Draag die Band, voor jezelf, club en omgeving!

12 april 2023

FC Utrecht en UMC Utrecht vragen aandacht voor het meten van je bloeddruk.

Bijna één op de drie mensen heeft, vaak zonder daar zelf bewust te van zijn, een te hoge bloeddruk. Het hebben van een hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, waardoor jaarlijks bijna 40.000 mensen in Nederland komen te overlijden. Daarom komt FC Utrecht samen met het UMC Utrecht in actie om middels de campagne ‘Draag die Band!’ aandacht te vragen voor het meten van je bloeddruk.

Ter ondersteuning van de campagne heeft FC Utrecht in samenwerking met het UMC Utrecht een ONLINE PLATFORM ontwikkeld. Een platform waarop alle benodigde informatie over de risico’s van hart- en vaatziekten, een gezonde bloeddruk, symptomen en tips te vinden zijn. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan hoe je op een verantwoordelijke manier thuis je bloeddruk kunt meten.

“Met ruim tien miljoen doden per jaar is een hoge bloeddruk de belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd”, aldus internist-vasculair geneeskundige Wilko Spiering van het UMC Utrecht. “Vaak merk je er niets van. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je een hoge bloeddruk ontwikkelt. Het is daarom belangrijk om vanaf je veertigste jaarlijks je bloeddruk te meten.”

Om aandacht te vragen voor het belang van het meten van je bloeddruk, spelen de aanvoerders van het eerste elftal en de beloftenploeg van FC Utrecht aankomende speelronde met een speciale aanvoerdersband in het teken van ‘Draag die Band’. FC Utrecht neemt het aanstaande zondag om 14.30 uur op tegen FC Twente in Stadion Galgenwaard, terwijl Jong FC Utrecht op maandag 17 april om 20.00 uur op bezoek gaat bij Jong AZ.

“Vanuit het hart zetten wij ons als club in voor een vitaler Utrecht”, vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “We zijn als FC Utrecht oprecht betrokken met de stad en onze regio. Daarbij staat de fitheid en vitaliteit van eenieder voorop.”

Veel (oud-)aanvoerders van FC Utrecht hebben zich al aangemeld als aanvoerder en pakken daarmee de verantwoordelijkheid voor zichzelf, de eigen omgeving maar ook voor de club en de stad. Neem net als deze aanvoerders de verantwoordelijkheid, meld je aan als aanvoerder, Draag die Band en ontvang unieke voordelen via fcutrecht.nl/draagdieband.