendam? Bekijk dan de Facts & Figures!

Uitverkocht!

11.46 uur

De laatste tickets voor FC Utrecht - FC Volendam zijn vanmorgen online over de toonbank gegaan. Stadion Galgenwaard is uitverkocht voor de wedstrijd van vanmiddag!

Een rondje door het stadion

10.59 uur

Stilte voor de voetbalstorm: een nu nog leeg Stadion Galgenwaard. Even rondkijken:

Ruime overwinning in Volendam

10.43 uur

Eerder dit seizoen stonden FC Utrecht en FC Volendam in het Kras Stadion al tegenover elkaar. Daar, in Volendam, won de Utrechtse FC met liefst 0-4

Enkele foto's van die pot:

Silberbauer blikt vooruit

10.25 uur

"FC Volendam heeft goed gepresteerd en echt gespeeld als een team", zegt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht over de opponent van vanmiddag. "We weten dat het moeilijk wordt maar we hebben ons vooral op onszelf gefocust. We hebben vertrouwen in de wedstrijd", aldus de Deen.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing op de match van straks: 

Zakaria Labyad in FC Today

09.58 uur

Vaste prik in FC Today: een interview. Deze keer komt Zakaria Labyad aan het woord. In het programmaboekje, dat gratis verkrijgbaar is in Stadion Galgenwaard, lees je ook meer over Legends Day, vind je een mooie poster, zijn Ruben Kluivert en Bilal Ould-Chikh uitgelicht, vind je een lekker en gezond recept en nog veel meer.

Niet van de partij, of lees je liever online? Dat kan HIER.

Legends Day

09.27 uur

Frans Adelaar, Elroy Asmus, Han Berger, Pieter Bijl, Karel Bonsink, Foeke Booy, Pascal Bosschaart, Bas van den Brink, Joost Broerse, Marco Cabo, Hans van Breukelen, Willem Flight, Bert Gozems, Hans van de Haar, Harry van den Ham, Johan van der Hooft, Willem Janssen, Jean-Paul de Jong, Sander Keller, Ton de Kruijk, Marcel Lindenaar, John van Loen, Joop van Maurik, Erik van der Meer, Jacob Mulenga, Marcel van der Net, Stefan Postma, Ben Rietveld, Jan van Staa, Ed van Stijn, Harry Suvee, Koos van Tamelen, Gerard Tervoort, Rick Testa La Muta, Leo van Veen, Herman Verrips, Marc Verroen, Michel Vorm, Stijn Vreven, Erik Willaarts en Jan Wouters.

Wat een gezelschap! En wat prachtig dat al die Legends vandaag van de partij zijn bij FC Utrecht - FC Volendam, een wedstrijd die in het teken staat van Legends Day.

Matchday!

09.00 uur

Tientallen oud-spelers zijn vanmiddag van de partij in een nu al bijna uitverkocht Stadion Galgenwaard: Utrecht en omstreken maken zich klaar voor FC Utrecht - FC Volendam!