1 - 0

FC Utrecht heeft aan één treffer genoeg tegen FC Twente

FC Utrecht heeft een driepunter gescoord tegen FC Twente. In Stadion Galgenwaard was vanmiddag (zondag) een loepzuiver schot van Sander van de Streek genoeg voor de overwinning: 1-0. 

Liveblog laatst geupdate om:
16-04-2023 om 17.13

Utregse Middag

17.13 uur

Utregse Middag was het vandaag bij FC Utrecht. Elf foto's van een mooi daggie.

Koning van de Wedstrijd

17.05 uur

Hij scoorde, de supporters stemden: Sander van de Streek is de Koning van de Wedstrijd van FC Utrecht - FC Twente.

De middenvelder besliste het duel met een fraai schot. De laatste drie treffers die Van de Streek maakte, waren in duels met de huidige nummers 3 (PSV), 4 (AZ) en 6 (FC Twente) van de Eredivisie.

Wedstrijd in beeld

16.59 uur

Elf foto's van een fijne overwinning van nummer zeven FC Utrecht op nummer zes FC Twente. 

Statistieken

16.46 uur

De allerbelangrijkste statistiek, natuurlijk: doelpunten voor 1, doelpunten tegen 0. Nog wat meer cijfers over FC Utrecht - FC Twente: 

Karakteristieken

16.41 uur

Alle hoofdrolspelers van editie 2022/2023 van FC Utrecht - FC Twente op een rij:

FC Utrecht - FC Twente 1-0 (0-0)
70 Sander van de Streek 1-0

Gele kaarten: Virgil Misidjan, Ricky van Wolfswinkel (FC Twente).

Toeschouwers: 18.324.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mark van der Maarel; Luuk Brouwers, Jens Toornstra (88. Hidde ter Avest), Sander van de Streek; Victor Jensen (72. Can Bozdogan), Tasos Douvikas (72. Bas Dost), Othmane Boussaid (77. Anthony Descotte).

Opstelling FC Twente: 
Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Sem Steijn (76. Michal Sadilek), Michel Vlap (76. Manfred Ugalde); Václav Černý, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan.

Afgelopen!

90

Afgelopen, klaar, over en uit!

FC Utrecht wint met 1-0 van FC Twente. Sander van de Streek is de matchwinner. Dankzij een loepzuivere uithaal van de middenvelder, halverwege de tweede helft, blijven de punten in Utrecht vandaag!

🔃 Ter Avest in de ploeg

88

Een vervanging bij FC Utrecht. Hidde ter Avest, die 100 wedstrijden speelde namens de tegenstander van vandaag, neemt de plaats in van Jens Toornstra.

FC Utrecht verdedigt met man en macht de 1-0 voorsprong, terwijl de Tukkers jagen op de gelijkmaker. Een spannende slotfase, kortom.

🟨 Van Wolfswinkel op de bon

81

Geel voor Ricky van Wolfswinkel. De oud-speler van FC Utrecht, nu de spits van FC Twente, begaat een stevige overtreding op Can Bozdogan en wordt daarvoor bestraft door Dennis Higler.

🔃 Belgische wissel

77

Een Belgische wissel nu bij FC Utrecht: Anthony Descotte lost Othmane Boussaid af.

🔃 Wissels

71

Volop wissels nu. In speelminuut 71 komen bij FC Utrecht Can Bozdogan en Bas Dost voor Victor Jensen en Tasos Douvikas.

FC Twente vervangt even later ook twee spelers: Sem Steijn en Michel Vlap maken plaats voor Michal Sadilek en Manfred Ugalde.

⚽️ 1-0!

70

Ja! Raak!

FC Utrecht scoort, en die telt wél! 

Sander van de Streek schiet de bal vanaf een behoorlijke afstand prachtig de hoek in: 1-0 voor FC Utrecht!

Derde keer streep door Twentse goal

69

Voor de derde keer vanmiddag wordt een doelpunt van FC Twente afgekeurd. Nu is het Ricky van Wolfswinkel die van dichtbij de bal tegen de touwen schuift, maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel.

En zo blijft het 0-0 in Stadion Galgenwaard.

Middenveldvoetbal

64

Dik een uur gespeeld inmiddels in Utrecht, waar over en weer tijdens de tweede helft amper mogelijkheden ontstaan, laat staan kansen. Het is veel middenveldspel. Het wachten is op een doorbraak.

Tweede helft van start

46

De tweede helft is begonnen, nadat tijdens de rust drie Utrechtse artiesten hebben opgetreden in het kader van de Utregse Middag.

Geen wissels halverwege.

Douvikas kopt over

45

Dat scheelt weinig! Na een voorzet van Othmane Boussaid krijgt Tasos Douvikas een kans. De Griek kopt de bal net over het door Lars Unnerstall bewaakte doel. 

De Keijzer redt

41

Een knappe redding van Fabian de Keijzer! De doelman staat precies op de goede plek om een door Ramiz Zerrouki geschoten bal te kunnen stoppen - en doet dat vervolgens ook adequaat.

🟨 Misidjan op de bon

36

De eerste gele kaart van de wedstrijd wordt gegeven aan Virgil Misidjan. De aanvaller van FC Twente doet zijn beklag bij scheidsrechter Dennis Higler over het feit dat hij, vanwege de positie op het veld van de arbiter, niet in balbezit kon komen. 

Wederom een FC Twente-doelpunt afgekeurd

23

Voor de tweede keer vanmiddag gaat er een streep door een FC Twente-doelpunt. Nu schiet Sem Steijn de bal tegen de touwen en constateert videoscheidsrechter Martin van den Kerkhof buitenspel. En dus gaat het doelpunt niet door en blijft de stand 0-0.

Weer een kans voor FC Twente

13

Een tweede mogelijkheid nu voor FC Twente. Ricky van Wolfswinkel omspeelt Mike van der Hoorn en legt de bal breed. Sem Steijn schiet, maar dankzij een sliding van Mark van der Maarel hoeft Fabian de Keijzer niet in actie te komen.

Twentse treffer afgekeurd

9

Even lijkt FC Twente de leiding te nemen, maar een rake kopbal van Ricky van Wolfswinkel levert geen treffer op. De oud-spits van FC Utrecht staat namelijk, zo constateert de arbitrage, buitenspel. FC Utrecht is in elk geval gewaarschuwd.

Jensen schiet

6

Ook de tweede kans van de middag is voor FC Utrecht!

Vanaf de rand van de zestienmeter krijgt Victor Jensen de kans uit te halen. De Deen schiet: hard, maar een stukje over. Wat een vermakelijk begin van de wedstrijd!

Bijna Van der Maarel!

3

Een sterke start van FC Utrecht!

Na een aanval over rechts komt de bal voor de voeten van de als linksback spelende Mark van der Maarel. De verdediger haalt uit. Lars Unnerstall heeft vanwege een vol strafschopgebied slecht zicht op de bal, maar slaagt er toch in 'm te keren. Goed schot, knappe save!

We zijn van start!

1

Na een wervelend optreden van BENR en een sfeervolle opkomst van de spelers, is de wedstrijd begonnen.

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Bunnikside. 

Warming-up in beeld

14.22 uur

Het stadion stroomt vol, de spanning neemt toe. De warming-up in beeld:

Goalies

13.55 uur

Altijd de eerste spelers die aan de warming-up beginnen: de doelmannen. Onze fotograaf zat er al klaar voor!

Ha, mannen!

13.29 uur

Daar zijn ze: de spelers van FC Utrecht. Enkele tientallen supporters heetten, voordat ze op het Fanplein een kijkje gaan nemen bij de activiteiten in het kader van de Utregse Middag, bij Stadion Galgenwaard de voetballers welkom.

De opstelling

13.07 uur

Vaste prik, een uur of anderhalf voor de wedstrijd: de opstelling van FC Utrecht.

Ten opzichte van het uitduel met FC Groningen de nodige wissels in de basiself, onder meer onder de lat: Vasilis Barkas ontbreekt, Fabian de Keijzer maakt zijn rentree in het Utrechtse doel.

Pak de glazen bol er maar bij!

12.30 uur

Tijd om de glazen bol tevoorschijn te halen!

Wat denk jij dat het vandaag wordt bij FC Utrecht - FC Twente? Laat je voorspelling achter op Facebook om kans te maken op een mooie prijs.

Een kijkje in het stadion

11.59 uur

Over een uur of 2,5 begint in Stadion Galgenwaard de wedstrijd. We liepen alvast een rondje door het stadion.

Facts & Figures

11.04 uur

Jezelf in aanloop naar de wedstrijd van vanmiddag onderdompelen in alles over FC Utrecht - FC Twente? Dan is de Facts & Figures-video een absolute kijktip!

Utregse Middag

10.48 uur

Een optreden van TikTok- en YouTube-sensatie BENR, een extra groot Fanplein en Utrechtse muziek in en rondom Stadion Galgenwaard: zomaar wat van de ingrediënten van de Utregse Middag die FC Utrecht vandaag houdt rondom het thuisduel met FC Twente.

Een advies: het wordt druk vandaag, dus kom indien mogelijk op tijd naar het stadion.

Silberbauer blikt vooruit

10.15 uur

“FC Twente is een team dat al voor langere tijd met elkaar speelt”, vertelt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht. “Dus we weten dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. Voor ons is het belangrijkste dat we ook als team voor de dag komen, dan kunnen we het hen heel moeilijk maken en hebben we een kans om de wedstrijd te winnen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing:

Vandaag in FC Today

09.53 uur

Een interview met Luuk Brouwers, een poster met daarop tientallen Legends, een verhaal over een bijzonder succesvolle invalbeurt van Karel Bonsink, een nadere kennismaking met Hidde ter Avest en Virgil Misidjan, een lekker en gezond recept en nog veel meer: er valt weer meer dan genoeg te lezen in de FC Today van vandaag.

Niet van de partij of lees je het programmaboekje liever online? Dat kan HIER!

Draag die Band

09.38 uur

Rondom en tijdens het duel met FC Twente vraagt FC Utrecht aandacht voor het belang van het regelmatig meten van je bloeddruk. De captain van de Utrechtse FC speelt vanmiddag dan ook met een aangepaste aanvoerdersband.

Meer informatie over Draag die Band kun je HIER lezen.

Geen kaartverkoop

09.19 uur

Let op: er is vandaag geen kaartverkoop meer voor FC Utrecht - FC Twente. De stadionkassa’s zijn dus ook gesloten. Wel is de servicebalie in de kassa-unit vanaf 13.00 uur geopend.

Wedstrijddag!

09.00 uur

Zondag, wedstrijddag. FC Utrecht staat zevende, FC Twente zesde. Op naar een mooie voetbalmiddag in Stadion Galgenwaard!