Verstoppertje en Voetgolf: jonge supporters genieten in Stadion Galgenwaard

01 juni 2021

Leden van Junior Tigers en Jonge Garde sluiten seizoen af in de thuisbasis van FC Utrecht.

Liefst honderd leden van FC Utrecht’s kids club Junior Tigers namen afgelopen zondag mee aan een unieke activiteit in Stadion Galgenwaard: verstoppertje spelen! Terwijl de zon al vroeg op het veld scheen, was het aan mascotte Tiger de taak om alle deelnemende kids te zoeken. In de middag was het stadion het domein van de leden van de Jonge Garde. Zij showden hun voetbalskills tijdens een voetgolftoernooi op het veld van de thuishaven van FC Utrecht.

Op het veld waar normaal gesproken spelers als Willem Janssen, Sander van de Streek en Simon Gustafson hun kunsten laten zien, was het dit keer de opdracht aan de Junior Tigers om zich goed mogelijk te verstoppen voor Tiger. In de gracht, op het veld of op de tribune; overal konden de jonge FC Utrecht-supporters zich verschuilen. Iedereen kreeg drie minuten de tijd om zich zo goed mogelijk te verstoppen. ‘Wie niet weg is, is gezien!’ Nadat die kreet door het stadion galmde, was het muisstil. Tijd voor Tiger om alle deelnemers te gaan zoeken! De meest creatieve verstopplekken kwamen voorbij: achter de dug-out van FC Utrecht, helemaal bovenin de Bunnikside en zelfs languit op de stoeltjes. Tiger had het zeker niet makkelijk, maar na een lange zoektocht lukte het hem toch om alle leden van de Junior Tigers weer te vinden.

In de middag mochten de leden van de Jonge Garde het heilige gras van hun favoriete club betreden. Tijdens het voetgolftoernooi gingen zij in duo’s op pad om de bal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. Het werd de jongeren niet makkelijk gemaakt. De holes begonnen in de spelerstunnel, vanaf de tribune en zelfs helemaal achter de tribune. Toch is het iedereen gelukt om alle holes te voltooien! Nadat alle deelnemers het parcours hadden afgelegd, werd er afgesloten met een partijspel en kregen iedereen de kans om een doelpunt te scoren in Stadion Galgenwaard. Een super toffe middag voor leden van de Jonge Garde!

Met deze activiteiten kwam er ook een einde aan de jaargang 2020/2021 voor de Junior Tigers en de Jonge Garde. Een jaar waarin de activiteiten, door de coronamaatregelen, voornamelijk digitaal plaatsvonden. Van een FIFA-toernooi en een online pubquiz voor de Jonge Garde, tot een online Q&A met Hidde ter Avest, een online bingo en een digitale line-up voor de Junior Tigers. Het was een bijzonder seizoen dat gelukkig toch nog kon worden afgesloten met deze twee fysieke activiteiten.

Wil jij volgend seizoen ook deelnemen aan unieke activiteiten bij de kids club van FC Utrecht en ben jij tussen de 0 en 12 jaar oud? Schrijf je dan in via DEZE pagina. Ben jij tussen de 13 en 17 jaar oud? Dan is de Jonge Garde dé jongerenclub voor jou! Schrijf je in, klik HIER.