Seizoenkaartverkoop blijft records breken

15 juni 2021

Al 5.000 supporters van FC Utrecht stelden hun plekkie voor seizoen 2021/2022 veilig.

De Seizoenkaartverkoop van FC Utrecht blijft records breken. Gisteren, op de negentiende dag van de verkoopperiode, ging al de 5.000ste Seizoenkaart over de toonbank. Vorig seizoen werd die mijlpaal op de 26ste dag van de verkoop bereikt, en dat was toen al een record en een enorme stap vergeleken met weer een jaar eerder, toen de 5.000ste Seizoenkaart op dag 40 van de verkoopperiode werd besteld.

Van de eerste 5.000 Seizoenkaarten die FC Utrecht voor de komende jaargang heeft verkocht, is precies 33 procent mede mogelijk gemaakt door het Sint Maartenpact. Er zijn 711 supporters die, nadat eerder al tientallen leden van de Business Club van FC Utrecht, de aandeelhouders, de spelersgroep, de personeelsleden, de directie, de Raad van Commissarissen en de Official Partners van de club dat deden, een bijdrage hebben geleverd aan het unieke pact. De hoogste extra donatie die door een Seizoenkaarthouder van FC Utrecht is gedaan, is 250 euro. Het Sint Maartenpact is in het leven geroepen door FC Utrecht en is een pact waarin iedereen met een FC Utrecht-hart elkaar ondersteunt, zodat we in de jaargang 2021/2022 weer met z’n allen kunnen samenkomen in Stadion Galgenwaard.

Zuidtribune aan kop
Was bij het vorige meetmoment het nog de Bunnikside dat het hoogste verlengpercentage kon overleggen, inmiddels is de Zuidtribune de tribune met procentueel gezien de meeste verlengers: 70 procent. De Bunnikside volgt met een verlengpercentage van 66, net als de Noordtribune. Het verlengpercentage op de Cityside is nu 62.

Er is één tribunevak waarvoor geldt dat alle Seizoenkaarthouders al hebben verlengd: vak U. De vakken F en R volgen met verlengpercentages van respectievelijk 79 en 78. Ook de vakken D (75), C, O (allebei 73), E (72) en H (71) zijn het verlengpercentage van 70 al voorbij.

Amersfoort spant de kroon, Patrick, Marc en Willem lopen voorop
Van alle dorpen en steden waarin FC Utrecht meer dan 100 Seizoenkaarthouders heeft, steekt Amersfoort er qua verlengpercentage op dit moment met kop en schouders bovenuit: 88, gevolgd door Wijk bij Duurstede (75 procent) en Maarssen (72).

Nog altijd is de leeftijdsgroep die procentueel gezien goed is voor de meeste verlengingen, de groep van 40 tot en met 64 jaar. Van de Seizoenkaarthouders van FC Utrecht in die leeftijdscategorie verlengde al 70 procent zijn of haar plekkie. De groep van 19 tot en met 39 jaar volgt met een verlengpercentage van 67.

Heet je Patrick en had je afgelopen seizoen een Seizoenkaart van FC Utrecht? Dan is de kans 90 procent dat jij je plekkie ook voor de jaargang 2021/2022 al hebt veiliggesteld. Ook Seizoenkaarthouders met de voornamen Marc, Willem (allebei 84 procent), Bas (83) en Marcel (82) scoren al een verlengpercentage dat hoger is dan 80. Dat zou binnenkort ook kunnen gaan gelden voor Johan (79), René (77), Mike, Stefan en Sander (allemaal 76).

Nog niet verlengd? Tot en met 1 juli blijft je eigen plekkie voor je gereserveerd
Huidige Seizoenkaarthouders hebben tot en met donderdag 1 juli de tijd om hun eigen, vertrouwde plekkie te behouden in Stadion Galgenwaard. Vanaf vrijdag 2 juli gaan alle voor die dag niet verlengde plekken de vrije verkoop in. Donderdag 1 juli is bovendien de laatste dag waarop Gouden Seizoenkaarten kunnen worden aangeschaft.